söndag, mars 21, 2010

Stockholms hemlösa

Jag fick ett mass-mail från Rolf Nilsson, ordförande för Stockholms hemlösa. Så här stod det i E-posten.
I Sverige jämför vi oss ideligen med andra länder och tävlar om vem som är ”bäst”, bland annat på demokrati, lika värde och att följa de mänskliga rättigheter vi skrivit under.

Samtidigt som detta politiska dravel sker avhumaniseras våra hemlösa medborgare till att bli statistik och procentsatser av diverse karriärister.

Hemlösa blir till siffror och diagram istället för medmänniskor, åt våra politiker, tjänstemän och "frivilligorganisationer" som verkar vara i total avsaknad av empati för dessa individer.

Förträffliga bygger sedan mellan sig och över huvudet på våra hemlösa upp olika nätverk för att prata OM ”dom där” hemlösa. I nätverken pratas sedan uteslutande om olika symptom och diagnoser vi alla skulle uppvisa efter ett tag i hemlöshet.
Detta som alternativ till att prata om och agera i orsaken till varför hemlösheten breder ut sig.
Och så länge ingen gör något åt den skriande brist vi har på billiga hyresrätter, så kommer dessa karriärister fortsätta prata om och tjäna pengar på hemlösa.
Bostadsbristen är den absolut största orsaken till att begreppet hemlöshet överhuvudtaget existerar. Och så länge vi har en sådan kan väl heller ingen tro att socialtjänsten och det otaliga antal frivilligorganisationer vi har kan ”vårda” eller genom underkastelse få hemlösa att inte vara det eller bli färre?

Bara i Stockholm står över 280 000 människor i kö för en hyresrätt, där ca 40 000 anses vara i akut behov av en bostad. I Sverige är det drygt 400 000 unga som saknar en egen bostad. Bland dem är småbarnsföräldrarna en växande andel. I hela gruppen utan egen bostad har andelen unga föräldrar ökat från 7 procent 2003 till drygt 11 procent 2007. Det innebär att 46 000 unga med barn står utan egen bostad.

Rolf Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa

Jag kan inte garantera att siffrorna i Rolfs brev är korrekta, men de lär inte vara långt ifrån sanningen i alla fall. De hemlösa i Stockholm och andra städer kan inte vara så roade av alla stolta deklarationer om den ”humana” politik regeringen driver när den ägnar sig åt att befrämja massinvandring. Det är samma sak med arbetslösheten, vi har nästan en halv miljon arbetslösa i vårt land, ändå så skall immigrationen lösa någon diffus arbetskraftsbrist i framtiden. Vid den senaste högkonjunkturen hade Sverige 290,000 arbetslösa människor.

Det är något sjukt med det försvar av massimmigrationen som annars rätt intelligenta politiker ger. Det är uppenbart att vi inte behöver extra arbetskraft, ens i en tänkt framtid. Det är lika uppenbart att om vårt land tar hit hundratusentals nya immigranter till vårt land så lär de behöva någonstans att bo. Om dessa immigranter sedan blir placerade i lägenheter borde det vara lika uppenbart att förr eller senare är det en mängd etniska svenskar som aldrig får en bostad. En bekant till mig som bott hela sitt liv i Stockholm fick plötsligt flytta till en stad i Norrland för att få tak över huvudet, detta som ett litet exempel.


Visst, en del av de som är hemlösa har slarvat med hyran av orsaker som alkoholmissbruk, eller annat missbruk. En del har kanske helt enkelt inte kunnat betala hyran. Det är ändå uppenbart att en hel del människor är hemlösa för att de helt enkelt inte finns bostäder. Dessutom har ju vården av allehanda missbrukare bantats ned kraftigt (den var sannolikt överdimensionerad på 70-talet) så vi undrar om våra alkoholister och andra missbrukare helst skall frysa ihjäl på vintrarna enligt regeringen. Vi kan ju alltid importera billig, outbildad arbetskraft utifrån.

Det mångkulturella samhälle vi ser växa fram är ett hårt och skoningslöst samhälle mot de som inte lyckas få ett vettigt jobb och bostad i tid. Det är ett hårt och skoningslöst samhälle mot svenskar som misslyckas i sin karriär. Det är också ett skoningslöst samhälle mot de unga människor som växer upp i våra enklaviserade förorter där det råder kaos i skolorna, där normlöshet råder, där barnen aldrig lär sig riktig svenska och där betong och hopplöshet manifesterar sig i kriminalitet och våld. Är det konstigt att man längtar tillbaka då ”folket var lyckligt och folket var rätt” nu sitter vi faktiskt i ”slagget av det som finns kvar”, känns det bra käre Reinfeldt, är du stolt är du glad? Till slut undrar vi vad det kommer att stå i historieböckerna om vår strid av idag.       

11 kommentarer:

Anonym sa...

Oavsett hur de lyckats hamna i den situationen de har så är deras anknytning till det svenska samhället mer relevant än en khat-tuggande analfabet från Somalia.

z999 sa...

Pengar till invandringen är vår tids avlatsbrev. På medeltiden så köpte sig adeln en plats i himlen (även om det inte uttrycktes så) genom de så kallade avlatsbreven. Man skänkte pengar till det ultimat goda, kyrkan (katoliker på den tiden) representerade den absoluta godheten som inte kunde ifrågasättas. Detta legitimerade rätten att vara likgiltig mot de fattiga i samhället.

Politikerna i riksdagen säger samtliga att vi har råd med massiinvandringen. Alkoholister och andra missbrukare anser sig ha råd också. Och det har dom ofta på grund av att de är beredda att köra över sina familjer. Alkoholister och riksdagspolitiker reagerar med ungefär samma mönster om någon ifrågasätter dom. Missbruk är ett obehagligt problem så första regeln som gäller är att förneka det och sedan att absolut inte tala om det eller diskutera det på något sätt. Familjemedlemmarna anpassar sig ofta till missbrukaren, det kallas för medberoende. Man rationaliserar som det heter på psykologispråk och hittar på bortförklaringar när missbrukaren är så dålig dagen efter att han/hon inte kan ta sig till jobbet. Man hittar på diverse olika förklaringsmodeller och försöker deperat få det att låta som att probelemt redan är löst eventuellt inte ens existerar. "Det behövs bara lite integration", vad det där integration ska innefatta behöver inte ens anges.

z999 sa...

@Anonym:
"Oavsett hur de lyckats hamna i den situationen de har så är deras anknytning till det svenska samhället mer relevant än en khat-tuggande analfabet från Somalia."

Ja, faktiskt. Men det är en fråga om människosyn, om man ser hemlösa svenskar som fullvärdiga medborgare i samhället eller inte. Politikerna i riksdagen säger att vi har råd med invandringen (utan att få frågan vad man har råd med och hur mycket det kostar), och det har dom om man ser det som att statskassan ägs av politikerna och att dom har exklusiv rätt att använda den hur dom vill. Dom ser det som att dom inte har något ansvar mot folket. Moraliskt sett så anser jag att folket inte har någon skyldighet mot dom heller i så fall. Man kan ålägga fattiga i samhället att det är djupt omoraliskt att begå brott, men bara så länge som de fattiga anses ha samma rätt till statskassan som rika personer som vill lägga de gemensamma pengarna på diverse trendiga "världsförbättrar-projekt".

Anonym sa...

i varenda liten håla finns det tomma miljonprograms längor, skicka somalierna dit. finns inte ett skit att göra och vad är det som säger att de ska bo centalt som parasiter.

Anonym sa...

Man kan bli hemlös pga en restskatt som man inte klarar av att betala. Det är inte nödvändigt att vara missbrukare eller psykiskt sjuk utan detta kan drabba en alldeles vanlig svensk tex i samband med en skilsmässa. Även om man har fast inkomst och inga anmärkningar av annat slag än en betalningsanmärkning är det kört på bostadsmarknaden. Visst kan man få hjälp av socialen men blir då ofta hänvisad ett boende med missbrukare omkring sig i en socialt otrevlig miljö. Trivs man inte med det får man köpa sig en husvagn och bo på någon året-runt öppen camping. Det är faktiskt ett helt OK boende så länge man är frisk. Det kostar ca 3500 kr/mån. Så många andra alternativ finns inte för oss svenskar idag.

z999 sa...

Moralupplösta människor brukar kompensera sin brist på medkänsla med att rabbla diverse klyschor, till exempel att alla är lika värda. På det sättet så anser de att de har fyllt någon typ av godhetskvot och dom kan sedan fortsätta sitt egoistiska leverne. När sverigedemokraterna säger "alla är lika värda" så har de en del tillägg och förbehåll som visar att dom egentligen menar att alla har samma värdighet. Eller för att göra det tydligare, alla har rätt till samma värdighet.

Det betyder att alla är lika inför lagen och så vidare och det enda som gör skillnad är sociala omständigheter. Det är till exempel sociala omständigheter som gör att jag bryr mig extra om min familj och vänner, inte att jag har attitydproblem till andra familjer och jag förväntar mig samma av dom. Att jag inte har rösträtt, arbetsrätt eller rätt till socialbidrag i USA beror inte på att Obama har attitydproblem till svenskar.

Att uttrycket "allas lika värde" har upphöjts så mycket beror på en pervertering av vårat kristna kulturarv. Det står i bibeln att inför Gud är vi alla lika värda, men det är bara Gud i sin allsmäktighet som kan se oss på det sättet. Människor som hävdar att de har åsikten "alla är lika värda" har egentligen upphöjt sig till Gud. Dom borde ringa till Chang i Kina och meddela honom den viktiga nyheten att han är lika mycket värd som Nisse i Sverige, han skulle säkert bli jätteglad att få höra en så viktig och lifechanging sak (swenglish).

z999 sa...

Kollade SD's budget, såg väl relativt bra ut.
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/mangmiljardloften-i-sd-manifest-1.1064979

Vad ska man göra med de miljarder som blir över? Ny bil åt Åkesson, eller? Jag tror inte riktigt att man är medveten om hur mycket Danmark sparade in på sin invandring.

Rolf Nilsson sa...

För det första vet jag själv inte om siffrorna jag skrivit stämmer. Men de är siffror bostadsforskare Sven Bergenstråle kommit fram till i sin senaste utredning. Sen kan man tycka vad som helst om vår invandringspolitik, men att den skulle fungera för våra nysvenskar kan väl ingen tycka. Men det är väl knappast något som inflyttade människor kan göra något åt.

Fosterjordnära sa...

Det är till att lyssna på Svensk Ungdom hör jag! Härlig låt det där. =)

Robsten sa...

@Roffe
Nä inflyttade människor kan inte göra något åt det, men immigrationspolitiken är en del av problemet, utan tvivel.

@Fosterjord

Sssshhhh...det skulle ju vara hemligt, Loddan kan slå ned på den och tolka den som...tja vad fan som helst.

Fosterjordnära sa...

Sssshhhh...det skulle ju vara hemligt, Loddan kan slå ned på den och tolka den som...tja vad fan som helst.


he he,m eller så har du SVT drevet med ett litet Vallraffande i hasorna.

Inte lyssna på texter med hyllande av svenskhet och svenskar, det är fult vet väl.