söndag, april 18, 2010

Stabilt läge

Enligt SvD råder det stabilt läge i Svensk politik efter resultaten av Sifo:s senaste mätning publicerats. Så här står det i artikeln.
Om det var val i dag skulle Sverigedemokraterna med sina 4,9 procent få en vågmästarroll i riksdagen.

Det låter väldigt stabilt, ingen anledning till någon kohandel mellan partierna eller blocken således. Det är framförallt skönt att både bloggen och SvD delar synen på vad som är ett stabilt läge. Äntligen har vi lite konsensus mellan tidningsdrakarna och bloggvärlden.

Länk SvD

30 kommentarer:

z999 sa...

Ser ju bra ut. Sen gäller det att förvalta förtroendet från väljarna.

Robsten sa...

Självklart Z. Sedan ser det förmodligen ännu bättre ut i verkligheten, tror siffrorna ligger ett par procent i underkant faktiskt. Tänkte att vi skall tippa inför valet senare, vi kan väl hjälpas åt att komma ihåg det.

z999 sa...

Såg att nysvenska rörelsen har dykt upp igen, kallad NyS (och det är inget försenat aprilskämt). Dom har bevarat den gamla ideologin som på ett bra sätt beskriver fascismen, en av världens mest spridda ideologier men samtidigt svårast att definiera.
Dom kan att ställa till problem för de som vill visa att det finns kopplingar mellan all extremhöger i Sverige. Jag misstänker att expo kommer att ignorera dom eftersom dom kan förstöra expos desperata försök att koppla ihop SD med nazism.

z999 sa...

@Robsten,
Ja, en tävling inför valet vore kul. Och visst kan siffrorna vara bättre, men varefter som skämmighetsfaktorn minskar så kan nog inte SD räkna med dubbla valsiffror mot prognoserna längre. Min morsa tippade på 10%, kom ihåg det i september.

z999 sa...

DN's omröstning idag om vem man tror ska bli statsminister såg ut så här.
http://www.dn.se/go/e/board_4;afu=www.dn.se/http://www.dn.se/1.1079112?poll_1_1079112=s&noredirect=1271570043754

Tar tillbaka det där med att SD's chanser att få dubbla röstantalet mot prognosen skulle ha minskat.

Robsten sa...

Tror att vi skall förbigå alla obskyra "rörelser" med absolut tystnad Z.

Robsten sa...

@Z

"Min morsa tippade på 10%, kom ihåg det i september. "

Ärligt talat, jag kommer nog att glömma det till dess ;-) det finns ju dock dokumenterat nu.

z999 sa...

Absolut tystnad tror jag också på i det fallet.
Min morsa ska rösta SD i år för första gången i sitt liv förresten. Och det beror dels på att hon anser att Jimmie Åkesson är en väldigt duktig politiker. Han har faktiskt utvecklats enormt de sista åren. Undrar hur många SD'are som egentligen tänker på vilket enormt civilkurage han har.

Anonym sa...

Jag tjatar om min gissning >8%.
Allemand

Robsten sa...

Ok, ok, jag hade tänkt att vi lägger våra bod typ den första september, men skall jag lägga ett nu så blir det 8,1 procent

Ceasar Andersson sa...

Jag har satt upp 70 Flygblad och sammanlagt 310 visitkort (200 bara igår - bara dela ut till höger och vänster på stan).

Alla i min bekantskapskrets har blivit inbjudna till facebooks fansite för Politiskt Inkorrekt + att alla fått ett mail som uppmanar dem att besöka Politiskt Inkorrekt.

Jag skriver min egen blogg och jag tar alla diskussioner och duckar aldrig.. Mina barns framtid är viktigare för mig än det ev. obehag jag kan få av att vissa "vänner" inte längre känner igen mig.

Realistiskt mål för mig innan slutet av maj är:

600 visitkort
200 flygblad

Plus att få minst 10 personer att verka för spridning av information genom visitkort, flygblad samt facebook

Kan Ni sätta egna mål?

http://korta.nu/flygblad

Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SD 2010 sa...

All respekt Ceasar och Robsten! Jag bör nog själv ta mig en funderare kring hur jag kan bidra inför valet. Det gäller ju som sagt Sveriges framtid.

Robsten sa...

@SD2010

Börja med att prata med dem du känner. Framför argument lugnt och sakligt, överdriv inte (lär knappast behövas). Det är en mycket bra början.

z999 sa...

@Ceasar Andersson, bra och initiativrikt! För mig är du en folkhjälte.

z999 sa...

Det lär bli mycket tjat om främlingsfientlig i höst. Själva ordet bygger på att man uppfattar invandrare som rasfrämlingar. Ser man invandrare som människor så saknar ordet betydelse.

Det är väl dom som har suttit insnöade från verkligheten längst på rosenbad som uppfattar invandrare som något främmande?

Anonym sa...

HALLÅ SVERIGEDEMOKRATERNA! Jag kommer rösta på er i riksdagsvalet och kommunalt. Landstinget har jag inte bestämt ännu. Tror för min del att det blir ett så bra resultat i riksdagen som kommer chocka de nuvarande riksdagspartierna. Men som andra uttryckt det... Förvalta förtroendet ni är på väg att få! Vill komma med några råd...

1) istället för att som kd prata om kristna värden, betona religionsfrihet och gör gällande att ordet först måste förstås som att Sverige på offentlig och allmän plats skall vara fritt från religiösa attribut! Burka och niqab naturligtvis otänkbart först och främst av säkerhetsskäl

2) Var och en blir salig på sin fason. Jag har fyra barn och ett av dem, en dotter är homosexuell, så därför vill jag inte se fördomsfulla inställningar mot homosexuelitet! Framförallt inte i partiprogrammet!

3) kör ett par extra genomgångar av medlemslistorna så att inga nazistiska eller andra ultrahögerelement döljer sig kvar och trillar ut som lik ur garderoben senare och ger krigsrubriker i media. Ni är för viktiga för Sveriges framtid för att få bakslag pga slarv eller nonchalans.

Hälsningar Il Padre

z999 sa...

@Padre:
Kolla denna länk angående homosexualitet.

Robsten sa...

@Padre
Tror mig veta att ditt budskap når ganska många SD:are. Punkt 3 är jag förövrigt ganska lugn över.

Stig sa...

Om SD inte begår en enda fadäs under det kommande halvåret fram till valet, typ båtresor med nidvisor över mördade ministrar...hmm... så kommer SD att växa någon - några procentenheter till är jag övertygad om.
Sedan vet man ju inte vad både SD:s och ND:s förvirrade valarbetare i Rosengård, Bergsjön, Biskopsgården, Backa, Tensta, Rinkeby m.fl. multikultienklaver ställer till med. Jag tippar på en riktigt varm sommar och mycket övertid för brandmännen. De kulturberikande pyromanerna har ju legat i ide över hela vintern och måste brinna av iver att få utlopp för sin frustation över utanförskapet.
Även islamisterna har legat lågt ett bra tag nu - ungefär som lugnet före stormen - så fler hutlösa krav om särbehandling ligger i luften och behövs för att fler svensöner ska vakna ur sin PK-dogmatiska slummer.
Tippar på runt 7-8 procent för SD men dagdrömmer ofta om ett stort mörkertal så att det blir runt 10 %. Eller en rejäl skräll alla fall så att SAMTLIGA pariledare gör en "Westerbergare" på valnatten och reser sig ur TV-soffan och malligt men slokörat lommar ut ur studion.

Stig sa...

@Robsten
Har gjort tre försök att få in min kommentar, de två fösta inskickade med "val av identitet: Namn/URL" kom inte in. Om de skulle komma in på din blogg i efterskott så vore det bra om du kunde ta bort dem.

Är det min webbläsare som strejkar eller har du ändrat inställningarna i Blogger?

z999 sa...

Jag tror att det finns en risk för en så kallad skapad skandal. Typ att man håller inne nånting fram till strax innan valet som man sedan släpper. Som när folkpartiet (var det väl?) hade "hackat" sig in på sossarnas interna nät. Sossarna kände till det mer än ett år innan men släppte det lagom till valet. Har man en välvillig media så går det skapa skandaler.

Robin Shadowes sa...

Våra LÅGbegåvade pyromaner har försökt bränna ner en skola i Landskrona FYRA gånger på kort tid. Nån som vill gå med på lite vadslagning att den brunnit ned till grunden innan valdagen? LOL

Stig sa...

@Z999
Tyvärr har du nog rätt. En annan variant är ju att skapa misstankar av typen "främlingsfientliga personer har 'hackat' sig in i ett riksdagspartis interna nät... Vissa omständigheter tyder på sverigedemokrater". Eller ngt. annat brott med SD som syndabock.
Är övertygad om att Riksdags-sjuklövern blir alltmer desperata ju närmare valet och mer positiva siffror SD ev. får i opinionsundersökn. för med SD i riksdagen vaskas den verkliga (skyhöga) notan för det blandkulturella experimentet fram.
Det som skulle vara så berikande och lönsam på alla sätt!

Stig sa...

Vem ska man bli mest förbannad på: Utflippade skolpyromaner eller eller flata politiker som det inte ens går att göra parodi på??

Robsten sa...

Tror inte det är något fel på bloggen Stig. Ibland hakar ju saker upp sig ändå på nätet. Skickar detta med namn och URL

Stig sa...

Kanske bara "en fnurra på tråden" som man sa förr i tiden... "En fnurra på bredbansakabeln" får man väl säga på modern svenska då.

Stig sa...

En annan intressant tävling som jag skulle vilja se över hela internet är "hur kommer riskdagssjuklöverns värsta falska anklagelser mot SD formuleras före valet. På så vis skulle vi förekomma de politiska falskmyntarna redan innan de levererar sina lögner. PK-mytomanen själv kan ju föräras med en T-skirt med passande text i pris.

Robsten sa...

"En annan intressant tävling som jag skulle vilja se över hela internet är "hur kommer riskdagssjuklöverns värsta falska anklagelser mot SD formuleras före valet."

Min fantasi har redan överträffats av verkligheten, så många gånger.