Hjärtat hoppar till och tar ett skutt av glädje, jag läser i SvD att en miljon väljare är beredd på att byta block. Alltså hela EN MILJON skulle alltså kunna tänka sig att hoppa över från riksdagspartierna till ett systemkritiskt parti, riksdagspartierna är ju det enda reella blocket i dagens politiska klimat. När jag läser vidare slår besvikelsen emot mig som ett tungt knytnävsslag, de menar att Alliansen är ett block och att de ”Rödgröna” skulle vara ett annat politiskt block. Att dela upp riksdagspartierna i två politiska block ger ju i alla fall illusionen av ett val. I artikeln står det så här.
Mätningen visar att en knapp femtedel av de som idag sympatiserar med dem rödgröna respektive borgerliga partierna kan tänka sig att korsa blockgränsen i valet.
Nio procent av dem som idag skulle rösta rödgrönt säger att de ”skulle kunna tänka sig” att rösta på Moderaterna.
–Det betyder att vi har ett särskilt ansvar för att vinna väljare över blockgränsen, konstaterar Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann.
Det är särskilt S-sympatisörer som intresserar Schlingmann. Han vill inte beskriva det som att partiet därför måste gå mot mitten eller vänster, men att Moderaterna måste gå till val på en politik som ”inkluderar alla”.
–Vi ska betona vikten av ett samhälle som håller ihop, säger Schlingmann
Sedan säger sig Schlingmann att hans parti betonar vikten av ett samhälle som ”håller ihop”. Vad menar Schlingmann med det? Vi är en ganska många som tycker att samhället inte ”håller ihop” utan ”faller isär” i en massa etniska enklaver. Men det spelar ingen roll egentligen, Schlingmann säger ju inte att M skall verka för ett samhälle som ”håller ihop”, han säger bara att de skall ”betona vikten” av ett sådant samhälle. Att sedan själva politiken driver samhällsutvecklingen i en rakt motsatt utveckling behöver inte vara en lögn rent semantiskt.
Länk SvD
3 kommentarer:
Opinionsundersökningar kan mycket väl vara riggade eller "beställda" i syfte att framkalla ett resultat. Ett hoppande mellan två olika block skapar illusionen av att väljarna har sagt sitt medan det i själva verket är andra krafter som styr.
Opinionsundersökningar och medias kampanjer kring detta är verkligen det stora, stora problemet med "demokratin". Ytterst få uppmärksammar den allvarliga risken med detta.
Tvärr är människan ett socialt flockdjur och låter sig manipuleras av detta och tenderar alltså att följa stimmets riktning. Alltså rösta det som alla andra röstar på.
Kontrollen kring valproceduren är noga reglerad. Kontrollen kring hur opinionsundersökningar beställs, utförs och presenteras är lika med noll.
Håller med fullständigt, det här är helt åt helvete och fullständigt absurdt.
..men visst är de "två blocken" lite gulliga när de i debattsofforna ändå ger sken över att vara lite oense om kommunalskattesatser eller pensionsålder?
Jag biter mina naglar intill fingertopparna varje gång jag ser en riktig duell mellan Reinfeldt och Sahlin.
Skicka en kommentar