söndag, mars 07, 2010

Svar från Thomas Idergard

En medarbetare på Fria nyheter tog det utomordentliga initiativet att E-posta Thomas Idergard angående hans framträdande i morgonsoffan där han implicit förde fram en lögn av värsta slag. Vi publicerar här hans svar samt den E-post Peter på Fria nyheter skickade till Idergard. Jag tar mig friheten att kommentera mitt i Idergards svar.
Hej Thomas!

Mitt namn är Peter Karlsson och jag skriver för nyhetsbloggen Fria Nyheter. Vi har uppmärksammat ett uttalande från dig angående judarnas situation i Malmö och den växande antisemitismen. Det jag undrar över är vilka belägg du har för att situationen skulle gå hand i hand med det ökade stödet för partiet Sverigedemokraterna i Skåne?
Jag undrar även om du står fast vid detta, trots att det finns klara bevis på att ökningen av hot och våld mot judarna inte kommer från högerextrema grupper utan att det faktiskt handlar om personer från vänstergrupper och/eller personer med muslimsk bakgrund som står för den ökade antisemitismen i Malmö?
Är detta uppgifter som du missat eller var det ett medvetet val av dig att lägga skulden på partiet Sverigedemokraterna?
Vänliga hälsningar
Peter Karlsson
Thomas Idergard 6 mars 2010 12.09

Hej Peter. Det tycks inte finnas ngn hejd i den upphetsning du och dina åsiktsfränder känner angående mitt uttalande. Har jag trampat på en öm tå..? Det verkar nästan så.

En öm tå? Du Idergard anklagar ett parti för att stå bakom antisemitismen i Malmö, när det i själva verket är SD som främst uppmärksammat detta problem, hur fel kan det bli? Du gör EXAKT som Reepalu, lägger skulden på helt fel ställe, avsiktligt.
Men i upphetsningen får du gå tillbaka och lyssna noga och kontemplera över vad jag faktiskt sagt. När du har tagit ett djupt andetag, lyssnat, reflekterat, andats igen, lyssnat en gång till, reflekterat ytterligare ngt, slutit ögonen, andats djupt och regelbundet ännu en gång och slutligen lyssnat igenom allt en gång till så uppfattar du nog att jag inte sagt ngt som är sensationellt.

Snälla Idergard, vad har yoga med detta att göra?
Värderingsklimat präglade av extremnationalism och invandringsfientlighet går lätt hand i hand med antisemitism. På samma sätt går också islamism ihop med antisemitism. Och ibland möts och samverkar dessa vedervärdiga företeelser – dvs extremnationalism/allmän invandrarfientlighet och islamism – för att sprida antisemitiska åsikter. Är Radio Islam och Ahmed Rami, med kopplingarna till extermnationalister, möjligen ett bekant fenomen? Lägg till detta också att delar av vänstern har en lång tradition av fiskande i grumliga antisemitiska vatten, ngt som började redan med Karl Marx och ngt jag också berörde vidare i diskussionen kring ledande S-företrädares uppträdanden i demonstrationer med Hamas-, Hizbollah- och hakkorsfanor. Missade du i all upphetsning den sekvensen av debatten? I så fall – gå tillbaka, lyssna, kontemplera, andas, fundera och lyssna igen en sväng.

Att ”extremnationalister" någon gång kan inta samma ståndpunkt som islam är inte konstigt, alla partier och alla rörelser kan mötas i någon fråga. Vi minns speciellt när Maud Olofsson stod och grät teatertårar mitt framför TV-kameror för att SD hade berömt hennes ställningstagande mot EMU, har Olofsson något gemensamt med SD därför? Sedan är SD absolut inte ”extremnationalistiskt” enligt en Europeisk skala, vi är ”normalt” nationalistiska. Jämför med USA om du vill, det är ju en nation du Idergard ser upp till har jag förstått, hur nationalistiska är amerikaner jämför med Sverigedemokrater? Jag är övertygad om att amerikanarna vinner denna tävling med hästlängder.

Skånes värderingsklimat är tyvärr i högre utsträckning än andra delar av vårt land präglat av en mer extrem form av svensk nationalism. Det ger delvis upphov till SD-sympatier. Det ger ger också delvis upphov till grogrund för antisemitism. Dessa båda faktorer behöver inte sammanfalla med varandra men de kommer nog ur samma mylla. Lägger du dessutom till islamism på det så får du en än mer obehaglig kompott.

Extrem form av nationalism i Skåne? Vad menar du då Idergard, att de har en egen flagga och allmänt ogillar Stockholmare? Jag börjar faktiskt förstå varför de ogillar Stockholmare, de tror väl att alla Stockholmare är som du Idergard, Stureplansliberaler. Du pratar en massa om ”samma mylla”, du har aldrig sett någon slags mylla i verkligheten, undantagen den mylla som händelsevis finns i rabatterna kring Stureplan, undra på att Stockholmshatet frodas. Har du hört talas om det allmänt kända begreppet ”Guilt by association” Thomas? Den debatteknik du använder dig av är ett praktexempel på detta. Läs gärna vad Wikipedia skriver om saken LÄNK FÖR IDERGARD, det anses INTE som någon juste debattmetod. 
Alla dessa aspekter hinner man inte djupdiskutera inom loppet av ngn minut i TV. Men du får gärna sprida vidare följande, ifall ngn inte har förstått mig: jag ogillar starkt antisemitism, extremnationalism och islamism, eftersom de på olika sätt dininuerar människovärdet, och kommer att fortsätta bekämpa dessa vedervärdiga fenomen, var för sig och sammantaget, så ofta och mkt jag bara kan.

Jag tror på demokrati, du får gärna sprida vidare i de Stureplansliberala kretsar du vistas i Idergard, att alla får ha en egen åsikt och får gärna ha en annan uppfattning än mig, bara de inte sprider rena lögner, vilket du alltså gör. Det du kallar ”extremnationalism” är ”normalnationalism” på de flesta andra ställen i Europa och i Nordamerika. Undersök gärna nationalismen i Frankrike eller USA, ja du behöver bara gå till Norge eller Finland. Vill du bekämpa det du kallar ”extremnationalism” så kan du börja med Gösta Bohman, han var ungefär lika nationalistisk som SD är nu. Sedan har du Norge, Finland, Island, USA och Frankrike att ge dig på och bekämpa, du får det svettigt. Förövrigt ogillar jag oerhört starkt den Stureplansliberalism du står för, den skall jag bekämpa så mycket jag bara kan.

Mvh
Thomas Idergard
PS Du får också gärna förmedla följande via din blogg till dina gelikar: den som anklagar mig för politisk korrekthet kan aldrig under de senaste tjugo åren ha hört mig i morgonsoffan eller läst ngn artikel som jag författat. Beror det måhända kanske på att de, även om de kanske tycker sig kunna ståta med ”rasrena” stamtavlor, inte förstår svenska..? DS

Med tanke på antalet stavfel som du presterade i detta svar Idergard så tycker jag du skulle ligga lågt med just svenskakunskaperna. Sedan har jag hört att fler och fler med utländsk börd ansluter sig till Sverigedemokraterna. I Södertälje t.ex. är det massvis med människor vilka har utländsk börd som börjat visat intresse för SD, hur är det då med ”rasrena stamtavlor”? Dessutom, har jag drabbats av envisa rykten att man måste ha en sorts ”stamtavla” för att komma in på krogarna runt Stureplan också, men om detta vet du så mycket mer än undertecknad Idergard.

Länk Fria Nyheter

TILLÄGG:

Har du läst denna länk från Skånskan.se Idergard?

Skånskan.se Reepalu

Det står explicit "Judiska församlingen menar att det handlar om extremvänster och hårdföra muslimska grupper" är du läskunnig? Förstår du svenska trots din "Stureplansstamtavla"?

42 kommentarer:

MS sa...

Hans svar är både arrogant och skrattretande. Han inser att han har gjort bort sig och anser väl att anfall är bästa försvar. Ska det vara så j-vla svårt att kunna ha en sansad debatt om invandring i detta land?

Johan Y sa...

Ja, det var korkat. Kopplingen extremnationalism och islamism finns förstås. Nazisterna, islamisterna och vänstern samverkade ju bland annat i den demonstration i Malmö som SD protesterade mot.

Goten sa...

Idergard är en simpel lögnare. En råtta.

Och SVT är inte intresserade av sanningen. De hade kunnat åkt till Malmö och frågat folk. Det gjorde de inte.

Men det gjorde norrmennen:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3552982.ece

Robsten sa...

"Kopplingen extremnationalism och islamism finns förstås"

Jag anser nog inte att någon sådan koppling finns. de har en gemensam ståndpunkt, precis som SD hade med Olofsson under EMU-valet. Jag delar t.ex. vänsterns skepsis mot EU, en gemensam ståndpunkt, i övrigt så hittar jag inget gemensamt med dagens vänster. Alla tre ideologier är jag definitivt emot, men det innebär inte heller att de behöver ha en koppling.

@Got
"Idergard är en simpel lögnare. En råtta."

Tja... där kom du nog sanningen väldigt nära. Även om en vetenskapsman strikt vetenskapligt kanske skulle beteckna Idergard som en "homo sapiens sapiens", men fan vet.

"Och SVT är inte intresserade av sanningen. De hade kunnat åkt till Malmö och frågat folk. Det gjorde de inte. "

Alltså detta var ju en morgonsoffa och inget program där frågan som sådan skulle utrönas av SVT, just i detta får nog de inbjudna stå för lögnerna själva i hög grad.

Robsten sa...

Ser att Schlaug har lagt upp programmet på sin blogg i vänsterlisten.

http://schlaug.blogspot.com/

"Hårda bud" stoltserar han med, det var väl fan inte hårda bud, alla som satt i soffan skyllde gemensamt på fel grupp. Ingen vågade säga sanningen, fy fan vad svag! Den enda bloggare av rang från etablissemanget som vågat ta i saken är Sakine, hon är väl inte riktigt inskolad i lögnerna och den politiska korrektheten kan jag tänka mig.

Anonym sa...

Vem är denne pajas Thomas Idergard? Jag trodde att Timbro höll viss nivå på de medarbetare som profileras i media, men så verkar det inte vara längre. Vilken idiot Thomas Idergard verkar vara.

perkele sa...

Kanske läge att kontakta Timbro och uppmärksamma dem på vilka tomtar de avlönar...?

Stig sa...

Sakine och Dilsa Demirbag-Steen är de sundaste och smartaste invandrarbrudarna i invandrardebatten.

Robsten sa...

Framförallt får de säga saker ähummm...lite mer ljushylta brudar inte får säga, om de vill slippa en viss stämpel i pannan, det hjälper nog, som Goten så riktigt påpekade på Sakines blogg.

Men det är märkligt, den absolut bästa journalisten är inte längre Josefsson, det är Evin Rubar, hon skyr inte något, kurd som hon är.

Men trots deras fördel, så skall de ha credit tycker jag.

roberth sa...

Idegard har genom åren varit en ljuspunkt i morgonsoffan. Men efter detta extrema övertramp ser jag honom mer som en sumpråtta!

Kalle (filosofie doktor, ja det är sant) sa...

Nej, jag tror inte att Thomas tycker sig ha gjort bort sig, som någon skriver.

Han är snarare helt blind för sin egen extremism. Jag får en skarp känsla av fanatism; blandat med okunskap (vilket är vanligt bland fanatiker). Han återkommer till ordet "vedervärdig" gång efter gång; och han blandar "extremnationalism" med "allmän invandrarfientlighet" som ju är två helt skilda saker och gör direkt/indirekt kopplingen till Sverigedemokraterna.

OK. SD vill på kort sikt minska invandringen kraftigt (för att få lugn och ro och kunna arbeta med att minska utanförskap bland invandrare) och på längre sikt ha en invandring i samma storlek som Danmark. Detta är naturligtvis inte "extremnationalism" och om Idergard tycker att denna politik är "vedervärdig" så tycker han även att Danmark, Finland, Schweiz och Österrike är vedervärdiga länder.

Och vad beträffar "allmän invandrarfientlighet" så uppkommer den i områden där svenskar tvingas bo tillsammans med arbetslösa icke-integrerade invandrare från främmande kulturer som saknar respekt för den svenska kulturen. Det är en situation som Idergard slipper uppleva men samtidigt något som han påtvingat andra genom den politik han fört som moderat och som han indirekt påtvingar andra i egenskap av lobbyist.

Nä. Idergard är en sverigehatande opportunist. I de flesta länder och i tidigare i Sverige skulle han troligen vara betraktad som landsförrädare.

En sak tror jag dock Idergard har förstått och det är samma sak som politiker i de sju riksdagspartierna också har förstått: Sverigedemokraterna är ett folkets parti och kan bli hur stort som helst. Det är ett parti som står på de vanliga människornas sida - mot eliten och kosmopoliterna. Och det är till den senare gruppen som Idergard räknar sig själv. Och han slåss med näbbar och klor för att behålla sin position. Han kanske inte själv är medveten om detta förhållande, men så är det.

Jag ser fram emot den dag då Idergard och hans likar i en framtid står i en svensk "Nürnbergrättegång" och får stå till svars för sina synder. Det är nog inte förrän dess som de inser att det är de själva som är "brottslingarna". Eller som Michael Douglas rollfigur "William 'D-Fens' Foster" i filmen Falling Down inser först i slutscenen: "God. I am the bad guy."

Robsten sa...

Jo en viktig sak att påpeka här, dessa invandrartjejer som gör väldigt bra saker (som Evin Rubar) skall ha credit, men vi ger dem bäst credit genom att inte ge dem credit öppet. En kyss från oss kan vara en säker dödskyss, tänk på det. Håll en låg profil.

z999 sa...

En bra kommentar från Kalle (har du ingen blogg?).

Idergaard har faktiskt en skicklig retorik här hur fel han än har. Det går inte och är ingen poäng i att slå tillbaka genom att bevisa att han har fel. Däremot får han SD'are att slösa energi på en meningslös måltavla. Låt det hela vara, det är mycket användbart vid senare tillfällen eftersom han ljuger och anklagar SD för att vara antisemiter.

Robsten sa...

och ett bra sätt att "spara det och ha det kvar" är att lägga upp det på bloggen. jag har kanske 10,000 artiklar på min hårddisk, phuuu, börjar nästan tro att jag får lägga upp saker som detta på bloggen för att "arkivera" det på ett bra sätt.

Robsten sa...

Sorry Z, kan inte låta bli att ge Idergard en kort snärtig vänsterkrok till.

z999 sa...

Idergaard jobbar som lobbyist. I hans fall betyder det att enbart se till resultatet, alltså man bestämmer först vad som är sanning och sedan underbygger man den med väldigt mycket "guilt by association". Det är inte konstigt att han resonerar som han gör, det hör till hans tolkning av hur lobbyism ska gå till.

Han har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig i näringsdepartementet, även där i lobbyistisk stil. Därefter har han arbetat på olika företag med inriktning på bland annat marknadsfrågor och entreprenörskap, exempelvis kommunikationsföretaget Gramma. Gramma var det första företaget som ifrågasatte hans kompetens (eller rättare sagt intelligens). Inför folkomröstningen om EMU 2003 arbetade han som kanslichef vid ja-sidans kampanjorganisation Stiftelsen Sverige i Europa. Detta blev ett fiasko, mycket beroeende på Idegaards övervärdering av sin egen skicklighet. Hans sida förlorade som bekant. Vid årsskiftet 2003/2004 tillträdde han som styrelseordförande i trend- och omvärldsanalysföretaget United Minds. En reträttpost som han fick genom kontakter och innebär ett sysslande med flumfrågor som ingen bryr sig om. Han var under en period VD för företaget. Fram till 2008 var han personalchef på Prime PR och United Minds. Sedan 2009 arbetar han på Timbro.

Sedan en tid tillbaka anlitas han av TV och har nu hittat helt rätt när han i nevägskommunikation kan sitta och "angripa" sverigedemokraterna. Han får inga mothugg och det är då han är som bäst (vem är inte det förresten?). Han har väldigt svårt att ta kritik, observera hur han reagerar på Fria Nyheters förfrågan. Att snacka om "öm tå" när man har anklagat någon för att vara antisemit är väl aningen korkat? Men det ligger i Idegaards sätt att vara att blåsa upp sitt ego och tro att han (endast han) har hittat den perfekta angreppspunkten mot SD.Faktum är att jag tror att han ibillar sig att han ska rädda Sverige.

z999 sa...

@Robsten:
"Sorry Z, kan inte låta bli att ge Idergard en kort snärtig vänsterkrok till."

Jättebra Robsten. Han är nämligen överkänslig för att få sin intelligens ifrågasatt eftersom han fått det av tidigare uppdragsgivare.

Stig sa...

@Z999
Det meningsfulla i att belysa Idergaards lögn och ologiska svammel är att helt andra, hitills politiskt korrekta, medborgare upptäcker bedrägeriet.
Att omvända oikofobiker, kommunister, AFA-slynglar och annat allsköns patrask har i alla fall aldrig jag trott på.
Att små slemråttor som Idergaard själv inte förtjänar någon uppmärksamhet kan jag inte göra annat än att instämma i.

z999 sa...

Johan Hakelius svarade upp mot Idegaards ja-kampanj till euron för några år sedan, länk till artikeln nedan-
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article140540.ab

Och hur såg kampanjen ut då med Idergaard i ledningen? Hur såg argumenten ut? Jag citerar från Johan Hakelius debattartikel.

"Och hans bok "Nej-landet Sverige" har budskapet att alla som röstar nej röstar för kommunism, rasism, nationalism och nazism.

Det är näringslivets kampanjorgan Sverige i Europa som ger ut boken, som en del av sin halvmiljard-satsning på att rätt valuta ska vinna. Så det måste väl ligga något i det.

Det känns motigt. Dum i huvudet kan man kanske stå ut med att vara. Men att dessutom vara nazist och kommunist - samtidigt - är bara för mycket."


Att säga att Idergaard och näringslivet skämde ut sig är kanske en aning i underkant va? Med tanke på hur Jonas Hellman formulerade argumenten mot nejsägarna jämfört med Idergaards "motargument" mot SD är formulerade...tja, dra era egna slusatser.

mats c sa...

Idergaard arbetade också på PR-byrån rikta som var ansvarig för regeringen Persson´s Sydafrika-satsning och detta blev också ett fiasko.

Se Resume:
Tio år sedan skandalen

och Aftonbladet;
Regeringen blev varnad för fiasko

Stig sa...

"Han får inga mothugg och det är då han är som bäst (vem är inte det förresten?)."
Har han något mer gemensamt med Wetterstrand och Eriksson och de andra miljötalibanerna?

z999 sa...

Man kan väl säga att Idergaard är främsta skälet till att det blev nej till euron och att näringslivet grovt felbedömde hans kapacitet? Jag förstår om många SD'are vill ta åt sig äran av nej till euron och jag vill inte förringa deras insats, men med sådana fiender som Idergaard behöver man inga vänner. Att en del omdömeslös nyhetsmedia tycker det är kul med en halsstarrig rätthaverist (han låter som en sådan, inte att han är en sådan) i sin morgonsoffa kan vara lite underligt kanske? Men morgonsoffan är väl till för att leva ut lite friare? Sen kanske det drar tittare när Idergaard ger en ny dimension åt ordet konspirationsteoretiker? Vad som saknas är att han sitter med en sån där teflonhatt i soffan.

Tackar Mats C för inlägget om Sydafrika-fiaskot.

Stig sa...

I Dagens Nyheter skriver Thomas Idergard att kommunerna skulle kunna lösa alla sina ekonomiska problem genom att avskaffa utgifterna för kultur och fritid. Han tycker m.a.o. att det är helt onödigt med idrottsplatser och bibliotek och att fritidsgårdar är en onödig lyx.
Han kräver dessutom att regeringen ska förbjuda kommunerna att inrätta särskilda kultur- och fritidsnämnder.

http://www.newsmill.se/artikel/2009/08/06/formynderi-idergard

Nyliberal, empatilös, lögnaktig, narcissistisk och omnipotent = det närmaste man kan komma en smygfascist.

z999 sa...

Stig, Idergaards idealvärld är en värld med människor som lever helt utan sammanhang, enbart konsumerande och producerande robotar. Jag skulle iofs vilja kalla honom (och en del andra personer) för ny-nyliberal eftersom nyliberalismens företrädare har tagit ett steg till och nyliberalismen från 80-talet fram till c:a 1995 är död. I Milton Friedmans nyliberalism så fanns det utrymme för nationalism. Tar man bort nationalismen helt ur nyliberalismen så reduceras människornas värde till noll (visserligen är alla lika värda då...). Detta insåg Milton Friedman på sin tid (speciellt efter att han fått en del kritik) och la till en del kommentarer till de teorier han vann nobelpriset på.

Jag vill tillägga att Idergaard anser att utanför nyliberalismen så existerar endast nazism och kommunism.

z999 sa...

Timbro brukar hålla väldigt hög kvalite på sin samhällskritik. Detta parat med den högervridning som dom naturligtvis har. Tomas Idergaard agerar mest som pajas och droppar "kontroversiella" uttalanden. Om han inte kunde hänvisa till att han representerar Timbro så skulle han avfärdas som en enskild knäppgök som inte är värd att lyssna på.

Han kunde ju vara en spännande person om det inte var för att han är så feg. Själv tror han tydligen att han är väldigt rebellisk och absolut inte politiskt korrekt. Jaså inte? Saken är ju den att han aldrig skulle våga angripa invandringens kostnader trots att han vill sänka skatterna. Han angriper ju bara tillåtna grupper av människor. På det sättet blir han ungefär lika förutsägbar som en klocka.

Robin Shadowes sa...

Läs gärna även Domokratbloggens sågning av både Idergaard och Reinfeldt. det visar vilken skrämmande människosyn dessa båda extremister har på oss.

Robsten sa...

Då hade det varit bra med en länk Robin, jag har inte Domokratbloggen i min rulle.

Anonym sa...

Detta är rätta länken.
http://demokratbloggen.wordpress.com/
Allemand

Robin Shadowes sa...

Tack, Allemand!

Anonym sa...

Glad att jag kunde hjälpa till.
Allemand.

z999 sa...

En intressant sak med Idergaards resonemang är att det bygger på att man anser att Hitler hade rätt. Extrem nationalism (antar att han räknar in nazismen där, att jag överhuvudtaget ska behöva fundera över det visar hur svamlig Iddergaard är) skär sig med judarna förusatt att judarna lever avskilt från samhället och intrigerar mot nationen. Detta kallades i nazityskland för den judiska konspirationen. Om man istället tror att judarna är en integrerad grupp i Sverige som jobbar och i stort lever efter västerländska mönster så har Idergaard fel, och det vet han dessutom. Man får ju förutsätta att han spelar dum, alternativet blir att dumförklara hela Timbro och det vill inte jag göra. Dom har i alla fall några personer som jag anser vara väldigt kloka oavsett vad man tycker om deras åsikter.

z999 sa...

Är det inte rätt kul att kalla någon antisemit och efteråt fråga om man trampat på en öm tå :-)

Idergaard är ju en väldresserad svansviftare inför makten och har rumsrena åsikter (dom med en fin människosyn brukar kategorisera sina åsikter så) så därför behöver han inte försvara sina anklagelser och detta har han verkligen tagit fasta på.

Anonym sa...

Det är egentligen bara ditt tillägg som behövs som argument. Med andra ord: De människor som trakasserar judar i Malmö är inte Sverigedemokrater, tvärtom hatar de Sverigedemokraterna. Därför har Idegard fel. Punkt.

Att Sverigedemokraterna sedan inte är judehatare (tvärtom) är bara lök på laxen.

Stig sa...

@Robsten
Jag minns så väl din intressanta och roliga tävling "Årets antirasist" vilken skulle belönas med en T-skirt med just texten "Årets antirasist".
Vad sägs om att senare på året arrangera en tävling om "Årets antirasistiska groda" med Idegard som en av de nominerade och som pris en T-skirt med en stor fet groda + pasande text. Vad sägs?

z999 sa...

Om det blir en ny antirasisttävling så tänker jag ställa upp den här gången.

Robsten sa...

jag blev väl lite bränd efter förra tävlingen kan vi säga. jag köpte en T-shirt med hennes namn på, pris 300 kr. Snokade reda på Lööws hemliga telefonnummer genom att korsa uppgifter från ratsit med en massa andra siter, så får jag ändå inte tag i kvinnan, ingen svarar. Nä inga fler tävlingar för mig tack. Helene skall fortfarande ha tröjan, den ligger i mitt klädförråd.

Robsten sa...

Vi kan ha en tävling om vem som får tag i Helene och kan förmedla uppgifterna om hennes pris. Priset för den som lyckas kan sättas till en flaska Famous, jag får väl betala i vanlig ordning.

z999 sa...

Jag är beredd att döda för en flaska famous så jag ger mig in i tävlingen.

Robsten sa...

Jasså, vad skulle du då göra för en flaska Bunnahabhain? (vad konstigt att jag får en felmarkering från rättstavningsprogrammet för whiskyn, är den inte fin nog?

z999 sa...

Det skulle gå an. Bowmore är en höjdare annars. Och tänk, utan alla skotska flyktingar så hade vi inte haft någon whisky i Sverige. Visst är det så?

Robsten sa...

Absolut Z, skulle alla skottar utvandra till oss skulle vi få tvinga i oss Skeppets whisky, och det var inte gott. Eller förstod jag dig rätt nu...

z999 sa...

@Robsten:
"Eller förstod jag dig rätt nu..."

Tillräckligt rätt. :-)