torsdag, mars 04, 2010

Bästa någonsin av Åkesson

Jag såg programmet "Inne men utanför" på SVT med Lennart Persson som programledare. Programmet är långt, 1,5 timme, men väl värt att se om man inte bara vill ha de självklara svaren och alla de klyschor vi alla hört från alla håll. Sanning och säga, vi har hört alla klyschor förut och ett längre och mer resonerande program där lite olika vinklingar ges på immigration och integrationspolitiken ger en helt annan behållning.
Vi har alla sett hur Jimmie Åkesson sablat ned Mona Sahlin jäms med fotknölarna i ett hetsigt debattprogram, men hur klarar sig Åkesson i ett längre mer resonerande program som detta? Min åsikt är glasklar, Åkesson gjorde kanske sin bästa insats någonsin med denna annorlunda debattform. Jag tror uppriktigt att långsiktigt ger sådana här insatser fler röster på sikt än den mer brutala nedsablingen av Sahlin, som i.o.f.s. var ett rent nöje att skåda.

13 kommentarer:

Anonym sa...

En liten fundering angående att vänsterpartiet inte ville delta i debatten pga att Sverigedemokraterna skulle delta.
Hur kommer då (V) reagera när (SD) kommer in i riksdagen efter valet? Kommer de att tåga ut ur plenisalen med Lars Ohly i spetsen när Jimmie Åkesson äntrar talarstolan?

SB

Stig sa...

@SB
Många -kanske alla - partiledare kommer att göra en westerbergare redan på valnatten.

Anonym sa...

Vänsterpartiet var där genom den sk, läraren. Hon företrädde partiet väl.
Allemand

AWSvensson sa...

Läraren som flytt från det mångkulturella praktexemplet Sarajevo babblade oavbrutet utan att reflektera över anledningen till att hon nu befann sig i Sverige.En anledning som Sverigedemokraterna som enda av de representerade partierna har full koll på.

Anonym sa...

Repris???Kan tyvärr inte spela uppvideon på min dator.den påstår att denna video inte är åtkomlig.
Hoppas att någon kan upplya mig om detta.Tittar in igen i morgon bitti.

MS sa...

Du kanske såg på StasiTv att det tydligen är ni i SD som står för förföljandet av judar i Malmö . Thomas Idegard fick oemotsagd sitta och kläcka ut sig denna smörja. Programledare var Marianne Rundström. Kommentar överflödig. Jag hoppas Jimme Åkesson inte låter detta gå opasserat. Jag har knappt läst någon artikel där dom går in på vilka det är som trakasserar judarna i Malmö. Dom försöker framställa det som att det är vi svenskar eller några nassar. Inte ord om att det är muslimer. Patetiskt!

Robsten sa...

Nöjd MS?

z999 sa...

Jag har iofs bara sett bra insatser av Åkesson och anser att den här varken var bättre eller sämre. Det finns alltid tillfällen där jag tycker att han kunde ha svarat vassare, som när han får frågan om varför han fortfarande "spelar martyrrollen". Han sa tydligt innan att SD haft svårt att komma till tals genom åren, han talade alltså om ett tidsspann och inte bara sista året eller så.

MS sa...

Äras den som äras bör. Det var K-G Bergström som var programledare inte Marianne Rundström. Han borde ha tagit tag ifrågan kan man tycka.

Vet inte vad du syftar på när du skriver nöjd MS?

z999 sa...

@AWSvensson:
"Läraren som flytt från det mångkulturella praktexemplet Sarajevo babblade oavbrutet utan att reflektera över anledningen till att hon nu befann sig i Sverige"

Var det hon som påstod att Jimmie sagt att invandringen var det största hotet mot Sverige? Hon talade en massa om hur bra hon lärt sig svenska men det gällde tydligen bara att kunna prata svenska, läsförståelsen var tydligen inte lika viktig.

Stig sa...

Åkesson var klart bra men jag tycker att han ibland pratar lite för fort som om han var rädd för att inte få tala till punkt. Ifs förståeligt med programledare som avbryter och att han känner pressen att ta tillvara på de få tillfällen han ges att medverka i media.
Han växer också som personlighet i varje framträdande. Förr hade jag lite svårt att finna sympatati för personen Åkesson som i mina ögon påminde om en frikyrkopastor a´la Ulf Ekman och jag fokuserade till 100% på hans tal istället. Men när han är så här avspänd (och var lite humoristisk ett par ggr) så växer han enormt.
Visst är dessa mina reflektioner ytliga och banala men det är en stor del av väljarkåren också och det är dem han ska fånga in fler och fler av fram till september.
Detta bådar gott tycker jag.

Mats J sa...

Som jag ser det är Jimmie Åkesson klart överlägsen Mona Sahlin, Lars Ohly och Maud Olofsson, och inte påtagligt sämre än de övriga partiledarna.

Fosterjordnära sa...

Det är en skam att Åkesson instämmer i "Pappa Dallas" påstående om att en senegales kan få svenska barn!

Dallas säger ju här att HAN är senegales, och inget annat! Varför frågar inte Åkesson hur förvandlingen av hans barn gick till?

Har själv en mor som föddes i Liberia, av två svenska föräldrar. (morfar arbetade med vattenkraft i Liberia på 50-talet) Mej veterligen har det aldrig varit något tal om att min mor skulle vara något annat än svensk.

Man blir ju bestört över att en hel panel med två tredjedelar ickesvenskar talar om för oss, via TV-rutan, att det räcker med att vara en god människa för att kunna kalla sig svensk.

Godhet är väl för bövelen inte statiskt och ensidigt.