lördag, mars 20, 2010

Vem arbetar Sahlin för egentligen

Det står i en braskande rubrik på DN efter Synovates senaste partiledarundersökning att ”Sahlin är Reinfeldts bästa valarbetare”. Rubriken är mycket märklig, Sahlin är ju Sverigedemokraternas bästa valarbetare, det vet alla vid det här laget.

I övrigt så noterar vi att Olofsson får obegripligt höga förtroendesiffror i denna undersökning. Läser vi artikeln så har Olofsson inte alls så höga förtroendesiffror, det är bara de egna väljarnas skattning som syns i de braskande staplarna på förstasidan, men ändå. Olofsson ger ett gnälligt och ”kärringaktigt” intryck, hon gnäller med sin gälla röst och är oftast arg. Man märker dock att hon gått en medieträningskurs där de påpekat just detta för det sista året har hon brustit ut i ett stort, ansträngt leende plötsligt. Man får en stark känsla av att hon kommer på sig själv vid dessa tillfällen ”javisst ja, jag måste le ibland”.

Wetterstrand har fortfarande höga förtroendesiffror, kanske i brist på konkurrens från övriga partiledare. Det är förståeligt, Wetterstrand är ung och förhållandevis fräsch. Men väljarkåren har nog inte analyserat hennes insatser riktigt. Wetterstrand har inte blivit prövad i något viktigare sammanhang och media gullar mest med henne, ibland på ett nästan äckligt sätt. Vid en partiledardebatt inför det senaste EU-valet (17 maj 2009 Agenda) så gjorde hon bort sig fullständigt när skolfrågor kom på tapeten. Wetterstrand svamlade på så det blev pinsamt i en fråga hon inte hade en susning om. 

I övrigt reagerar vi på avsaknaden av djupare analyser från ledarredaktionen när de skriver om undersökningen. Det är mest ett konstaterande av resultatet och lite Allianspropaganda i ledarredaktionens ”analys”. Har de bantat redaktionen på DN så mycket att de inte ens har tid att göra en intressant och rolig analys längre? Man sitter och både väntar och hoppas på någon oväntad eller intressant infallsvinkel i artikeln. Nu har de skrivit exakt det både jag och andra skulle kunna gissat oss till att de skulle skriva, nästan ordagrant. 

Länk DN

Ledare DN

DN, exempel på exempellöst gullande med W 
.

5 kommentarer:

BLU-82 sa...

Intressant att du nämner det faktum att DN har bantat sin redaktion väldigt hårt. DN har inget att tillföra diskussionen. Expressen och Aftonbladet liknar en blandning mellan en gammal Fibban från 70-talet och Svensk Damtidning. Skvaller, " nöjen " , och grovt våld, ofta med fruktansvärda bilder. På tal om Olofsson , så anser jag att hon är den politiker i Sverige som gör mest för att öka politikerhatet bland allmänheten. Hon är så vidrig och snuskig så att det knappt kan nämnas..

Anonym sa...

OT igen Robsten men den här insändaren måste du läsa
http://www.kristianstadsbladet.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100318/TYCKTTANKT/703189965/2113/ASIKTER

En ärlig man som fått nog.
Allemand

Robsten sa...

He, he, den får man nästan länka från bloggen.

MS sa...

Sig själv!!

z999 sa...

Förtroendet för partiledarna verkar viktigt för antirasisterna-
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fortroendet-for-ledarna-verkar-bli-allt-viktigare-1.1064629

Där kan Jimmie Åkesson få det svårt. Mona Sahlin konsum-kassa-biträde-frisyr inger säkert förtroende hos människor med ett extremt kontrollbehov och som har ett sjukigt behov av att allt ska se ut på ett visst sätt. Reinfeldts slätstrukna profil kan också vara svårslagen av samma anledning.