torsdag, juni 10, 2010

Valet i Nederländerna - FN

Det gick tydligen bra för Frihetspartiet (PVV) i det Nederländska valet. Alla medier i Sverige har ju trummat in dag efter dag hur dåligt det skulle gå för just detta parti. Det borde vara dags för lite självrannsakan från Sveriges medier tycker man, men det är något vi nog inte får se antar jag. Kan vi dessutom dra paralleller till hur media framställer opinionsläget när det gäller SD i vårt eget land?

FN har kritiserat Sverige för att vi skickat tillbaka Irakier tillsammans med en del övriga länder i en gemensam aktion. Dessutom verkar just Sverige röna extra mycket kritik från FN för att de sett vårt land som något av ett föregångsland i dessa frågor.

Ingen människa som vet hur Sveriges immigrationspolitik sett ut de senaste decennierna bryr sig det minsta om FN:s kritik och vi vill snarare ha mer kritik från detta håll. Idealet är nog tyvärr att Sverige inte längre ses som föregångsland av just detta FN-organ. FN består ju av en massa nationer från olika håll i världen, kanske alla dessa länder som nu styr UNHCR kan ta emot fler flyktingar och Irakier själva, vi har redan gjort vår bit i denna fråga.

Länk DN valet

Länk SvD FN

19 kommentarer:

repliken.blogspot.com sa...

Att negativ kritik från FN egentligen är något positivt visar hur upp-och-nervänt saker och ting är numera. Undrar förresten vad våra journalister skulle benämna PVV när SD anses extremt.

Anonym sa...

De klagar gärna på Sverige för att de gärna hade velat ha just detta land som en soptunna, precis som för tidigare år.

Anonym sa...

Det går charterflyg varje vecka mellan Sverige och Irak. Rimligen kan man utvisas till ett land dit "svensk-irakier" åker helt frivilligt efter erhållet uppehållstillstånd.

Anonym sa...

UNHCR är inget att beakta överhuvudtaget då de vänder sig till fel land med sina anklagelser.

Sverige har fungerat som en uppsamlingsplats för allsköns terrorister och älskarinnor från Irak men det har UNHCR aldrig hört talas om eller kanske det har varit med i planeringen av att dumpa de här.

Det är vår lagliga rätt att skicka hem dessa personer som ej har rätt att vistas här.
Allemand

Anonym sa...

Jag kommenterade i DN igår att jag hellre väntar på folkets röst än okunniga journalister och vem fick rätt? Självklart är det så att SD kommer att få bra mycket mer än vad journalisterna försöker slå i oss. Min vanliga gissning är >8%.
Allemand

Anonym sa...

Vi säger grattis till Holland där vissa har vaknat upp. Jag avundas Holland som nu får ett parti som INTE är fientligt mot något, men som månar om sitt land. Det vill jag också ha.

Cavatus sa...

På nyheterna basunerades det ut att Sverige gör en "massavvisning" av 54 personer! Massavvisning! Vilket malplacerat ord, särskilt när man på intet sätt får använda ordet massinvandring när det handlar om över 100 000 människor!

Snacka om dubbelmoral!

Och vad kostar inte dessa 54 personer som ska ha eget flygplan hem? Och när är det här igen för att söka asyl i annat namn? Sådant följs inte upp i medierna.

Läs den svenska journalisten som gjort en helomvändning:

www.korta.nu/jc

z999 sa...

PVV islamfientligt enligt DN. Ibland funderar jag över varför jag fortfarande läser såna skittidningar. Och ännu värre är att det tydligen finns svenska pseudoateister som tar såna rubriker på allvar.

Och till alla självutnämnda och självgoda antirasister angående om jag delar er människosyn.
Nej! Det gör jag verkligen inte!

Anonym sa...

"FN kritiserar svenska massavvisningar av 56 irakier" basunerade SVT ut idag.

Är det inte lite ironiskt att de kallar det MASSutvisning när det handlarom 56 personer (varav hälften faktiskt kom från Norge).
Men när Södertälje tog emot fler irakier än USA och Kanada tillsammans läste man aldrig om MASSinvandring i medierna.


Och i Rinkeby är det UNGDOMSgäng som kastar sten.
När jag såg debatten mellan Mona och Maud om ungdomsarbetslösheten igår i Aktuellt var dock Maud noga med att påpeka att det var "ungdomar och invandrare" som drabbats.
Plötsligt var det väldigt relevant att särskilja på ungdomar och invandrare. För nu fick de ju en offerroll i sammanhanget, då är det legitimt.


För att citera Sakine Madon i en annan Aktuelltdebatt (mot integrationsminister Sabuni) som handlade om invandrares hatbrott:

"Hela samhället bygger på föreställningen att invandrare inte kan vara förövare"

http://www.youtube.com/watch?v=i9T6o-ROuWE

LP sa...

Läste i DN (kan ha varit Sydsvenskan, men jag tror det var DN) i början av veckan att Geert Wilders inte bara är "islamfientlig" utan också "den blonderade".

Fin journalistik att håna en etablerad politiker pga hans blonda hår. Tror ni man skulle referera till Nyamko Sabuni som den "svarta krulltotten"?

Det vita självhatet bland våra vänstervridna journalister slår ibland över i komik...

Stig sa...

@ Z999
"Och till alla självutnämnda och självgoda antirasister angående om jag delar er människosyn.
Nej! Det gör jag verkligen inte!"

Hur kan du säga så?!!
Vet du inte att alla människor betingar ett lika värde. Vita så väl som
svarta, gula som röda, moderatblåa som röda-gröna osv. Alla är vi framför allt MÄNNISKOR!!! Du och jag, rik som fattig, byfåne och geni, psykopat och välgörare, hopplösa loosers som karriärister, hedersknyfflar som gör rätt för sig så väl som cyniska charlataner och parasiter… Alla är vi medlemmar i den stora globala klubben som stavas M-Ä-N-K-L-I-G-H-E-T-E-N.
Det tillkommer inte oss människor att döma (enl. Den heliga skrift) ty ingen är fullkomlig oavsett ras, religion eller kulturellt ursprung. Tänk på det! (Antirasister är dock mindre ofullkomliga än immigrationskritiker).
Även om vi inte vet exakt vad en enda människa är värd (vilket avgörs av hans/hennes sociala och ekonomiska status + i vissa fall dennes stamtavla markerat med ett ”af” eller ”von” eller känt eftrnamn typ Wallenberg, Bonnier etc) så är vi ändå alla precis på pricken lika mycket värda.
Moder Theresa eller Adolf Hitler, Mahatma Ghandi eller Josef Stalin, Jesus eller kejsar Nero, moderat muslim eller militant jihadist, velourpappa eller hedersmordspappa spelar EGENTLIGEN ingen roll ty alla är vi MÄNNISKOR med vissa små individuella skillnader vilket bara är berikande.
Med ett vidöppet sinnelag utan minsta lilla skepsis eller kritiska anmärkningar gentemot alla främmande lycksökare och islamistiska imperialister som väljer det okulturella Sverige som sitt nya hem kan vi alla känna att vi tillhör samma familj – Människofamiljen. Om vi är flata och snälla mot dem så är de snälla mot oss (Det har Jens Orback lovat). Och om dom inte är snälla är det vi som misslyckats med att vara tillräckligt goda antirasistiska MEDMÄNNISKOR. ”Tolerans” är nyckelordet vi aldrig får glömma!
Man ska inte vara inskränkt! Låt Sverige förbli världens mest globala land. Mer globalt än själva globen vi lever på. Även hela världens kärnavfall kan vi ta hand om i det svenska urberget.
Alla är vi MÄNNISKOR! Ja, och "djuren är väl också männskor" som ugglan i Fablernas värld så uggleklokt alltid sa.
Eller som Centerns partiledare och ideolog Maud Olofsson så lyriskt och djupsinnigt beskrev det (i Aftonbladet) om den paradisiska blandkulturen försvann: ”Tänk om det ute i skogen bara fanns en enda sorts blommor… Regnbågen bara hade en enda färg och det bara fanns en enda maträtt på alla restauranger”. Så såg alltså Sverige ut ända tills massinvandringen drog igång på 80-talet. I alla fall i Mauds hemtrakter.

P.S. Nej Z999, jag har ingen antirasisisk vecka! Detta var bara ett enstaka försök att sätta mig in i de självutnämnda antirasisisternas tankar och perspektiv och jag erkänner att jag delvis misslyckades vilket kan ses som ett friskhetstecken.

z999 sa...

@Stig:
:-)
Ett väldigt bra inlägg Stig som hamnade helt rätt i tiden eftersom TV4 nu har sin antirasistiska vecka.

Att rabbla "alla är lika värda" låter inte ens bra som kliché i mina öron eftersom det är en så uppenbar omskrivning av att man egentligen är helt likgiltig för andra människor. Det finns kristna som kan säga "jag ska be för dig broder" och som tycker att de gjort en enorm och fiiiin ansträngning i den människans liv. Felet med mig är att jag inte kan boosta mitt ego med att rabbla klyschan att alla är lika värda, magkänslan av att jag försöker smita undan från hur jag egentligen är mot andra människor är för stark.

Stig sa...

@Z999
Varkens individer, samhällsklasser eller grupperingar bemöts på samma sätt, inte ens i tingsrätten trots att "alla är lika inför lagen" Välutbildade och de med chefspositioner får mildare domar än lågutbildade och det är vanliga människor ("verklighetens folk") som sitter i juryn.
Allt från frisyr och klädsel till värderingar och åsikter värderas och döms ut eller prisas - medvetet och omedvetet - av oss alla. Det vore stört omöjligt att orientera sig i tillvaron annars.
Hur man "boostar sitt ego" med att rabbla en klyscha som aldrig har stämt in varkens på en själv eller alla andra man mött eller iaktagit i livet övergår mitt förstånd.
Klychan "jag ska be för dig broder" påminner mig om när man haft det svårt och någon hållt sig undan i nödens stund och sedan säger "jag har tänkt mycket på dig"... Jaha och vad fan hade jag för glädje av det?

"Människovärde" är för mig ett kristet religöst och luddigt begrepp utan verkligt innehåll som bara kan användas i extrema situationer t.ex. där folk behandlas sämre än husdjur typ "insåg inte nazisterna att judarna hade ett människovärde".
Min aversion mot den sanslösa massinvandringen och dess skrämmande konsekvenser och min aversion mot smygislamisering och skepsis mot troende muslimer och den hårfina gränsen mellan "moderat" och radikal muslim har inget med människovärde att göra utan värdet jag tillskriver en viss ideologi och kultur. Alla kulturer har inte samma värde!

Robsten sa...

@Stig

He, he, jag anar en viss ironi i ditt inlägg, och en viss...hmmm... trötthet på det eviga tjötet om allas lika värde( förutom sverigedemokrater, de är faktiskt en lägre stående art, nästan som än lägre stående RAS, de snustuggande, hembränstdrickande, hellyhansenförsedda bondläpparna) Ja, ja, understundom kan man tröttna, varför inte ge de ivriga antirasisterna rätt. Ja, ja, vi ÄR en lägre stående ras, vi är en typ av undermenchen, vi är inte riktigt kloka, men snälla, vi blir fler och fler, låt oss vara oupplysta och inskränkta, vi kommer ändå aldrig att fatta det stora med Rosengård och Fittja, ety vi är alldeles för dumma.

Robsten sa...

Nu har jag smuttat på virren, märks det?

z999 sa...

@Robsten:
"Nu har jag smuttat på virren, märks det?"

Japp! Syns direkt på att när du skriver inlägg här så flyter bläcket ut lite, tror att du doppar tröjärmen av misstag i det eller nåt.

z999 sa...

Angående raser, Linné forsakde ju en del om raser inom människan. Fast detta är mindre känt eftersom han inte ansåg att rasskillnader var någon orsak att behandla andra raser illa.

Robsten sa...

Tänkvärd kommentar...

Robsten sa...

"Japp! Syns direkt på att när du skriver inlägg här så flyter bläcket ut lite, tror att du doppar tröjärmen av misstag i det eller nåt."

Yeh! Doppat tröjärmen eller är liite slappare i den tankemässiga stringensen, fast det kan gå på ett ut.