lördag, juni 12, 2010

Stenkastningen mot brandmännen under lupp

Thomas Gür tar i en SvD-artikel upp problemet med att ungdomsgäng kastar sten mot brandmän som kommer för att släcka de bränder som gängen själva startat. Gür resonerar lite djupare en den vanlige skribenten som reflexmässigt rabblar upp orsaker som arbetslöshet och utanförskap. Precis som Gür skriver så finns det massvis med samhällen där arbetslösheten är skriande hög, t.ex. i Norrland, där varken mordbrand och stenkastning mot brandmän aldrig förekommit. Så här analyserar Gür problemet i sin artikel.

Attackerna och de överlagda angreppsmetoderna är ett tydligt tecken på att vi i Sverige har allvarliga problem med att till en ny generation av ungdomar i storstädernas förorter, födda i vårt land och med genomgången svensk skola, överföra en värdegrund som länge har varit självklar i de flesta samhällen världen över. Sällan har självrannsakan varit mer motiverad.

Självklart har Gür rätt men han skrapar bara på ytan av problemet i sin ganska korta artikel. Den Svenska skolan har utarmats på sin moraliska fostran, inte genom en slapp lärarkår (den står i de flesta fall inte för den värdegrund som är påbjuden uppifrån) utan genom politiska beslut. Våra politiker har varit så ängsliga för att skolan inte skall passa alla grupper av skolbarn så de har inriktat sig på att förbjuda nationalsången som avslutning i skolan och liknande åtgärder. Att läraren inte ”kränker” någon elev har blivit det allt överskuggande problemet för våra politiker, om sedan dessa elever inte lär sig vad som är rätt eller fel har dessa ideologiskt korrekta politiker inte ens tänkt på. Bit för bit har våra politiker avlövat skolan och lärarkåren de verktyg som lärarna behöver för alltmer vildvuxna ungdomskullar i våra enklaviserade förorter.

Skolan är bara en spegelbild av vad som skett i det övriga samhället. Våra nya invånare har aldrig ställts inför krav på anpassning eller att följa de lagar och de kulturella regler vi har, antingen dessa är skrivna eller oskrivna. De oskrivna normer vi har måste implementeras i en uppväxande generation, annars så kommer denna generation att även bryta de skrivna lagar vi har. Detta är en sanning vi aldrig kommer ifrån. En given åtgärd är att de skolbarn som bränner ned en skola får betala vad återuppbyggnaden kostar. Att polisen misslyckas med att ta reda på vem som slarvat med tändstickorna skall inte ens finnas på kartan, massvis med ungdomar har kännedom om detta och går vanligtvis omkring och skryter om detta. Utvisning från vårt land skall också följa på mordbrand för dem som inte är svenska medborgare (och i dessa fall slipper i praktiken denna familj att betala tillbaka vad mordbranden kostat, men det kan inte hjälpas).

Våra politiker har skändligen misslyckats med sitt uppdrag, på alla sätt. Först med att forma en skola där eleverna lär sig vad som är rätt och fel, sedan med integrationen av våra nya medborgare, men främst med immigrationspolitiken som varit alltför slapp och generös. Att Sabuni får ett verbalt utbrott och plötsligt skyller problemen på skolan är mycket värre än om t.ex. Swedbanks VD skulle skylla bankkrisen på enskilda husägare som tagit lån efter de regler som banken själv stipulerat.

Länk SvD

10 kommentarer:

Anonym sa...

Finansiera återuppbyggandet av nedbrunna skolor genom att avsätta medel ur SIDA's budget. Borde passa såväl de Rödgröna, Alliansen och SD lika. Eller hur?
Som bonus får ju svenska folket se att skattemedel kan användas klokt!
Gratis får man ju en politisk slogan: Bränn inga skolor så kan vi öka "biståndet".

z999 sa...

Jag anser att uhjälpen ska avskaffas. Det borde skrivas in i grundlagen. Det handlar om pengar från en gemensam kassa där många av ägarna inte sitter med en politikerlön. Rika som vill ge till fattiga tycker jag är positivt men personer som har behov av att förhärliga sig själva genom att "skänka" av offentliga medel borde få fängelse.

z999 sa...

SD eller inte, det här var ett j-kla gott vin.
Åkessons vin

Robsten sa...

Jag dricker inte vin Z, inte ens Åkessons.

"kring vin finns en anda av missunnsamhet, oenighet och snobberi, medan whiskyn främjar kamratskap och älskvärdhet"

David Milsted

MS sa...

Va, Robis. Är inte du en tvättäkta rödvinsfeminist? Det trodde jag ;-)

//

Snart tar väl Systemet bort Åkessons ur sortimentet. Det kan ju sättas i samband med SD. Fyy

z999 sa...

@Robsten:
"Jag dricker inte vin Z, inte ens Åkessons."

Äh, va fan inte då för? Det är bara första litern som kan vara lite jobbig, sen spelar det väl ingen roll vad man dricker?

""kring vin finns en anda av missunnsamhet, oenighet och snobberi, medan whiskyn främjar kamratskap och älskvärdhet"

David Milsted"

Jag tror jag såg det där citeras i samband med tjaffset mellan USA och Frankrike. French fries blev freedom fries och Al Bundy drack öl istället för vin.

z999 sa...

@MS:
"Snart tar väl Systemet bort Åkessons ur sortimentet. Det kan ju sättas i samband med SD. Fyy"

Expo kommer väl med sina "kopplingar" snart med flödesscheman och allt. :-)
Tänk att det finns antirasister som fortfarande tar expo på allvar (inte så många kanske, men ändå).

MS sa...

@Z

Sätter inte emot :-)

Robin Shadowes sa...

"Jag anser att uhjälpen ska avskaffas. Det borde skrivas in i grundlagen"

Fast nu blir ju istället måmgkulturen inskriven i Den Nya Grundlagen för Det Nya Sverige. :(

z999 sa...

Jag såg det Robin, jag visste om det innan den skrevs in (diskuterade det med en riksdagsman faktiskt).