tisdag, april 20, 2010

Gör tydligt VAD som är abnormt

I en SvD-artikel recenserar Magnus Eriksson boken ”Jag är inte rabiat. Jag äter pizza”. Det är en bok som återigen handlar om Sverigedemokraterna skriven av Niklas Orrenius. Varken Orrenius eller Eriksson sympatiserar med SD, vilket är att betrakta som en självklarhet. Det skrivs böcker och artiklar i långa rader som försöker hitta alla upptänkliga vinklar att misstänkliggöra SD, någon brist på fantasi att hitta nya infallsvinklar för att belysa hur fel partiet är ute saknas inte.

Bara mängden artiklar och böcker som har uppdraget att påvisa hur ”abnormt” partiet är borde få den självständigt tänkande människan att reagera med misstänksamhet. Om nu SD är så hopplöst fel ute så borde man ju inte ödsla all denna energi på detta parti. Ett parti som påstår att jorden är platt eller något annat lika tokigt skriver man knappast tio böcker om. Så här står det i artikeln.
Själva framställer sig Sverige-demokraterna som de egentliga förvaltarna av folkhemmets ideal. Men i själva verket vill de förvandla landet till något det aldrig varit, en isolerad och radikalnationalistisk enklav i världssamfundet.   

Jag har träffat hundratals sverigedemokrater, ingen av dessa vill isolera Sverige, alla reser lika mycket som normala svenskar. Förr hade vi en vettig immigrationspolitik och normal gränskontroll. Vi är en hel del som tycker det var bra, och att dagens massimmigration och vidöppna gränser är sämre. Jag var i USA för ett par år sedan, deras gränskontroll var ungefär 100 gånger rigorösare än den svenska. Jag har aldrig hört varken Orrenius eller Eriksson anklaga USA för att isolerat. 

När det gäller talet om ”radikalnationalistisk enklav” är artikeln ännu mer absurt. Det är Sverige som är ”abnormt” icke nationalistiskt. Jämför med varenda Europeisk nation så sticker Sverige ut med sin avsaknad av nationalism, då har vi inte ens talat om USA, där t.o.m. sverigedemokrater i princip skulle riskera att betraktas som landsförrädare. Personer som Reinfeldt, Sahlin och Westerberg skulle inte ens kunna bli kommunalråd i USA med deras syn på den egna nationen. Vidare så står det så här i artikeln.
Det har sina rötter i aktionsgruppen Bevara Sverige svenskt. Dess första ordförande var nazist. En av partiets första kommunfullmäktigeledamöter, en ung kvinna i Höör, var också medlem i Nationalsocialistisk front. Ännu för tio år sedan ville partiet förbjuda utomeuropeiska adoptioner och införa dödsstraff i Sverige.

Ja var har Moderaterna sina rötter i då? Vänsterpartiet var har de sina rötter i? Bevara Sverige svenskt har inget med dagens politik i SD att göra, få medlemmar vet ens vad det var för något. På den tiden BSS existerade var det en samlingsorganisation för alla invandringskritiska personer, det fanns helt enkelt ingen annan organisation som kritiserade immigrationen. Det skulle vara konstigt om inte någon person i BSS också med tiden blev medlem i SD. Det finns nazister i moderaterna. När jag var barn så besökte min familj en medlem i moderaterna, han kom från Tyskland efter kriget. I en undanskymd skrubb hade han sin naziuniform kvar med en tavla där ett tjugotal utmärkelser hängde. Nu talar vi alltså om en ”riktig” nazist (medlem i M) som kanske mejat ner judar i massgravar, inte någon rakad ölberoende, vilsen ungdom som växt upp utan pappa.

Eriksson menar att Orrenius bok visar vad som är ”abnormt” i SD. Ansträngningarna att visa detta är oerhörda, så att väljarna verkligen skall förstå det. Men i en demokrati måste man väl få rösta på ett parti som av etablissemanget anses ”abnormt”? Jag och väldigt många människor tycker att vår massimmigration är väldigt ”abnorm”, den ÄR det i ett internationellt perspektiv. Vi tycker det är ”abnormt” att vi har sju nuvarande riksdagspartier som tycker likadant i viktiga frågor som immigration, EU, EMU och i pensionsfrågan (pensionsuppgörelsen).

Vi tycker det mediala etablissemanget, företrädesvis boende på Söder i Stockholm är abnormt i sin likriktning. Vi tycker det politiska etablissemanget är abnormt i sin nationsförnekande politik. Vi tycker att den politiska korrektheten som lägger en våt filt över all verklig debatt är abnorm. Sverigedemokraterna är det enda normala i ett abnormt politiskt klimat.

Länk SvD

37 kommentarer:

z999 sa...

Först, Anders Klarström var medlem i NRP (nordiska rikspartiet), en välutbildad och skicklig talare. Han anses ha befläckat sverigedemokraterna trots att SD inte hade någon chans att kolla upp hans förflutna (NRP-medlemsskapet var i tonåren).
Han tog avstånd från sitt medlemsskap i NRP, något som SD krävde och flera personer tyckte inte att det var tillräckligt. Detta alltså under SD's så kallade mörka historia. Om SD var nazister på dne tiden så kan man undra varför Klarström skulle behöva ta avstånd från NRP?
Numera är han sosse och ingen tycker att det är något konstigt med det tydligen.


Ja var har Moderaterna sina rötter i


Ja just det ja...

Fosterjordnära sa...

Jag vill härmed bjuda på högkvalitativ journalistik.

Off topac again, i know. Men jag tycke ni är värda detta upplysande stycke från Länstidningen i Södertälje.

http://lt.se/nyheter/ledare/1.800739-varldsbild-formas-bakom-vindrutan

Fosterjordnära sa...

Jag vill härmed bjuda på högkvalitativ journalistik.

Off topac again, i know. Men jag tycke ni är värda detta upplysande stycke från Länstidningen i Södertälje.

http://lt.se/nyheter/ledare/1.800739-varldsbild-formas-bakom-vindrutan

Fosterjordnära sa...

@z999. Har de sina rötter bland de andra blonda hårrötterna?

Annars är ju tantan rätt modig, för att vara moderat.

z999 sa...

@Fosterjordnära:

Annars är ju tantan rätt modig, för att vara moderat.


Jag tror att dom peta henne, men jag vet faktiskt inte. Hon är annars en väldigt skärpt person och därför en tillgång för moderaterna, jag tror att det var främsta skälet till att det inte blev så mycket uppståndelse om det hela. På tal om moderaterna så känner jag mig kränkt när jag ser bilder på reinfelt, jag förstår muslimerna faktiskt.

z999 sa...

Så här gick det-
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article433579.ab

z999 sa...

@Fosterjordnära:
"Off topac again, i know. Men jag tycke ni är värda detta upplysande stycke från Länstidningen i Södertälje."

Fantastisk journalistik :-)
Jag kan se framför mig hur antirasisterna sitter och läser artikeln med tindrande ögon och tror på allvar att den innehåller argument som håller i en offentlig diskussion.

Fast expo är förståss svårslaget på den tiden när Stig Larsson intervjuade sig själv när han bedrev undersökande journalistik om extremhögern.

Joakim sa...

Jag vet inte hur normalt rasisitiska åsikter är enligt dig. Det var inge länge sedan som SD i sin valpropaganda hade mörkhyade figurer som påstods vålda svenska kvinnor. Vart någonstans precis är det normalt???

Robsten sa...

"påstods vålda svenska kvinnor"

Var det falska utpekanden tycker jag det är oerhört allvarligt och SD borde be om ursäkt och kanske dömas till vite. Sådant får inte förekomma även om det kan ses som normalt i våra mediastyrda demokratier. Att bli emottagen som flykting och våldta någon i ursprungsbefolkningen är abnormt, utan tvekan.

Lasse sa...

Från finländsk horisont är Sverige ett abnormt land, åtminstone då det gäller immigration, feminism, försvarspolitik och politisk korrekt. Visst finns det pajasar här också som vill plocka godhetspoäng men de balanseras ofta av pragmatiker som inser vad som är bäst för landet.
I Sverige finns det väl knappast någon riksdagspolitiker som skulle överleva om denne skulle diskutera vad som är bäst för Sverige. Istället förutsätts en svensk politiker visa solidaritet med allt och alla utom med just svenskar.
Märkligt land med ett märkligt debattklimat.

Anonym sa...

Lasse,

Finnar har förståndet kvar det har inte svenskar.
Allemand

evv sa...

Det är lite tragikomiskt hur 99,9% av artiklarna om SD handlar just om SD. Vad som är fel med SD, hur man bekämpar SD, varför det går bra för SD, taktik mot SD, väljarna som röstar på SD, osv. Men nästan aldrig hittar man en artikel där man faktiskt försvarar mångkulturen, vilket torde vara grundbulten! Visar lite på vilken oerhört låg nivå debatten befinner sig, och kanske hur omöjligt det är att finna goda argument för den inslagna kursen.

z999 sa...

@Joakim:
"Jag vet inte hur normalt rasisitiska åsikter är enligt dig."

Kunde du precisera vad du menar? Enligt nationalencyclopedin så anses det inte rasistiskt att vara emot den nuvarande invandringspolitiken, men eftersom antirasister använder ordet rasist ungefär som obetänksamma barn använder ordet CP så vore det bra om du preciserade vad just du menar.

"Det var inge länge sedan som SD i sin valpropaganda hade mörkhyade figurer som påstods vålda svenska kvinnor."

Jag tror att du blandar ihop det med ND kanske? Jag vet att dom hade en sån kampanj en gång. Men vad spelar sanningen för roll egentligen?

"Vart någonstans precis är det normalt???"

Det ska avslutas med utropstecken om du vill vara en sån där rabiat antirasist. Normalt? Det normala i dagens samhälle är att ha överseende med invandrares överrepresentation och låta det kvittas med "svenskar våldtar också!". Aningen brutal kvinnosyn men det är dagens trend.

Fosterjordnära sa...

@ z999. Jo den moderate lintottsförespråkaren blev fockad omedelbart. Men hennes man (Effe Östman)är självaste kommunfullmäktiges ordförande i den lilla sörmländska kommunen Nykvarn.

Skönt att veta att främlingsfientlighet, rasism och nazism inte smittar, ens inom tvåsamheten. =)

z999 sa...

@Fosterjordnärna:
"Skönt att veta att främlingsfientlighet, rasism och nazism inte smittar, ens inom tvåsamheten. =)"

Fast expos definition av nazism är att om du pratat med en nazist så är du en nazist.

z999 sa...

Kul mentalitet förresten-
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article792920/Dodsorsaken-kan-mildra-synen-pa-dodsmisshandel.html

Nu hade hon liksom inte en dödlig sjukdom men ett förtunnat kärl i huvudet gjorde att hon inte tålde misshandeln (preliminärt, obduktionen är inte helt klar). Det vore lättare att stå ut med antirasisternas mentalitet om man slapp det patetiska skitpratet om allas lika värde.

DickeFix sa...

Du skriver bra och mycket av det du säger är sant. Jag gillar inte heller floskler och upprapade politiska sanningar. Bara en sådan sentens som "Alla människor har lika värde" gör mig irriterad. Hur sjutton kan man tala om en människas "värde", precis som det fanns ett endimensionellt skalärt mätbart värde som var lika för alla? När man säger något sådant begår man ju samma generalfel som de som hävdar att människor har olika värde och därför kan rangordnas generellt.

Problemet med SD är partiets historia. Många med mig tror att den nya mer rumsrena imagen som duktiga Jimmie Åkesson gett partiet bara är en tunn yta och att pariet fortfarande attraherar många rasister, d.v.s. de som tycker att människors skyldigheter och rättigheter i Sverige ska bestämmas efter deras utseende och ras.

Jag stöter på många människor med utländsk bakgrund i min vardag, både välutbildade specialister och kriminella ligister. Ingen vill väl ha de senare kvar i landet oavsett härkomst. Vad skönt det vore om vi även kunde deportera våra infödda ligister, ofta rakade ölberoende, vilsna ungdomar som växt upp utan pappa och som skyller sina problem på invandrarna, till mellanöstern så de fick lära sig arbeta istället för att missnöjt klaga på samhället.

Jag tycker SD för sin trovärdighets skull ska försöka få med invandrare i partiet som är kritiska till immigrationspolitiken. De är lätta att hitta eftersom de har egen erfarenhet av hur systemet (inte) fungerar. Känner flera välutbildade och hårt arbetande iranier som håller med SDs kritik av immigrationspolitiken men som aldrig skulle kunna tänka sig rösta på SD eftersom de fortfarande uppfattar partiet som rasistiskt och nationalistiskt. Så upp till bevis att det inte är så utan att SD även välkomnar dessa invandrare som delar SDs idéer.

Robsten sa...

Från Z:as länk

"Försvaret hävdar att allt var en olyckshändelse, inga slag.

– Händelsen ska i varje fall inte rubriceras som ett grovt brott, säger advokat Leif Silbersky. Vare sig grov misshandel eller grovt vållande till annans död. "

Jag blir så trött, så trött, orkar INTE skriva en artikel om det. Silbersky vill alltstå ha det till ringa misshandel!

"Men 23-åringen sitter fortsatt häktad med de grövre rubriceringarna i ytterligare två veckor efter en dramatisk häktningsförhandling på tisdagen – anhöriga till 23-åringen vände sig mot åklagaren med skrik, rop och en kastad penna, enligt vittnen på plats. "

DET är ringa misshandel, att kasta en penna på någon.

Robsten sa...

@Dicke

Men vi har ju redan nu massvis med invandrare i medlemsregistret och på listorna. SD kan inte hela tiden bra försvara sig mot alla anklagelser, det skulle liksom inte bli tid till annat.

Visst drar SD till sig rasister, om M drar till sig rasister (och t.o.m. S) så självklart gör SD det också, men de rensas ut om bevis föreligger, vad annat kan man göra? Några förslag?

Nu är SD ett nationalistiskt parti, i alla fall efter svenska mått mätt, men internationellt är det mycket tveksamt om SD är att betrakta som nationalistiskt, då är i så fall nästan alla europeiska partier nationalistiska.

z999 sa...

@Dicke Fix:
"Hur sjutton kan man tala om en människas "värde", precis som det fanns ett endimensionellt skalärt mätbart värde som var lika för alla? När man säger något sådant begår man ju samma generalfel som de som hävdar att människor har olika värde och därför kan rangordnas generellt."

Jag anser att ingen människa har något speciellt värde att leva upp till. Alla människor får ett speciellt värde i mina ögon eftersom jag identifierar mig själv som människa och påverkas när andra människor lider. Att sedan människor behandlas olika av sociala skäl (olika lön på olika arbeten osv) är en annan sak.

"Problemet med SD är partiets historia. Många med mig tror att den nya mer rumsrena imagen som duktiga Jimmie Åkesson gett partiet bara är en tunn yta och att pariet fortfarande attraherar många rasister,"

Det är inte så många som tror det längre. Den nya(?) imagen som Jimmie Åkesson har är den enda imagen som accepteras av medlemmarna. Partiet attraherar inte fler rasister än andra partier, snarare mindre i såna fall eftersom frågan diskuteras inom SD mer öppet än i andra partier (gäller riksdagspartierna). Det är många rasister som har lämnat partiet frivilligt, till skillnad från andra partier.

"d.v.s. de som tycker att människors skyldigheter och rättigheter i Sverige ska bestämmas efter deras utseende och ras."

Vad tycker du i så fall om de så kallade instegsjobben som de "borgerliga" har infört?
kolla här
Jag citerar från länken-

Ett instegsjobb innebär en subventionerad anställning inom privat eller offentlig sektor för nyanlända invandrare.

Vilket i klartext betyder att regeringen betalar arbetsgivare för att anställa invandrare framför svenskar för att sopa problemen med hög arbetslöshet bland invandrare under mattan.

z999 sa...

@DickeFix:
Majoriteten av SD's företrädare i Södertälje har invandrarbakgrund.

Robsten sa...

Ja, och eftersom jag råkar ha insyn i medlemsmatrikeln så kan jag meddela att en icke oansenlig del av medlemmarna också är det. Men som princip gör vi inte skillnad på människa och människa, vi sorterar inte folk efter etnicitet eller nationell bakgrund, utan alla som sympatiserar partiprogrammet och ställer upp på detta, samt övriga regler är välkomna.

z999 sa...

Man kan väl säga att SD delvis är en förening för de som vill vara "svenskar"? Och sen samtidigt ett politiskt parti.

Robsten sa...

Varför då inte säga ett politiskt parti för dem som vill vara svenskar?

z999 sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
z999 sa...

Ja, visst kan man säga så. Snygg uppdatering av SD's hemsida. Mer praktisk och funktionell.

Robin Shadowes sa...

Regeringen insyltad i internet-censur:

http://www.google.com/governmentrequests/

Robsten sa...

Erixon skriver inte lika enastående artiklar om SD, som om islam Z. och vist, man kan såklart ogilla SD av flera orsaker, men Erixons kritik har låtit förvillande lik PK-medias.

PS.
Kalla mig gärna långsint, men jag kräver nog en avbön av Erixon innan jag höjer honom till skyarna.

DS.

z999 sa...

Jag höjer honom inte oreserverat till skyarna. Jag är varken liberal eller nyliberal.

z999 sa...

Moderat valfusk?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6997000.ab

Men det finns ingen anledning till att oroa sig över någon dold agenda inom moderaterna eller att dom bara har en fin fasad. Media har inte sagt åt oss att oroa oss och tänka själv är väl inte att tänka på.

DickeFix sa...

Tack för responsen. Men om nu SD har invandrare som medlemmar i partiet så är det nog taktiskt att ha dem som språkrör i debatten. Det skulle ge allt tal om att man lagt nazismen bakom sig en mycket större trovärdighet.

Jag har ändå en känsla att SD uppmärksammar mycket brott som begås av invandrare och använder det som bevis på att invandringen bör stoppas generellt. Man får vara försiktig så att man inte generaliserar. De invandrare som kommer har mycket olika bakgrund.

z999: Jag gillar inte omotiverad diskriminering öht oavsett vilken grupp den drabbar. För övrigt är nog en av de mest diskriminerade grupperna i samhället de som betraktas som fula. De borde kanske ha en egen ombudsman.

z999 sa...

@Dickefix:
"Tack för responsen. Men om nu SD har invandrare som medlemmar i partiet så är det nog taktiskt att ha dem som språkrör i debatten."

Det har redan förekommit och det har inte blivit den responsen som du tycks tro.

"Det skulle ge allt tal om att man lagt nazismen bakom sig en mycket större trovärdighet."

Det har aldrig förekommit någon vilja till nazifiering inom SD trots alla enskilda personer med nazianknytning (som i flertalet fall varit väldigt låg). Poängen med att bilda partiet var för att skapa det första partiet utanför nazismen som tog avstånd från massinvandringen (ej att förväxla med normal invandring på ursprungsbefolkningens villkor). Felet är att ett gäng vänstervridna stollar har själva fått skriva "extremhögerns" historia i Sverige (expo alltså). Stig Larsson som var ledfigur inom expo intervjuade sig själv vid några tillfällen för att få rätt svar. SD började under Mikael Janssons (före Åkesson alltså) tid att kicka ut nazister/rasister ur partiet som avslöjades av expo. Det var Mikael Jansson som införde det så kallade uniformsförbudet på möten, detta har ljugits ihop av expo (uppbackad av samtlig media) att handla om nazistuniformer. På riktigt handlade det om skinheadsklädsel. Det blir för långt om jag ska dra alltihop för dig och jag vet inte ens om du orkar läsa det.

"Jag har ändå en känsla att SD uppmärksammar mycket brott som begås av invandrare och använder det som bevis på att invandringen bör stoppas generellt."

Fel. Det viktiga är att offentliggöra statistiken över invandrares kriminalitet och exemplifiera dom med att belysa vissa spektakulära invandrarbrott. Exemplen ger offren ett ansikte som inte statistiken gör.

Brottsligheten är långt ifrån det främsta argumentet för att minska invandringen (SD vill (tyvärr enligt mig) inte stoppa invandringen).

"Man får vara försiktig så att man inte generaliserar. De invandrare som kommer har mycket olika bakgrund."

Ja, precis. Om man läser SD-nyheter om brott så kan man se att folk från mellanöstern och nordafrika står för oproportionerligt många våldsbrott medans asiater är mindre representerade än svenskar till och med. Bakgrund och kultur diskuteras nästan aldrig i dom här sammanhangen.

"z999: Jag gillar inte omotiverad diskriminering öht oavsett vilken grupp den drabbar."

OK. Inte jag heller.

"För övrigt är nog en av de mest diskriminerade grupperna i samhället de som betraktas som fula. De borde kanske ha en egen ombudsman."

:-)
Kanske det. Lite svårt bara att plocka ut vilka som ska räknas. Och undrar om det skulle vara så kul att vara inräknad i en sån grupp?

Robsten sa...

@Dicke

"Jag har ändå en känsla att SD uppmärksammar mycket brott som begås av invandrare och använder det som bevis på att invandringen bör stoppas generellt"

Att du "har en känsla" beror på att det är "hangarounds" som påpekar invandrarbrott.

Invandringen bör stoppas generellt för att det är en vansinnig politik, på många sätt.

z999 sa...

Robsten, jag tänker inte ta över bloggen med långa svarsinlägg men måste påpeka några saker här om SD's mörka historia, expo och nazister.
På följande länk finns en text av Alexander Bengtsson, tidskriften expo som är skriven i typisk expo-anda när man ska avslöja nazister/nazism inom SD.
förljugen historia
Jag tar ett exempel och citerar från texten:

Sverigedemokraterna har sedan starten tagit avstånd från nationalsocialismen men under partiets första år var kopplingarna tydliga till nationalsocialistiska grupperingar. Partiet hade vid sina utåtriktade aktiviteter VAM-aktivister marscherandes i nationalsocialistiska uniformer.Det är ju trevligt att expoiten erkänner att SD tog avstånd från nazimen redan från starten. Kopplingen han talar om här, VAM-aktivister i naziuniformer, syftar på att SD ville ha öppna demonstrationer där alla fick delta. Demonstrationerna skulle visa att det fanns ett folkligt motstånd mot massinvandringen även bland andra partier och bland partilösa människor. Demonstrationerna kunde till exempel hylla svensk historia eller/och vara emot delar av den förda invandringspolitiken, sådana saker som även nazister anser sig ha en plikt att ställa upp på.
Gay Pride festivalen hade liknande problem när AFA ställde upp i gay pride för tre år sedan (tror jag det var, kanske 2?).

VAMs deltagande i demonstrationerna med bruna skjortor och nazistiska (?) skärmmössor samt alla skinheads gjorde att vanligt folk inte dök upp så som man hade önskat och som var meningen. Det kom visserligen folk från riksdagspartierna så som man hade hoppats på, men de återvände aldrig.

Mikael Jansson (f.d partiledare) kom på att man införde uniformsförbud vilket gjorde VAM och andra nazister tillräckligt upprörda för att strunta i att vara med och SD började ses som en större fiende än riksdagspartierna.

När expo ska återge det hela så återger man visserligen sanningar men dom är så hårt vinklade så de aldrig skulle accepteras i ett normalt demokratiskt medieklimat. SD idag med Jimmie Åkesson har sedan valt att inte ta striden och ge sig in på att förklara hur det egentligen var. Detta är väldigt klokt eftersom man inte har samma chans att nå ut till folk som meningsmotståndarna har och man skulle fastna i motståndarnas önskediskussioner och aldrig få ut sitt politiska budskap.
Jag anser att det är bra att man har fokuserat på att få ut budskapet och tar avstånd från "sin mörka historia".


"1991 tog SD sina första kommunala mandat och sedan dess har partiet ökat i varje val. 2002 blev Sverigedemokraterna det största partiet utanför riksdagen."

Orsaken till detta var att invandringen accelererade under 90-talet. Motpolen Ny Demokrati var undanröjd och en enig media dolde problemen med invandringen konsekvent. SD beskylldes med jämna mellanrum för att vara nazister och vissa nazister trodde på vad som stod i media och anslöt sig under kortare perioder. På nazistiska hemsidor kan man läsa att samtliga nazister som haft medlemsskap i SD skäms över det.


"1996 införde partiet uniformsförbud vid sina demonstrationer och på senare år har SD distanserat sig från den övriga nationella rörelsen. Trots distanshållningen till övriga grupperingar har det flera gånger kommit fram att företrädare och aktivister varit dubbelorganiserade i till exempel Vitt ariskt motstånd."


Stämmer ungefär men berättas i ett sammanhang som syftar till att ge intryck av att det är ok att vara VAM och SD'are samtidigt. Ungefär som att vara kommunist och moderat samtidigt, faktiskt värre. Och det vet expo.

z999 sa...

SD har förresten blivit klokare genom åren. När svenskarnas parti (nationalsocialister) arrangerar en demonstration mot det politiska våldet så ställer man inte upp trots att det är en fråga som i högsta grad berör SD.

z999 sa...

För att inte göra mig skyldig till samma låga nivå som expo så måste jag också tillägga att gay pride festivalen har löst problemet med AFA och dom gjorde det direkt efter att det påtalats. Samtliga företrädare för riksdagspartierna som jag diskuterat med har däremot inte haft några problem med att de demonstrerat tillsammans med uttalat antidemokratriska grupper.

z999 sa...

Som du ser DickeFix så är intresset för SD's så kallade mörka historia ganska svalt.