tisdag, mars 09, 2010

Brottslighet bland utrikes födda

BRÅ har gjort en undersökning om brottsligheten bland utrikes födda i Sverige. Egentligen är undersökningen baserad på kategorierna "inrikes födda av två inrikes föräldrar", inrikes född med en eller två föräldrar födda utrikes, samt född utrikes". Jag har nämligen hela rapporten som kan beställas på nätet.  Det konstateras som alla redan gissat att det finns en signifikant överrepresentation av brottslighet bland utrikes födda och även av de som har föräldrarna utrikes födda. Så här står det bl.a. i en artikel i DN som handlar om rapporten.

Under samtalet konstaterade Ahlberg att den nya rapportens resultat i allt väsentligt bekräftade resultaten från den tidigare rapporten. Studien från 1996 innehåller en hel del information och slutsatser som tvingar oss att undersöka besvärliga aspekter kring vissa invandrargruppers överrepresentation i brottsligheten i allmänhet och i vissa brottskategorier i synnerhet. Mot bakgrund av detta var det inte svårt att förstå anledningen till Brås nervositet inför publicerandet av den nya rapporten, vilket sedan ledde till att rapportens offentliggörande fördröjdes.

Det intressanta är inte den väntade överrepresentationen av brottslighet hos vissa grupper, den kände vi redan till. Det intressanta är BRÅs nervositet inför publicerandet av rapporten, varför var BRÅ nervös inför en rapport som visar det vi redan visste? Inte för att BRÅ pekar ut någon grupp människor, det struntar tjänstemännen på BRÅ i. Det är för att rapporten kan bli ett argument i debatten om immigrationspolitiken naturligtvis.

Jag tycker inte att denna överrepresentation är det starkaste argumentet mot den immigrationspolitik vi för, långt därifrån. Överrepresentationen av brottslighet hos människor med utländsk bakgrund beror på flera orsaker som t.ex. kulturkrockar, föräldrarnas svårigheter att orientera sig i en ny kultur och de effekter det får på uppfostran, svårigheter att få jobb, selektion av de människor som väljer att delta i flyktingcirkusen samt boendet i etniska enklaver. 

Det som vi kan kritisera är att inte fler kriminella immigranter blir utvisade naturligtvis. Det starkaste argumentet mot immigrationspolitiken är att den är vansinnig och inte tjänar något gott syfte, varken för de som immigrerar eller vårt eget land. Vi har ingen brist på arbetskraft och de som får asyl har i hög grad inte det skyddsbehov som skall vara förutsättningen för asyl, så BRÅ borde inte vara nervös inför publiceringen av rapporten. Det är s.a.s. ändå inget huvudargument mot den vansinniga immigrationspolitik vi för i vårt land.

DN 

25 kommentarer:

Anders sa...

Robsten skriver: "Brå har gjort en undersökning.." - ja, Brå gjorde 2005 en undersökning av brottsligheten bland invandrare i första och andra generationen i slutet av 1990-talet.

Idag är de uppgifter som undersökningen byggde på tio år gamla och någon ny undersökning kommer knappast att göras, om inte riksdagskartellen helt förändrar sin attityd till att svenskar skadas, lemlästas och dödas pga. riksdagspartiernas gemensamma invandringspolitik.

Robsten, du undervärderar brottslighetens konsekvenser och betydelse för de som drabbas, för risken (att bli offer för brott) och för debatten om Sveriges unika invandringspolitik.

För ett par veckor sedan skrev Sören Sanz (vårdchef på Södersjukhusets akutavdelning i Stockholm) i tidningen Mitt i Södermalm, att misshandelsoffren på akuten nu var fler, än de som sökte för hjärtinfarkt eller blindtarmsinflammation.

Förra året sökte 2 247 misshandelsoffer Södersjukhuset akut.

"Det var män, kvinnor, unga och barn som blivit slagna, huggna, sparkade. I huvud, ansikte, mage eller rygg. Eller både och.


833 hade skallskador. Cirka 1 000 hade skador i ansiktet. Flera var märkta för livet.

Som grabben på 24 år som kom gående på Ringvägen och mötte tre killar med ett basebollträ. Han blev misshandlad med påken och fick en hjärnblödning.

Sören Sanz till journalisten Anna Rönngren: ”Han kan inte prata och måste använda högtalare och mikrofon. Han har en förlamning i halsen och kan aldrig mer äta eller dricka. Han måste sondmatas. Han kan inte svälja sin egen saliv och måste spotta hela tiden.”

Anonym sa...

Det är mycket som döljs och förtigs i Sverige. Tsunami-banden, som först brändes, men senare återfanns i ett kabinettskåp. Den hemligstämplade stasi-listan som sägs innehålla namn på landsförrädare, numera fina medborgare med upphöjda positioner. Estonia-olyckan, där man dagen efter olyckan bestämt att fartyget skulle begravas i betong för all framtid.

/Paraflex

Robsten sa...

@Anders

"På onsdag presenterar Brottsförebyggande rådet rapporten "Brott bland svenskar och invandrare". "

Det är alltså en ny rapport, även om BRÅ dröjt med att publicera den. Jag har dessutom den nya rapporten hemma i bokform.

"Robsten, du undervärderar brottslighetens konsekvenser och betydelse för de som drabbas,"

Nä, egentligen inte, jag skrev avsiktligt lite provocerande för att ändå lyfta fram huvudfrågorna, som är de jag sade. fullt medveten om att det lät som om jag bagatelliserade aspekten med brottslighet. Jag skrev som jag gjorde med full förvissning om att en kommentar såsom Anders skulle komma och lägga en annan vinkling på problematiken.

Goten sa...

Robsten, På Sakines blogg skrev du så här till mig:

"Ääähh...Got, det var inte Sakine som satte rubriken, det är redaktionernas rätt att sätta vilken rubrik de vill. Du får fråga redaktionen, min gissning är att de vill sälja så många lösnummer som möjligt, alltså så braskande rubrik som möjligt."

Mitt svar togs inte in av Sakine vilket stärker mig i min tro att jag hade rätt i sak.

i mitt svar till dig förklarade jag bland annat att en rubriksättare kan vinkla en artikel åt helt fel håll och att detta är ohederligt och manipulativt.

Jag tog upp fallet med Åkesson och Aftonbladet och jag är övertygad om att du skulle hålla med mig om det.

Var inte så förbaskat godtrogen, Robsten!

ref: http://sakine.blogspot.com/2010/03/inget-folk-har-monopol-pa-rasism.html

Nisse i svängen sa...

Hm. Vilken rapport är det vi pratar om här egentligen? DN-artikeln är från 2005 och det var då den senaste (vad jag vet) rapporten i ämnet från BRÅ kom ut.

Rapporten från 2005 är naturligtvis fortfarande obligatorisk läsning för alla som är intresserade av frågan. Den visar mycket riktigt att överriskerna för utrikes födda och deras barn (som det heter i rapporten) finns, ligger typiskt runt en faktor 2-3 högre brottsbenägenhet, men att de inte är alarmerande höga. Jag skulle t.o.m vilja nedgradera dessa överrisker från att inte vara det starkaste argumentet mot Sveriges immigrationspolitik till att vara ett svagt argument mot densamma.

Även om brottsligheten har ökat sedan 2005 så vet vi inget om hur överriskerna för olika grupper, som exempelvis invandrare, förändrats. Tills vi vet det bör nog kriminal- och immigrationspolitik behandlas som två relativt oberoende politiska frågor. I alla fall lika hög grad av oberoende som de var 2005.

Anders sa...

Robsten, du citerar en artikel från 2005.

Jan Ahlberg är f.ö. tyvärr avliden sedan flera år tillbaka.

Robsten sa...

Ja jävlar. Jag hittade artikeln i högerlisten på en färsk nät-DN över mest lästa artiklar, såg inte att en var från 2005!! kanske borde man lägga ut statistiken i alla fall, den är intressant i sig. Men hur kan artikeln hamna bland de mest lästa i dag?

Anders sa...

Nisse i svängen, du verkar ha svalt det politiskt korrekta synsättet.

Det är de absoluta talen (inte de relativa) som sänker skutan.

Om 100 män invandrar och tio av dem våldtar --> tio våldtagna kvinnor.

Om 100 000 män invandrar och samma proportion våldtar --> tio tusen våldtagna kvinnor.

Från Svenssons synpunkt kan tio tusen (10 000) våldtagna kvinnor på intet sätt jämställas med tio (10) våldtagna kvinnor, oavsett hur mycket PK-folket än bedyrar att "ingenting har hänt" (när de relativa talen är oförändrade).

z999 sa...

@Nisse i svängen:
"Även om brottsligheten har ökat sedan 2005 så vet vi inget om hur överriskerna för olika grupper, som exempelvis invandrare, förändrats. Tills vi vet det bör nog kriminal- och immigrationspolitik behandlas som två relativt oberoende politiska frågor. I alla fall lika hög grad av oberoende som de var 2005."

Exakt! Och av samma anledning så finns det inget skäl att tro att rökning ökar risken för cancer eftersom det inte har redovisats någon statistik för det förra året. Nya cigarettmärken kan mycket väl ha inneburit minskade risker.

I går var det den internationella kvinnodagen och något som definitivt har ökat är antalet personer som inte ser våldtäkter som något större problem.

Robsten sa...

Alltså, oavsett så är vår immigrationspolitik vansinnig, ja det finns flera orsaker och negativa effekter, den är vansinnig ur många synvinklar. Finge jag bestämma så blev man dessutom utvisad på livstid för våldtäkt, alltid, automatiskt. Frågan är om de med en alldeles för märklig kvinnosyn skulle komma hit överhuvudtaget, redan där skulle man kunna stoppa detta vansinne. Det den stora frågan gäller är immigrationen, vi skall väl inte satsa på att omvända människor från olika delar av värden till att bli feministiska? Det projektet är nog dömt att misslyckas.

z999 sa...

Ett filmklipp från Norge på youtube, varsågoda-
http://www.youtube.com/watch?v=inbidZd7Br0&feature=player_embedded

Samtliga 41 överfallsvåldtäkter begicks alltså av invandrare med icke-västerländskt påbrå.

z999 sa...

Det är ju en sak att möta anonyma alias på nätet, alltså diverse antirasister som vill försvara invandrares våldtäkter. Det är en helt annan sak för de SD'are som ska möta såna här känslostörda människor irl i riksdagen i höst. Jag avundas dom inte.

Jodie Foster gjorde 1988 en av sina bästa filmroller i filemn anklagad där hon blir utsatt för en gruppvåldtäkt och sedan får kämpa mot människor med samma attityd till våldtäkter som dagens antirasister.

z999 sa...

Ett flertal gånger har jag läst när antirasister påstår att svenska kvinnor har en högre anmälningsbenägenhet när det gäller invandrare som begått våldtäkter. I princip har det påståtts rakt ut att svenska kvinnor som anmäler är rasister.

Vad antirasister ofta gör är att misstänkliggöra anmälningarna. Flera våldtäktsoffer säger att det värsta är att efteråt inte bli trodda, och det händer ganska ofta efetrsom det är antirasisterna som sätter agendan i dagens samhälle.

Sverige har inte bara högst invandring i Europa utan även högst antal våldtäkter.
Källhänvisning för verklighetsfrånvända människor, klicka här.

Och enligt artikeln också lägst antal uppklarade fall. Med antirasisternas attityd så är det inte speciellt konstigt.

Robsten sa...

Det stämmer Got, så märkligt?

Ja Gudmundsson blockade kommentarer av mig, sedan släppte han igenom Jinge, vad ger du mig för det då? Ha, ha, jag raderade honom från min bloggrulle, visst tar man det personligt? Men därefter kallade Gudmundsson oss som kommenterade för idioter, det blev lite väl magstarkt för mig faktiskt. Vem fan tror han att han är egentligen?

Och så har vi Loddan, som lagom till valrörelsen skippade alla kommentarer, på sätt och vis förstår jag henne, bara meningsmotståndare precis hela tiden, med Windeskog i spetsen, måste ha varit frustrerande. Undrar om ens någon antirasist överhuvudtaget läste henne.

z999 sa...

"Undrar om ens någon antirasist överhuvudtaget läste henne."

Men jag var ju där och läste och skrev!

Robsten sa...

@Z

Javisst fan! Ber om ursäkt Z, du var nog Loddans stora hopp och motivation. Hur kunde jag dabba mig så, hoppas du ursäktar mig Z ;-)

Robsten sa...

Fick ett mail från Tommy H, tja ganska kul i alla fall.

http://lt.se/nyheter/debatt/1.758234-det-finns-ett-eu-kritiskt-alternativ

z999 sa...

Ursäkten accepterad. :-)
Jag håller förresten på och tränar för att få samma rabiata patos som antirasisterna har.

Men hur tänker ni sverigedemokrater!!! Klart att invandrare begår våldtäkter när vi är så dåliga på att ta hand om dom!!! Om man köper en hund så FÖRSTÅR ju även ni att man måste ta hand om den!!! Den klarar sig INTE själv!!!

Egentligen ska väl caps-lock vara nedtryckt hela tiden. Men det blir ändå skrikigare när dom skriver. Får öva lite till innan valet...

Nisse i svängen sa...

@z999

Så att konstatera att vi i väntan på färskare statistik får nöja oss med den som finns är detsamma som att "försvara invandrares våldtäkter"? Det håller jag inte med om. Jag tycker tvärtom det är viktigt att hålla sig till de fakta som går att få fram ur någorlunda officiella källor i de fall det ändå finns sådana.

Din liknelse med rökning och cancer är helt obegriplig eftersom den stödjer precis det jag säger: det finns ingen anledning att tro att läget förändrats, och bevisbördan ligger i så fall på den som vill hävda det. Så plocka gärna fram belägg för att invandrares överrisker är högre idag än 2005 så ändrar jag givetvis åsikt.

z999 sa...

@Nisse i svängen:
"Så att konstatera att vi i väntan på färskare statistik får nöja oss med den som finns är detsamma som att "försvara invandrares våldtäkter"? Det håller jag inte med om."

Jag citerar vad du skrev:
"Den visar mycket riktigt att överriskerna för utrikes födda och deras barn (som det heter i rapporten) finns, ligger typiskt runt en faktor 2-3 högre brottsbenägenhet, men att de inte är alarmerande höga."

Det är din bedömning att de inte är alarmerande höga, men bara för att du tycker att det är ok så gör inte jag det. Speciellt inte i kombination med att man aldrig diskuterar orsaken och inte har visat någon vilja alls att ta itu med problemet överhuvudtaget (om man inte ser det som ett alarmerande problem så är det förståss inte ens intressant).

Om du jämför med svenska mäns våldtäktsbenägenhet i samband med alkohol så diskuteras det desto mer och har till och med lett till en del nya lagar (eller lagändringar i alla fall).

"Jag skulle t.o.m vilja nedgradera dessa överrisker från att inte vara det starkaste argumentet mot Sveriges immigrationspolitik till att vara ett svagt argument mot densamma."

Om man är man så kanske det inte känns speciellt hotfullt. Men för en kvinna kanske det blir annorlunda speciellt som att oviljan att diskutera det hela dominerar och för att moraliskt berättiga den oviljan så bagatelliserar man problemet. Detta littelfierande av problemet har sedan påverkat myndigheters agerande som du kan se i amnestys kritik av det svenska rättsväsendet som jag länkade till.

Kommentaren om rökning och statistik syftade på att det är tillåtet att tänka själv utan statistik. Vi importerar fortfarande människor från våldtäktskulturerna i Afrika i hög grad och har inte gjort nånting som skulle kunna ändra deras inställning till kvinnor. Antirasisterna i Sverige tror fortfarande att bara någon sätter foten på svensk mark så ändras den personens hela bakomliggande kultur på en gång.

z999 sa...

Nisse i svängen, om du fokuserar mindre på våldtäkterns och begrundar följande frågor:
Är vi på väg att införa en könssegregerad kultur som kommer att skapa "grabbiga" kulturer som i sin tur kommer att skapa män med en allt lägre respekt för kvinnor?

Vad gör vi för att förhindra detta i så fall?

Är det ok när kommuner ställer upp med separata kvinnokvällar på badhusen därför att vissa personer inte kan kompromissa med sin kultur/religion och anser att samhället ska böja sig för dom helt?

Våldtäkterna är egentligen bara en slutprodukt av en allmän kvinnosyn och jag anser att vi inte gör nånting för att motverka den. Sen tror jag inte heller att vi kan det. Dom tar sin kultur på samma allvar som vi tar våran och även om dom till nöds skulle kunna anpassa sig så känner dom inte våra normer i hjärtat. Och vi inte deras som tur är.

Rune sa...

Robsten skrev:
"Men därefter kallade Gudmundsson oss som kommenterade för idioter, det blev lite väl magstarkt för mig faktiskt. Vem fan tror han att han är egentligen?"
----------------
Vem han är?
Givetvis är han en av etablissemanget lejd skribent.

Robsten sa...

Ja, men etablissemanget har svårt att hålla honom i kopplet understundom, det får man väl ändå säga, he, he.

Stig sa...

På Brå:s sajt står det klart och tydligt under rubriken Om Brå:
”Brå är en myndighet som verkar för att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället genom att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet”

Sedan står det i DN: ” Den känsliga fråga rapporten berör förklarar antagligen också den långsamma processen kring publiceringen av den rapport”.

BRÅ övervägde alltså om de ö.h.t. skulle publicera rapporten vilket egentligen blir ett ifrågasättande av BRÅ:s existensberättigande eftersom syftet med denna är ”att ta fram fakta och sprida kunskap om brottslighet”… Sprida kunskap till allmänheten utgår man ju ifrån att de menar och inte till sprida kunskap till sig själva. Och sekretessbelagt till andra myndigheter.
Egentligen borde det stått ” sprida kunskap om brottslighet OM vi anser att medborgarna är kapabla och myndiga nog att erhålla denna kunskap”, snacka om förakt mot verklighetens folk som dagligen får smaka på den ”kulturberikning” som BRÅ måste utreda för att förstå och inse och inte ens vågar redovisa. Vad är värst: Att bli våldtagen, rånad brutalt misshandlad, mördad, ha en dotter/son som råkar ut för något av detta eller att få reda på statistiken bakom detta. Vad i helvete är BRÅ så rädda för? Revolution? Att fakta skapar rasism eller att de själva skulle uppfattas som främlingsfientliga pga undersökningens resultat?

Mycket har mörkats under årens lopp men att försöka mörka eller förhala publiceringen av en sådan här viktig och sensationell undersökning tar verkligen priset!

LIILA sa...

Förra året sökte 2 247 misshandelsoffer Södersjukhuset akut.

"Det var män, kvinnor, unga och barn som blivit slagna, huggna, sparkade. I huvud, ansikte, mage eller rygg. Eller både och.

----------------
Oavsett den ökade brottsligheten i samhället väljer svenskar att inte rösta på Sverigedemokrater som är beundransvärd. Jag som invandrare har varit flera gånger nära att bli misshandlat av godtrogna svenskar pga. att spridit Sd-s reklamblad/Sodom