tisdag, juni 08, 2010

Vårt märkliga medieklimat

Företrädare för medierna brukar säga att de enbart rapporterar om den politiska processen i samhället, utan att driva någon egen agenda. Det är svårt att tro faktiskt när man läser dagens tidningar. Först läser jag alla de senaste rubrikerna som DN skrivit om SD. Hela rubrikraden består enbart av så negativ rubriker man någonsin kan åstadkomma om ett parti, varenda rubrik, jag kommer på mig själv med att börja fnissa.

Sedan läser jag på både DN och SvD om att SD skulle hängt ut en sexåring som deltagit i en stökig och lagligt tveksam demonstration. Men för guds skull vakna! Är det inte ett minimum av journalistisk plikt att fråga sig hur pappan kunde ta med sig sexåringen till denna demonstration, detta oavsett var journalisternas politiska preferenser ligger. Detta går helt enkelt för långt, vad sysslar de med på journalisthögskolan? Kastar pappersplan på varandra?

Därefter läser jag Att Annika Östberg skall bli sommarpratare och är avbildad med en blomsterkrona på huvudet. Jag tillhör ju dem som faktiskt tyckte att Östberg avtjänat sitt straff (till skillnad mot en del läsare här förmodar jag) men sommarpratare!? Kan svensk media tänka sig Åkesson som sommarpratare? Han har såvitt jag vet, aldrig döms för medhjälp till mord, eller något annat brott heller. Men Åkesson beskrivs ju som hatfull, till skillnad mot Östberg, som enbart varit offer för olyckliga omständigheter. Min gissning är att media går för långt och att människor ser igenom den politiskt korrekta paradigm som så frenetiskt förs fram. Genom att överdriva så våldsamt blir medieetablissemanget avslöjade (hoppas jag).

Länk DN sexåring

Länk SvD sexåring

Länk SvD sommarpratare

6 kommentarer:

Anonym sa...

kvinnor är alltid offer

Cap sa...

Kärringen har erkänt ett dråp och ett dubbelmord. Vad har hon gjort för att förtjäna att vistas bland oss? Tror du offrens familjer och barn har förlåtit henne och gått vidare i sina förstörda liv?

Lås in och släng bort nyckeln!

Anonym sa...

Fin signal till ungdomar som är arbetslösa, begå ett spektauklärt brott, sona ditt brott, ta konktakt med media, tjäna pengar på ditt sonade brott genom att vara med i tv radio ge ut böcker. finns fler personer dock av mildare grad brott som ger ut böcker är med i tv etc, personer från kunsgangänget i stockholm 80-tal gick och slog sönder folk. i dag ger vissa av dem ut böcker , är med i tv. Helt enkelt tjänar pengar på sitt tidigare sonade brott. Är det ok att media Glamoufierar fd kriminella ? Kanske läge att ha Jackie arklöfs Medkumpaner som sommar pratare 2011, De sägs att de inte höll i vapnen...

Sivan sa...

"vad sysslar de med på journalisthögskolan" Ja den frågan har jag ställt mig flera ggr - är dagens examinerade helt enkelt dumma i huvudet - kan det helt enkelt vara så att dom rent faktiskt har sämre intelligens?
Ang: Annika -jag fick morgonkaffet i vrångstrupen i morse - hela dagen förstörd. En fälld mörderska skall sommarprata om sin tid i fängelse. Man häpnar inför Sveriges Radios naivitet.

MS sa...

@Sivan

"Ang: Annika -jag fick morgonkaffet i vrångstrupen i morse - hela dagen förstörd. En fälld mörderska skall sommarprata om sin tid i fängelse. Man häpnar inför Sveriges Radios naivitet."

Då var vi två som satte morgonkaffet i vrångstrupen. Ibland så tror jag att Sverige har blivit som ett kapitel i en Kafka-roman. Det spelar ingen roll att hon har avtjänat sitt straff. Hennes "claim to fame" och den enda anledningen att hon har blivit tillfrågad är för att hon har suttit i fängelse för ett av dom mest värsta brott man kan begå och för det ska hon belönas med sin medverkan i sommar. Det är inte bara absurt utan även rent stötande. Ett tecken på hur genomruttet detta land har blivit.

UncleBob sa...

den fader som tog med sina flickór som mänskliga sköldar visdae sig vara ingen mindre än den muslimske imamen i Landskronamoskén. Fekri Ahmad. Googla. Hans bravader är väl dokumenterade.

Samma moské som haft hatpredikanten Anas Khalifa på visit, där han predikade mot Sd.
Milt sagt var han där för att piska upp stämningen bland muslimer. Han lyckades över förväntan.

Några veckor senare inträffade parkeringsmordet, som utfördes av en av hans medlemmar.

Ytterligare några veckor senare blev Lars Vilks hus eldhärjat av en morbrand.
Även dessa bröder som greps var trogna medlemmar i Landskronamoskén. Goda grannar med "parkeringsdråparen"

Snygg omskrivning det där med "Fredens och kärlekens religion".