torsdag, mars 25, 2010

Brott och straff

De poliser som i samband med uppdrag i Rosengård fällt olämpliga yttranden har nu fått sina straff enligt SvD. Poliserna får fem dagars löneavdrag var. Så här står det i SvD.
Uttalandena filmades och väckte bestörtning bland allmänheten när de kom ut i medier.

Hur SvD vet att det väckte bestörtning bland allmänheten undandrar sig min vetskap. Det vi vet är att det väckte bestörtning i media, men det är inte riktigt samma sak som att det väckte bestörtning bland ”verklighetens folk”. Så nu undrar vi bara vad de som gjorde sig skyldiga till mordbrand, skadegörelse, missfirmelse av tjänsteman och våld mot tjänsteman fått för straff. Det står inget om det i dagens artikel, men det jag tror mig veta är att dessa upprepade brott verkligen väckt bestörtning i breda befolkningslager.

Länk SvD

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uttalanden som är sanna väcker ingen bestörtning hos mig.
Allemand

Anonym sa...

Beter man sig som en apa får man tåla att bli kallad för apa.

Pontus sa...

"Apajäveln" själv friades iallafall tydligen i både tingsrätt och hovrätt. http://www.dn.se/nyheter/sverige/kallades-apajavel-av-malmopolisen-soker-ersattning-hos-jk-1.1064353

Samma film som inte ansågs bevisa upplopp ansågs alltså kunna användas som bevis mot polisernas kommentarer mot upploppsmakarna! Det är ett skolboksexempel på kafkaprocess.

Fosterjordnära sa...

Eftersom polisen i detta fallet råkade vara en simpel "svennejävel" så borde han veta bättre än att vräka ur sig "blattejävel" om dessa annars så skötsamma (men ack så kränkta)invandrarungdomarna.

Endast juridik existerar i dagens domstol, helt utan logik, moral och sunt förnuft.

bagdadmåna sa...

"There is no such thing as public opinion, only published opinion."
-Winston Churchill