torsdag, april 29, 2010

Diktaturens kreatur igen

Återigen får vi studera hur demokratin fungerar i vårt land. Ännu ett kapitel i den historia om Hellawi och det trubbel han råkat ut för i Södertälje med sitt fackförbund Kommunal. Detta i samband med att det blev känt att Hellawi står på SD:s kommunallista. Nader Hellawi har skickat uteslutningsärendet till mig och det illustrerar det fullständiga vansinne som råder i vårt land, i Kommunal och i Peter Boströms hjärna. 
På vilket sätt SD sprider "rasism" klagör inte Boström på något sätt, han bara påstår det. Att utesluta medlemmar som inte delar Boströms världsbild tycker tydligen inte Boström strider mot "alla människors lika värde". Är inte Hellawi värd lika mycket som Boström då?

Jag anser själv att människor föds med universellt lika mycket värde, ett fattigt barn som föds i Tanzania är rent mänskligt inte mindre värt än ett barn vars föräldrar bor på Östermalm.  Det fattiga barnet har chanser att växa upp till en ärligare, strävsammare och humanare människa än det barn som, dimper ned på Östermalm. Vem skall förresten gradera värdet på olika människor? Bara tanken är sjuk och den har aldrig sysselsatt mig. Däremot måste jag säga att personer som Peter Boström verkligen frestar på uppfattningen om allas lika värde, oändligt mycket mer än ett fattigt barn i Tanzania.

13 kommentarer:

MS sa...

Läste på PI att Peter Boström tillhör ett parti på yttersta vänsterkanten. Ett parti som ofta samarbetar med AFA och annat drägg. Jag tycker inte att Herr Boström ska ta så stora ord i sin patetiska mun. Han delar ideologi med några av historiens värsta massmördare. Det är lite väl magstarkt att höra honom yttra sig om människors lika värde och rasism.

Till er som av någon anledning fortfarande är medlemmar i facket. Gå ur för h-vte och var bara med i a-kassan. Facket är ändå bara en tandlös tiger och när antidemokrater och åsiktsförtryckare som Boström får härja fritt så är det dags att ta sin Ola ur skolan.

Robsten sa...

Mats ut skolan var det väl?

z999 sa...

Ola i skolan är en sketch av Stig Grybe.

Robsten sa...

Ja, obildad är jag, he, he.

lasse sa...

Även om det är ett slag under bältet så kunde Nader Hellawi spela ut rasistkortet. Undrar hur vänsterextremisten Boström skulle klara sig mot det.

robban sa...

måste finnas ett behov av en partipolitiskt obunden fackförening i sverige? som de är ex danmark. vad krävs för att starta en fackförening egentligen? en fackförening ska enbart finnas till för ta till vara på sina medlemmars intressen.

Anonym sa...

Det viktiga är att ärendet följs upp och inte göms undan av Kommunal.
Allemand

Robin Shadowes sa...

Banne mig helt otroligt. Detta är en surrealistisk mardröm vi lever i. Jag trodde officiell konsensus var att bara svenskar och möjligtvis andra vita kunde vara rasister. Vi har tydligen nu sett ett trendbrott. Alla sverigedemokrater är numera oavsett ras eller etnicitet tydligen rasister. Vilken fantastisk utveckling. Fast det säger ju egentligen mer om vilken människosyn Peter Boström har än oss andra.

Neeej, ta inte Ola ur skolan!! Hur skulle det se ut? "Nej, nu måste jag sluta för jag ska skicka mina barn till skn!" Det skulle ju inte låta riktigt klokt! Från en som köper Lycko-Kryss och Bra Korsord varje månad. :)

Fosterjordnära sa...

"allas lika värde" är en floskel helt utan innehåll och betyder i praktiken.......ingenting.

Människan är ovärderlig, men mina barn har det högsta värdet för mej.

"Människovärdet" måste sättas i ett sammanhang om det skall gå att använda i överhuvudtaget.

Tydligt är att de som påstår sig ha ett "alla människors lika värde" som värdegrund samtidigt är de som bevisar tesens egen motsatts stup i kvarten (typ Herr Boström).

allaha sa...

viktigt inlägg detta. Trycker vidare det på min blogg. Hoppas du inte misstycker. Då är det bara att säga till

Robsten sa...

Your wellcome Allah, du länkade hit också och det är ju hedervärt.

allah sa...

Självklart ska du ha en länk och en creed för det du skriver =)

---
Läs viktig information på
http://sverigedemokraterna.se/
om Sverige, Sverigedemokraterna, SD, Valet 2010
---

Anonym sa...

VIKTIGT MEDDELANDE MED ANLEDNING AV KORRUPTIONSSKANDALEN I GÖTEBORG! Tipsa WikiLeaks och Nils, Axel eller Janne på Uppdrag Granskning. Kommunanställda, medborgare, svenskar, göteborgare, har ni dokument som styrker korruption, lämna dem till WikiLeaks. WikiLeaks garanterar er anonymitet. Lämna INTE misstänkta dokument till politiker, tjänstemän, kommunala organ eller tidningar då det riskerar att bevis manipuleras eller förstörs!

Säker uppladdning av dokument till WikiLeaks:
https://secure.wikileaks.org/

nils.hanson@svt.se
axel.humlesjo@svt.se
jan.josefsson@svt.se

OBS! Er anonymitet garanteras! Sprid meddelandet vidare!