tisdag, april 27, 2010

Diktaturens kreatur

Nader Hillawi står som andranamn på Sverigedemokraternas lista till kommunalvalet i Södertälje. Hillawi är utbildad ingenjör i sitt hemland Irak men arbetar som bussförare i Sverige. Hillawi skulle alltså vara den typiska invandrare som Sahlin skulle sluta till sin barm enligt alla de anekdoter hon ideligen berättat om högutbildade invandrare som kör taxi. Vi får väl anta att buss eller taxi inte spelar någon roll i detta sammanhang.

När det blev känt att Hillawi ställde upp för Sverigedemokraterna så fick han dock omedelbart problem med fackföreningen. Ordförande för fackföreningen i Södertälje kallade genast in Hillawi till sitt kontor och framförde krav i en hotfull attityd. Så här står det i Länstidningen om mötet när tidningen pratar med fackordföranden.
Kommunals Peter Boström vill inte berätta vad som sas på mötet.

– Lika lite som jag skulle kommentera ett rehabfall tänker jag kommentera en diskussion jag för med ¬enskilda medlemmar.
Hur ser du generellt på att kombinera medlemskap i SD och Kommunal?

– Att vara företrädare för Kommunal och medlem i Sverigedemokraterna är oförenligt. På samma sätt menar jag att det är oförenligt att vara företrädare för SD och medlem i Kommunal.

Boström vill inte säga vad som sades på mötet men jag har fått ett E-postmeddelande från Hillawi där han själv berättar hur mötet gick till. Mötet skedde för det första i en hotfull ton, besked hur Hillawi tänkte göra krävdes efter en halvtimmas betänketid. Det sades dock att om Hillawi gick ur SD skulle han få ALL hjälp och stöttning som överhuvudtaget kunde uppbringas.

Hillawi hade dessutom blivit lovad att få gå en tvådagars kurs på arbetsgivarens bekostnad, för det krävdes dock ett intyg från facket, som i vanliga fall är en ren formalitet. Nu fick inte Hillawi detta intyg av den humana och demokratiskt lagde Boström, därmed blev det ingen kurs för Hillawi. I E-posten som jag fick av Hillawi så jämför han samtalet med Peter Boström med de förhör han varit med om av den irakiska säkerhetspolisen. Vilket som var värst är inte givet, samtalet med Boström eller den irakiska säkerhetspolisen. En kamrat till Hillawi som också är utsatt för samma sak och var med på samtalet blev enligt Hillawi mycket rädd, precis samma rädsla kände Hillawi igen efter de förhör han och hans vänner varit med om med den irakiska säkerhetstjänsten under Saddam.

Jag vet inte hur många som läser denna blogg har, jag vet inte hur stor spridning detta får, men jag hoppas innerligt att våra politiker får detta upptryckt i deras ansikten så de tvingas ta ansvar. Gör de inget åt detta så är åsiktsfriheten och demokratin på samma rudimentära nivå som i Irak, vi har faktiskt en Irakflyktings egna ord på det. Jag förstår inte hur i all världen våra vältaliga och medietränade politiker skall kunna slingra sig ur detta, inte på ett trovärdigt sätt i alla fall. Låt oss stå upp som en man för Nader Hillawi, gör vi inte det blir det vår tur nästa gång.

Länk Länstidningen

Länk Kommunal trafiksektionen kontakt

14 kommentarer:

z999 sa...

Det skulle vara intressant med någon kommentar från någon av de ljusa och demokratiska krafterna (dom kallar sig så själva).

Robsten sa...

Lär vi inte få förrän de blir tvugna, och då de gamla vanliga visorna. Det nya är att det är en invandrare som blivit utsatt för detta, intressant och se hur de reagerar, om de tvingas till det.

Sören sa...

Skrämmande om det går till så här! Jag är själv ingen vän av SD, men att försöka skrämma folk att gå ur partiet är inget annat än åsiktsförtryck! Enligt grundlagen ska vi faktiskt fortfarande ha yttrande- och föreningsfrihet i landet!

Cap sa...

Jag tycker inte det här är något förvånade egentligen, vi lever i en åsiktsdiktatur och då är det här sånt som hör till. Vår uppgift är att krossa åsiktsdiktaturen och återinföra verkligt folkstyre och renodlad demokrati igen!

allah sa...

Får väl hjälpa till att sprida det lite.

Mycket bra inlägg. Ser fram emot att få höra hur de korrektas floskler för att vrida sig ur detta. Ska de skylla på Åkesson. Han har hjärntvättat Nader , eller har han läst böcker med Sune och Bert.

Vi har ju fått lära oss de senaste dagarna att de är statsfientliga.

Robsten sa...

Bra Allah, lär finnas en facebookgrupp också.

Anonym sa...

Ett sånt här fall får säkringarna att brinna på våra kära demokrativänner i riksdagen, vems agerande skall dom försvara och kritisera.. Facket är ju stommen i vänsterblocket samtidigt som invandrarna är deras högst värderade skyddslingar, detta kommer sannolikt inte att beröras mer.//Anton Antonius

Robsten sa...

Ungefär mina tankar.

Robin Shadowes sa...

De ljusa och demokratiska krafterna låter som nåt som Mao skulle kunna ha hittat på.

Anonym sa...

Människosyn,människors lika värde och svensk fackförening i symbios för att trycka ner enskilda människor.

Den här "härliga" cocktailen med en äckligt bitter eftersmak lär man nog stöta på fler gånger fram till valet.

Anonym sa...

Märkligt med fackets reaktion.

SD och facket är ju fullständigt överens om att arbetskraftsinvandring är av ondo så de borde inte träta.

Ologiskt.

Jonny sa...

Kommunal Buss ordförande Peter Boström är medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och kandiderade i valet 2002 för RS i Södertälje.
http://politisktinkorrekt.info/2010/04/28/fackordforande-medlem-i-extremistvansterparti/

Humor!

z999 sa...

Jonny, det är inte så stor idé att påpeka sånt där. Enligt antirasisterna så har inte kommunismens offer samma människovärde som exempelvis nazismens.

Robsten sa...

@Jonny

Sjuk humor i så fall.