tisdag, mars 02, 2010

För en gångs skull är jag helt nöjd med en dom

Som sagt, för en gångs skull är jag helt nöjd med en dom. En serievåldtäktsman har blivit dömd till 7 års fängelse samt livstids utvisning. Domen är rimlig sett till de brott som mannen har gjort sig skyldig till. Skulle mannen inte ha blivit dömd till utvisning efter de grova brott som han gjort sig skyldig till skulle rätten i princip bli medskyldig till de framtida brott mannen skulle gjort efter avtjänat straff.


25 kommentarer:

Anonym sa...

skära picken av honom o skjuta vore mer rimligt. helst efter han sodomerats på något sydstatfängelse

MS sa...

Straffet är för lågt men det är bra med livstids utvisning.Förhoppningsvis så innebär detta att inga fler kvinnor riskerar att få sina liv förstörda. I brottslingarnas paradis så får man vara nöjd med det lilla.

Anonym sa...

Klart att det är bra att få bort honom, utvisa honom, men det förflyttar bara problemet. Det är nog inte som att han kommer att ändra uppfattning/attityd för att han inte är i Sverige. "Inga fler kvinnor riskerar att få sina liv förstörda" stämmer inte.

bloggo sa...

Jag håller bara med delvis. Jag tycker att ett domslut i samförstånd med mannens hemland vore att föredra. Jag tror inte att hans hemland vill få honom hemskickad om sju år som en fri man utan vidare. Livstid vore rimligare med sju år avtjänade i svenskt fängelse och resterande tid i fängelse i hemlandet.

Robsten sa...

Det kan så vara Anonym, men vår domsago gäller Sverige och det svenska folket. Domstolarnas juristdiktion gäller enbart Sverige även om det är en katastrof när en kvinna blir våldtagen var som helst. Det svenska rättssystemet tjänar till att skydda svenska folket. Att inte döma honom till utvisning och därmed säga "det är lika bra att han får våldta svenska kvinnor" är lika med att bli medskyldig till brotten.

Mannen är inte svensk medborgare, han skall inte vara här och han är inte önskvärd. Vi kan inte "importera" våldtäktsmän från jordens alla hörn. och vem vet, han kanske inte är lika sugen på att begå dessa brott i visa andra länder, det finns ju länder som har strängare lagstiftning än vårt.

Robsten sa...

Däremot kan jag utan vidare godta bloggos förslag, även om livstid i praktiken inte kan utdömas för våldtäkt (vad skulle man döma mördare till då?).

Anonym sa...

Hej

Bäst hade varit att skicka svinet direkt till hemlandets fängelse på 7 år med tanke på hur billigt
driftskostnaderna är i dessa utländska fängelse.

Det alldeles för dyrt att förvara folk inlåsta i ett svenskt daltfängelse därav de låga straffen
är min uppfattning.

Anonym sa...

Hur var det, fick inte hagamannen livstid för sina våldtäkter? Det här var väl lika allvarliga våldtäkter om våldtäktsmannen använde kniv och hotade kvinnorna med? Får man rabatt om man är utlänning och våldtar svenska kvinnor?
När gör man en film om en icke-svensk som begår brott? Om hagamannen har det ju gjorts en teve-film om jag minns rätt (jag har inte tid att titta på sånt skit).
Tack Robsten för din sida!

Andreas sa...

Det som är tråkigt är att utvisningar sällan verkställs, för det land där brottslingen kommer ifrån vill inte ta emot honom/henne. Så det är bara att bita ihop och välkomna han tillbaka ut i samhället 2017.

Skeåning sa...

Ja Robsten, tyvärr känns det som mer undantag än regel, men nu är jag också helt nöjd med en svensk dom i de här ärendena. Jag har regerat lite på medias överskrifter. På sydsvenskan skrev man "Svarttaxi förare fick sju år" I SVD hette det "Sju år för överfall" Borde man inte skrivit sju år för våldtäkter? I Sydsvenskan överskrift kunde man tro att han fick sju år för att köra svarttaxi. Nåväl, kanske övercyniskt av mig. =)
Skönt att våldtäkts-offerna för en gångs skull fick ordentligt med upprättelse i Sverige.

Anonym sa...

Han är ute om 3 år igen,,,finns ju behandlingsterapi,,,det menas att han kommer att bli fri om 3 år,,sånt jävla dalt i det här landet,, uit med han på riktiga kåkar så får han sitt straff. utlänningarna har förstört hela sverige,,

Anonym sa...

Han är garanterat muslim.

Robsten sa...

Det som är väsentligt för domen är att att han inte är svensk medborgare. Allt annat är oväsentligt, religion, hudfärg, storlek på kondom (en större storlek kan här vålla större skada möjligen) skonummer, intelligens, eventuella handikapp, hur synd det är om honom eller eventuell avkomma.

Anonym sa...

Blir riktig förvånad att man törs skriva att han kommer utvisas för det visar ju på att det är en utlänning och det är ju nästan lite rasistiskt. Kanske ett ärende för DO :-). Men vem vet kanske vi får se rättvisa skipas då dessa kvinnor säkert var med på det, annars kan man ju hävda(om han mot alla odds är muslim) kan hävda att det måste finnas 2 manliga vittnen för att åtalet ska godkännas.

Anonym sa...

Jag förstår inte varför det inte automatiskt blir utvisning på livstid efter avtjänat straff för varenda utländsk våldtäktsman som tas fast i Sverige? Andra utländska våldtäktsmän har ju tidigare fått tidsbestämd utvisning.
Straffen (eller tillämpningen av dessa) måste bli tuffare för grova sexbrott i Sverige.

Hursomhelst skönt att de tog bort svinet från våra gator. Hoppas han ramlar ner från pyramiderna, eller nåt, när han förpassats tillbaka dit han kom ifrån.

Robin Shadowes sa...

Handlar det om den där så kallade fotbollsspelaren Barbapupa?

Handlarn sa...

Offentliggör namnet på svinet omedelbart! Polismästaren Lindberg har hängts ut trots att ingen dom föreligger liksom mängder av företagare som skatteverket anser har fuskat. Inte heller i dessa fall finns någon fällande dom.
Häng ut namnet på svinet omgående.
sju år, det betyder att han är ute om fyra år redan. Och tyvärr så kommer vi aldrig att bli av med honom!
En mycket effektivare lösning är att befria svinet från könsdriften för gott, eftersom han nu inte kan hantera den.

Anonym sa...

Äntligen!!

Anonym sa...

Kom igen allihopa, han ska säkert utvisas till Norge eller Danmark! Inte serievåldtar män från mellanöstern och balkan eller ??????

Anonym sa...

Här är namnet: http://politisktinkorrekt.info/2010/03/02/taxikorande-serievaldstaktsman-fick-fangelse-och-utvisning/

Anonym sa...

Eller här
http://politisktinkorrekt.info/2010/03/02/irakier-fangslas-och-utvisas-efter-grov-kvinnofridskrankning/

Louise sa...

Sju år (som dessutom med stor sannolikhet blir tre eller fyra år i praktiken) i svenskt fängelse för att ha förstört flera kvinnors liv? Du kanske är nöjd, men hade jag blivit våldtagen så hade jag inte varit nöjd med denna dom, utan ansett att sju år vore ett löjligt lågt straff i sammanhanget.

Med vänlig hälsning,
Louise

Robsten sa...

Det jag var mest nöjd med Louise var livstids utvisningen, det borde garantera att han inte gör om det i vårt land, om utvisningen verkställs.

Louise sa...

Ok. Ja, man får verkligen hoppas att han inte hittar tillbaka och släpps in igen!

Robsten sa...

"Släpps in" gör han såklart inte, men våra gränser är ju som ett såll, en necrofacil idiot tar sig igenom våra gränser med rullstol och illröd tomteluva där det "kriminell" på utan papper, DET är bedrövligt och det är JAG innihelvete missnöjd med.