onsdag, mars 24, 2010

När blev Lodenius expert på mångkultur?

Som ni märker läser jag ”Journalisten.se” på nätet, ibland står det intressanta blänkare. I dag läser jag en braskande rubrik där det står att ” SD vill stoppa journalists föreläsning i Karlskrona”. Nu är det ju så att SD egentligen efterlyste mer tid för den efterföljande frågestunden. Man kan befara att de andra partierna försöker lägga beslag på en ansenlig tid av den efterföljande frågestunden, om inte annat så för att hindra kritiska frågor från SD. Så här står det i artikeln.
Blekinge Läns Tidnings sajt BLT.se skriver att Anna-Lena Lodenius föredrag om vinsterna med invandring och mångfald har retat upp Sverigedemokraterna, som tycker att hon får sprida ett politiskt vinklat budskap under mötestid och att tiden för att ställa frågor är för knapp.

Det är väl ingen överdrift om man påstår att Lodenius budskap faktiskt är en smula politiskt vinklat. Vi undrar när Lodenius blev ”expert” på mångkultur, har hon gjort några ekonomiska efterforskningar? Lodenius bor i Årsta och har vad jag vet varken bott i Fittja eller Rosengård, vad exakt är det som gör henne till expert? Att Lodenius personligen gör vinster på mångkulturen råder det inget tvivel om. Hon håller ju säkert dyra föreläsningar och skriver böcker om hur bra mångkulturen är. I själva verket är ju just detta med mångkulturen och Sverigedemokraterna hennes egen nisch och levebröd.

Journalisten

1 kommentar:

Magnus A sa...

Kommenterade igår Journalisten-artikeln med detta:

"Så SD:aren ville ha en längre frågestund? Varför är rubriken att SD försöker att stoppa föreläsningen? Allvarligt. Det är sådan här "journalistik" -- även om (eller just för att) den är ämnad att ge en felaktig bild -- som sakta men säkert ger SD mer sympati.

Lysande Qia!"


Borde lagt till att fri objektiv journalistik vore kritik mot riksdagspartiernas blockering av diskussion om invandringen.

Min kommentaren är ännu inte accepterad.