lördag, april 24, 2010

Ingen svenskfientlighet på min skola tack!

Folkpartiet har nu gjort ett schackdrag mot SD som kanske inte är det allra smartaste. Under politikerdagar och andra sammanhang där partierna möter allmänheten delar Folkpartiet ut små klisterlappar där det står ”Ingen främlingsfientlighet i min brevlåda tack”. Vi vet alla att själva begreppet ”främlingsfientlig” är högst diskutabel och används i dag direkt felaktigt. Är man fientlig mot dagens immigrationspolitik så blir man stämplad för att vara fientlig mot främlingar. Precis som att SD-sympatisörer skulle ofreda alla människor de stötte på som kan betecknas som ”främlingar”.

Men även i övrigt är aktionen högst märklig, rent politisk. De människor som aktivt sätter upp klistermärket på sin brevlåda är med största säkerhet ingen potentiell SD-väljare, hur mycket information de än skulle få. Alltså kan de som delar ut flygblad lugnt lämna dessa brevlådor därhän och spara både material samt energi för att dela ut material till övriga hushåll, där chanserna rent matematiskt bör ha ökat för att hamna i god jord. Folkpartiet hjälper alltså SD med det tunga arbetet att dela material till hushållen, så hur har de smarta valstrategerna i FP tänkt egentligen? Att klistermärkena skulle vara opinionsbildande i övrigt kan jag inte tänka mig. Om de stora tidningsdrakarna lagt all energi på att föra ut propaganda mot SD så lär nog inte dessa klistermärken göra någon skillnad.
Om nu små klistermärken verkligen hjälpte kunde SD göra klistermärken med texten ”Ingen svenskfientlighet i min skola tack!”, för att sätta upp på vissa skolor. Jag har pratat med flickor som blivit kallad ”svennehora” varje dag under hela deras gymnasietid, detta i multikulturella skolor. Folkpartiet och andra riksdagspartier har inte ens nämnt detta problem, så mycket mindre funderat på att göra något åt det. Men som sagt, små klistermärken hjälper inte för att åtgärda varken ett växande folkligt missnöje eller allvarliga samhällsproblem.

6 kommentarer:

z999 sa...

Det är ju klart att om man sitter insnöad i riksdagen så blir ju förståss invandrare rasfrämmande element och då äger ordet främlingsfientlig ett viss berättigande. Uppfattar man invandrare som en del av arten människa så blir ordet främlingsfientlig lite löjligt.

Anonym sa...

Folkpartiet har liksom de andra riksdagspartierna sänkt sig självt med sådant där... Det är ju DEM som är svenskfientliga!

Robin Shadowes sa...

Snart får dom väl införa en ny brotts-rubricering, HMFp... :)

Anonym sa...

Av alla idiotiska påfund, så vete fan om inte folkpartiet och miljömupparna tar priset! Av tradition består folkpartiet av skollärare och uppskrämda tjänstemän, vilket oxå förklarar deras hopplösa verklighetsuppfattning...Blodsven

Anonym sa...

Ja, nån gång skulle debatten må bra av att ordet främlingsfientlig fick en definition. Folk använder ordet som det passar dem bäst.

För oss, fotfolket, som jobbar med flygbladsspridning, vore en definition på sin plats!

www.korta.nu/flygblad

Anonym sa...

Nu råkar det vara så att Folkpartiet är ett utvandrarfientligt parti. De behandlar utvandrarde svenskar som mjölkkossor. Vi betalar skatt i Spaninen och 25% skatt till Sverige. Vad får vi för skatten till Sverie? Jo, vi får rösta vart fjärde år - inget annat.

Snart är vi av med det svenska medborgarskapet och den obegripliga skatte till Sverige.

Jag ser fram emot friheten från Folkpartiet, Sverige och andra störande moment.