tisdag, mars 23, 2010

Vilken fight sedan

Jag läser en braskande rubrik i DN, den lyder så här ”Tar fighten med SD”. WOW! Tänker jag, vilken rakryggad politiker skall nu möta Åkesson i en öppen och ärlig fight om åsikter, ideologi och politik, vilken rafflande TV-sänd debatt skall man nu bänka sig för och förgylla tillvaron med? Det gick så långt att adrenalinet steg så fjunen reste sig i nacken och jag började bli lite torr i munnen.

Så läser jag vem det är som i detta rakryggade demokratiska land skall ta fighten med SD, det är en... hemsida! RIDÅ! FULLSTÄNDIG RIDÅ!

Länk DN 

UPPDATERAD REFLEXION:

Räcker det inte med att DN, SvD, SVT, TV4, Afonbladet och Expressen tagit "fighten" med SD?

35 kommentarer:

lars-åke sa...

Bra iniiativ iaf. Det är ju inte mer Sverigedmokrati i sverige som behövs här - snarare mindre. Att Åkesons anhängare här skyller kommunens avloppsproblem - på invandring - är ett konstruerat men inte så osannolikt exempel med tanke på vad jag läst i olika fora från SD-anhängare. Är inte så övertygad att detta har med rasism att göra - snarare att en chockerande stor del av den manliga befolkningen verkar ha ett IQ som motsvarar kuklängden. Typ 12..

Anonym sa...

Tänk vad öppenhet och ärlighet och åsikter är så förbjudet i sverige idag.

Sverige är inte en demokrati - sverige är en demogogi!
Vi lystnar på självutsagda personer som bara pratar om det de är intresserad av - de andra får inte tala eller säga ens det som är uppenbart...hur ska man stävja rasism genom när det offantliga locket läggs på...kanske inte är svenskarna som är mest rasistiska trots allt.

Man borde nästan kräva tystnad från de 7 stora partierna. Tänk reaktionen när internet blockas och folk buar och micken stängs av - Sahlin och Reinfeldt och de andra hörs inte genom buropen.

Anonym sa...

Detta är metoder som används i Ryssland...populism snarare än öppna debatter.

Om SDs idéer är så korkade så borde ju folk ta avstånd från dessa i öppna debatter - på så sätt kan man öppet och ärligt utmanövrera SD <- istället för att bete sig som Putins anhängare och göra exakt samma sak.

Det som händer nu är att man försöker ta uppmärksamhet från de andra 7 stora partierna...på så sätt kan de kritiseras mindre.

Lars-åke må ha en stor kuk - men ryss <- ja det är han.

Anders sa...

Sverigedemokraterna... inte ens i min vildaste fantasi kan jag föreställa mig dem som ett reellt alternativ som folk faktiskt röstar på. När man läser diverse inlägg från SD verkar de vara skrivna av samma person. Samma meddelande om och om igen som en tjatig gammal grammofonskiva. Nä, ingen vettig människa röstar på SD, inte ens som "politikprotestparti". Förmodligen får de max 10-12 röster, det är mitt tips. Dårar är det väl ingen som röstar på.. eller?

Fosterjordnära sa...

All right! En hemsida!

Man följer alltså Svenska försvarsmaktens strategi.
Lägg ned försvaret och designa en avskräckande hemsida.

För tack vare effektiv internetspaning med stöd i FRA kan man tidigt se en fiende komma med sin armé. Är det lite så man tänkt sig. Upp med en hemsida med diverse argument a la Expo, som "tar fighten"?

Ja men vi får välan önska upphovsmännen all lycka till med fightandet då?

z999 sa...

@Lars-Åke:
"snarare att en chockerande stor del av den manliga befolkningen verkar ha ett IQ som motsvarar kuklängden. Typ 12.."

Projicering kallas det för på psykologispråk. Tyvärr tror jag inte att någon här har en sådan utbildning som man ska ha för att diskutera på ett meningsfullt sätt med dig.

Detta är förresten det tredje döfödda försöket att skapa en motpol till sverigedemokraterna som jag har sett på kort tid. Om det inte lyckas trots gratisreklam på DN's första sida så säger det en hel del.

Robsten sa...

@Anders

Demokrati svider ibland, är det 12 röster vid valdagen så är det. Men tänk all denna mediapublicitet för 12 röster.

jag minns när Fi startade, det publicerades opinionsundersökningar där det stod att 25 procent av rösterna kunde tillfalla Fi, det gullades utan like med partiet. Sedan kom valet, ..0,8 procent. Sedan kom Evin Rubar...ridå!

Så Anders, scenariot finns ju, med uppblåsta partier, än så länga har det drabbat andra partier i alla fall.

Robsten sa...

@lars-åke

jag finner ditt inlägg en smula diskriminerande mot den manliga befolkningen här, och dessutom mot utvecklingsstörda och svagbegåvade. De har väl också sina rättigheter och sin värdighet, alla är lika mycket värda, även de med ett välutrustat underliv och, ähumm... en mindre välfungerande hjärna. Detta skvallrar om en dålig människosyn tycker jag.

Anonym sa...

re: Lars-Åke

Jag pratar inte om sd - jag pratar om demokrati. Så korkad är jag.

Einsteins: enklare att spränga en atom snarare än en fördom...det är precis det som händer nu.

SD får finnas som ett parti - man förbjuder inte demokratier i en demokrati. I en demokrati vinner det parti som bäst representerar sina väljares åsikter.

Vill de 7 partierna verkligen ta röster - möt då sd i debatter - FÖR DET VORE DEMOKRATI.

Denna populism och smuskastning är som den i Ryssland innan valet...det är inte demokrati. Snarare så är personerna bakom detta tankesätt mer odemokratiska än sd...deras logik saknar bara politisk makt och politisk polis.

lars-åke sa...

Re:Robsten, Toché. Där tog det.. Det mest klandervärda man kan göra i sverige idag är naturligtvis inte som SD betygsätta människor utifrån hudfärg = rasism utan att antyda att dom idioterna till killarna som påstår det trolihen har kort pitt.. Så lite förvånande.. :P

Anonym sa...

Jag har skrivit till bananjournalisten och frågat om han vet vad det är han skriver. Kul och se om bananätaren svarar.

Allemand

Anonym sa...

@Anders said,

Jasså du är här nu med dina uttalanden. Jag har sagt tidigare och jag tycker att det har ganska bra relevans i sammanhanget. Låt oss vänta till efter valet och diskutera procent hit och dit.

Även om du vill påskina kunskap i detta ämne så är du ingen sanningsägare.

Allemand

Robsten sa...

@Lars Åke
jag kan inte låta bli att sluta ironisera. Du pratade om intelligens innan Lars-åke, varför är det då så innihelvete svårt att förstå skillnaden mellan kritik av immigrationspolitiken och "betygssättning av människor genom hudfärg". Det är två helt skilda kategorier som inte har med varandra att göra. Det hela blir absurt, är du inte för massinvandring så sorterar du människor enligt hudfärg. Typ, är du inte för Anders Borgs finanspolitik är du en "röd khmer" det är exakt samma sätt att diskutera.

Vi kanske skall konstruera framtida intelligenstest så att, för att få över 100 i IQ måste man kunna skilja immigrationspolitik från andra frågor, som t.ex. hudfärg på människor och annat sådant. Hur skulle du då klara dig Lars-Åke?

En ledtråd gratis, är man för en restriktiv immigrationspolitik vill man inte att 100,000 Tyskar skall välla in över gränsen, vilken hudfärg har Tyskar?

z999 sa...

Lars-Åke, vad är det du har emot SD mer exakt? Vad är det egentligen du tycker?

Anonym sa...

Det är skillnad mellan en öppen politisk debatt där man möter motståndarens argument och en kampanj med avsikt att smutskasta och manipulera sökresultat etc.

Den här sajten för enbart en kampanj, inget annat. Eftersom de inte vill, vågar eller kan möta SD i debatt erkänner de att de saknar argument och måste ta till manipulationskampanjer.

Hela det politiska klimatet har börjat bli demokratiskt tvivelaktigt. Vad hände med den fria debatten där upplysta medborgare debatterar och kan skilja mellan dåliga och bra argument? Vårt samhälle börjar mer och mer glida in ett skymningsland där andra saker än övertygande via argumentation får in massan i rätt fålla. Idag är det SD, i morgon något annat.

Robsten sa...

FÖR SÄKERHETS SKULL!
Googla på både SD och Sverigedemokraterna. Klicka på första länken, alltså den officiella sidan. Sedan tycker jag ni skall klicka på

"Principprogram - Sverigedemokraterna - www.sverigedemokraterna.se"

Alltså det sjunde resultatet på sökningen just nu. Då skall detta resultat gå förbi det sjätte resultatet.

Robsten sa...

Ni kan nog göra det en gång i veckan, eller från olika IP, i annat fall gör det inget resultat, sökmotorerna är programmerade att stå emot "dopning" från enskilda har jag hört, klokt.

lars-åke sa...

Nu förstår jag. Detta verkar vara en manlig hetofilt genitalt navelskådande hemsida för SD. OOps... snabbt iväg- stänger dörren - "tjodd".

z999 sa...

Lars-Åke, om du gillar misslyckade anti-sd-projekt så kolla in sdbluffen.se

lars-åke sa...

z999, tack för tipset :) har bokmärkt den bloggen..

z999 sa...

Lars-Åke, som du vet så tycker alla partier i riksdagen likadant och här kommer en länk till motsvarande sida från moderaterna-
http://www.jagalskarsverige.se/

Varken SSU eller moderaterna kan ge något exakt svar på varför de är så omåttligt positiva till den nuvarande invandringspolitiken. Det enda viktiga är att vara väldresserad och ha rumsrena åsikter. Som du kan se själv i inläggskedjan här så svarade inte du heller något preciserat varför du är emot SD. Eller om du missade min fråga bara.

Anonym sa...

Vad i h-e betyder "manlig hetofilt genitalt"? Det blir gärna lite pinsamt när finniga högstadieelever som denne Lars-Åke ska leka med de stora pojkarna - mindervärdeskomplexet skiner liksom igenom väl tydligt. Att nämnde person dessutom med mycket stor sannolikhet helst skulle vilja ha de omtalade 12 centimeterna uppstoppade i någon för ändamålet mer eller mindre lämpad kroppsöppning på sin lekamen behöver man inte ha läst hela studiecirkelkursen i kognitiv psykologi för att förstå!

Erik, Sthlm sa...

Det är väl ganska tvivelaktigt av morgontidningar (av kvällstidningar förväntar jag mig inte bättre) att lyfta fram dylikt negativt kampanjande.

Robsten sa...

@Lars-Åke

"Nu förstår jag. Detta verkar vara en manlig hetofilt genitalt navelskådande hemsida för SD. OOps... snabbt iväg- stänger dörren - "tjodd"."

Det tog lång tid att förstå. Men vi kan göra en deal, du går in på denna sida så går jag in på Sverigedemokraterna.se, eller DN, SvD, SVT, Aftonbladet eller Expressen.

Anonym sa...

@Lars-Åke

Den dagen din egen dotter blir utsatt för ett gäng på 5st x 12 cm mångkulturberikare, lär du nog också inse att den nuvarande invandringspolitiken är ohållbar.

/UNZIPP GIRL

Pelle sa...

Undrar varför de länkade till anti-siten men inte orginalet…

Robin Shadowes sa...

Unzipp, han Bengt Wallin med 5-i-tolv rörelsen gjorde ju det aldrig. Hans dotter och hennes kompis blev ju mördade av samma neger. Han reagerade med att bliva ännu mera mångkulturell och var så till sin död förra året. Lars-Åke verkar vara av samma skrot och korn som Wallin. Han offrar säkert lika gladeligen sina döttrar på multikultins blodiga altare så länge det får honom att känna sig själv god och att det är en avbetalningsplan på den vita rasens skuld kontra imperialism och slaveri.

Robsten sa...

Wallin var en mycketr sjuk man, tur att antalet föräldrar med sådana symtom är ytterst begränsade.

Anonym sa...

"Wallin var en mycket sjuk man, tur att antalet föräldrar med sådana symtom är ytterst begränsade."

Det måste han väl ha varit, annars offrar man inte dottern på ett altare.
Allemand

z999 sa...

Det kommer att stå anonymt här men det är jag, z999.
Jag tycker att SD ska ta till sig lite av Lars-Åkes väl underbyggda kritik.
Lars-Åke skrev bland annat;

"som SD betygsätta människor utifrån hudfärg = rasism"

Och visst är det väl så att sverigedemokraternas främsta mål är att alla ska vara lika blonda och blåögda som Jimmie Åkesson? Om inte så har många väljare, liksom Lars-Åke, missförstått SD's valprogram. SD anses ju vara ett enfrågeparti men tydligen är det för svårt för många väljare med en enda fråga. Så även för Lars-Åke som ändå påstår sig vara intelligent (med lång kuk?), hur är det då för alla andra? Hälften av väljarna har inte ens kuk.

/z999, som har 16 i IQ.

Anonym sa...

Problemet med denne Lars-Åke (och många av hans gelikar) är att de sällan bemödar sig om att försöka se bakom PK-medias stereotypa schablonbeskrivningar av invandringskritik i allmänhet och Sverigedemokraterna i synnerhet. Därför cementeras bilden av SD som ett rasistiskt parti vars anhängare består av obildade yngre män med ett kriminellt förflutet (eller åtminstone kriminell läggning). Den beskrivningen passar i och för sig bättre in på diverse fascistiska och vänsterextremistiska rörelser som t.ex. AFA.

Vad gäller 5 i 12-rörelsens grundare hade jag också svårt att se hans bevekelsegrunder; jag tycker däremot inte att man bör kalla en person "sjuk"; det är att hemfalla till lika låg debattnivå som Lars-Åke håller!

Anonym sa...

Jag brukar inte hemfalla åt psykiatri-köret, avråder t.o.m. från det. Men Wallin...där går gränsen. Jag tror faktiskt, på allvar, att han inte kan ha varit mentalt frisk, jag vill dock påpeka att jag inte har någon psykiatri eller psykolog-examina. Anamnesen får då gälla som en lekmanna dito.

Robsten

Anonym sa...

Jag gick själv in på anti-sajten då jag blev nyfiken eftersom DN beskrev den som "sajten där argumenten mot SD:s politik står som spön i backen".
När man sedan finner en totalt förvirrad sida där iallafall jag trots 10 min letande inte kunde hitta något som helst konkret "argument mot SD:s politik" så tror jag effekten absolut är motsatt den man vill uppnå.

Andreas sa...

Intressant också att se att de ansvariga sidan lite snyggt klagar på att det inkommit massa "anonyma kommentarer från SD-anhängare", lite som att dom tycker det är fult att SD:arna är anonyma och inte kan "stå för sina åsikter". När de ansvariga själva för sidan är anonyma just av rädsla för repressalier. Det är inte lätt att se skogen för alla träd ibland. Själv är jag övertygad om att det är betydligt större risk att råka ut för såväl fysiska som sociala repressalier, om man skulle kommentera icke-anonymt som SD-anhängare än att vara öppet ansvarig för den här hemsidan. Min rädsla för fysiska OCH sociala repressalier/stigmatisering är (som jag nog tidigare nämnt) enda anledningen till att jag inte engagerar mig politiskt i SD. Som SD-sympatisör får man inte ens förklara sin synpunkt när man väl sagt att man sympatiserar med SD.

Det ironiska i det här är att jag har hört folk som utryckt sig väldigt nedlåtande om invandrare, men de har röstat på andra partier än SD (och då menar jag partier inom sjuklövern, och alltså inte ND eller något liknande parti heller). Jag har uttryckt mig BETYDLIGT lindringare om invandringen än sagda personer, men JAG har ändå, i just samma diskussion, blivit stämplad som den största "rasisten" bara för att jag röstar på SD. Trots att min åsikt alltså varit betydligt mindre extrem än de andra närvarandes. Rätt sjukt.

Andreas sa...

P.S.
Robsten-
Hassen Khemiri var väl den som skrev "Ett öga rött"? Har ej läst, men har sett filmen. Fullständigt vidrig svenskfientlig propaganda. Det värsta var att min ex flickväns lillasyster och hennes högstadieklass tvingades läsa den här boken som ett led i läroplanen i svenskundervisningen för några år sen. Detta i en inte så invandrartät kommun i norra storstockholm.
D.S.