fredag, april 23, 2010

Att främja mångfalden genom att motarbeta de som tycker annorlunda

Tidningen ”Nationell i dag” har fått presstöd eftersom de formellt uppfyller reglerna för att erhålla presstöd. Det har väckt ett ramaskri hos både det mediala och politiska etablissemanget. En av suppleanterna i presstödsnämnden, Martin Ahlquist lämnar nämnden med buller och bång efter att ”Nationell” beviljats presstöd. Suppleanter brukar annars inte avgå med sådan uppmärksamhet, det är väl snarast ordföranden som brukar dra på sig sådan uppmärksamhet som Ahlquist gjort.

Lena Adelsohn Liljeroth har naturligtvis tagit tillfället i akt att kritisera beslutet. Liljeroth är ju själv moderat och har således ett direkt intresse av att inte gynna politiska motståndare. Så här säger hon i SvD.

Hon tänker nu låta urvalsreglerna diskuteras i kulturdepartementet.
– Presstödets uppgift är ju att främja mediemångfalden och därmed demokratin. Då kan man ju tycka att det är märkligt att en tidning som Nationell idag, som ju har en annan agenda som vi ser det, har fått presstödet. På departementet kommer vi att ta upp det här till diskussion.

Tidningen ”Nationell i dag” har alltså en ”annan agenda” än den Liljeroth har. För att gynna mångfalden vill hon alltså inte ge presstöd till en tidning som tycker annorlunda än vad hon gör. Vi undrar om hon hör hur motsägelsefullt detta låter, förmodligen inte (och det kan ha sina naturliga orsaker). Slutsatsen blir att höjden av mångfald är när alla tycker exakt likadant som Liljeroth. Vi skall ha mångfald enligt vårt politiska och mediala etablissemang, men inte när det gäller centrala frågor som immigration och flyktingfrågor. Begrepp som demokrati och mångfald får allt märkligare innebörd ju mer vårt etablissemang känner sig hotad och trängd. Parallellerna med Orwells ”Djurfarmen” börjar bli obehagligt många och adekvata.

Länk SvD

Länk DN

Länk Wiki Djurfarmen

14 kommentarer:

Robsten sa...

Ber om ursäkt för fomateringen här, något skit med hela systemet, orkar inte hålla på och önskar jag hade Wordpress eller något.

Kulle sa...

Lena Adelsohn Liljeroth är ett hot mot demokratin. Försöka motverka andra tidningar som inte faller henne på läppen, är direkt vidrigt. Hon ska åtalas. Snart så beordrar väl hon polisen att arrestera alla icke-moderater också...
Släng henne i fängelse och låt henne läsa på vad demokrati är.

Anonym sa...

"Vi undrar om hon hör hur motsägelsefullt detta låter, förmodligen inte (och det kan ha sina naturliga orsaker)."

Fy så elakt! Jag skrattade nästan en minut. :-)

Alltid lika kul när liberaler tappar den fina demokratiska makten och avslöjar sig själva som de totalitära varelser de egentligen är. Alla åsikter är tillåtna men bara så länge de är liberala. Det baturliga vore naturligtvis att avskaffa presstödet.

Anonym sa...

"Vi undrar om hon hör hur motsägelsefullt detta låter, förmodligen inte (och det kan ha sina naturliga orsaker)."

Fy så elakt! Jag skrattade nästan en minut. :-)

Alltid lika kul när liberaler tappar den fina demokratiska makten och avslöjar sig själva som de totalitära varelser de egentligen är. Alla åsikter är tillåtna men bara så länge de är liberala. Det baturliga vore naturligtvis att avskaffa presstödet.

Anonym sa...

"den fina demokratiska masken" ska det vara ingenting annat.

Ursäkta att kommentaren skickades två gånger.

z999 sa...

Martin Ahlquist syn på presstödet passar inte i ett civiliserat samhälle. Urdåligt av övrig media att ge honom så stort utrymme, det hade räckt att tala om att han avgått. Han kunde väl skriva i sin egen utslätade tidning (som ingen vettig person läser) om varför han ville avgå.

Man får väl gratulera nationell idag igen då för en enormt väl genomförd opinionsspridning i sann demokratisk anda.

z999 sa...

På tal om yttrandefrihet så har Lars Vilks blivit stoppad från att hålla föredrag om yttradefrihet-
http://www.jnytt.se/nyhet/31780/lars-vilks-stoppas-pa-hogskolan-i-jonkoping

Vad som antagligen ligger bakom beslutet är trycket från moderata (sansade) muslimer på skolan.

z999 sa...

I en chat med expressens chefredaktör framkom en del saker, läs här-
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1954988/thomas-mattsson-chattade-om-kriminaljournalistik

Man kan förstå antidemokratiska fenomen som AFA när man studerar de genompräktiga antirasisterna i Sverige, alltså dom som anser att det är fullt normalt att använda ord som "rumsrenhet" när man diskuterar andra personers åsikter. AFA och politiskt våld är slutprodukten av det tänkesätt som c:a 90% av antirasisterna har.

Robsten sa...

Det här är det centrala som jag ser det i chatten.

"Thomas Mattsson: Jo, media har ett uppdrag om att informera. Men detta förstår jag inte: "I en demokrati är det ju folkets vilja som skall vara styrande. En kraftig majoritet är imot den förda flyktingpolitiken." Vi har ju allmänna val i Sverige, alltid refererade av medierna, och det är därefter riksdag och regering som för flyktingpolitiken. Mediernas uppdrag är att granska denna politik."

Medierna informerar absolut INTE, de tar klockrent ställning FÖR ett mångkulturellt samhälle med tillhörande immigration och således MOT en mer restriktiv politik, det har vi sett otaliga exempel på.

Samtliga nuvarande riksdagspartier för ju samma politik, trots att folket är starkt delat i frågan. jag såg ett morgonprogram där en socialdemokrat hyssjade ned en moderat med orden, "vi har ju kommit överens om att ta detta internt". De som tycker annorlunda blir dessutom stigmatiserade.

Anonym sa...

Enligt mitt sätt att se på det så har hon diskvalificerat sig som minister i dessa frågor. Att bekämpa ett demokratiskt beslut är inte värdigt en kulturminister.
Allemand

Mats J sa...

Robsten, kommer du ihåg vad det var för morgonprogram? När det sändes och så?

Robsten sa...

NIX! Det var före mitt bloggande och före mitt politiska engagemang. Men jag studsade i soffan. Kan vara en 15 till 18 år sedan, vet inte ens om 1an hade startat sina morgonprogram då, så jag lutar starkt åt att det var 4an.

z999 sa...

Jag tycker att antirasisterna borde tänka om och istället för barnsliga utspel, som när Martin Ahlquist lämnar presstödsnämnden, försöka bemöta det man tycker är fel i nationell idag (som det handlar om i det här fallet). Deras agerande i det här fallet samt alla kommentarer i regimtroden media ger väldigt starkt (årets understatement) ett intryck att allt som står i nationell idag är sant.

ND och nationell idag borde vara önskemotståndare för antirasister. Klarar man inte ens av det så är man väldigt illa ute.

Fosterjordnära sa...

..nåväl, till syvende å sist får man väl se det som att en självrensning av antidemokratiska krafter skett...?

Det hela påminner mej mest om lågstadietiden då Olle gav sig in i en pågående lek och där Pelle som inte gillade Olle utbrast "nä skall Olle va med,då är inte jaaaag med!"

Även då Pelle mycket väl var medveten om att Olle höll sig till lekens regler.