onsdag, juni 09, 2010

Rinkeby och Sabuni

Vad jag än skriver så blir det oerhört förutsägbart och självklart för läsarna här. Analysen har alla redan gjort och slutsatserna är redan dragna och fastslagna. Vi hoppar denna gång över allt det vi redan vet och kan sluta oss till med ett minimum av samhällelig insikt.

Det intressanta hörde jag på ABC-nytt TV1 när Björklund och Sabuni blev intervjuade av TV-teamet. Sabuni skulle uttala sig och stammande sade hon att ”det är inte säkert att branden beror på bristande integration”. Nej, skolbränder inträffade säkert innan vi började med den nuvarande immigrationspolitiken, men knappast stenkastning mot poliser som känner sig så trängda att de avlossar varningsskott mot ungdomsgäng. Om nu inte själva branden är ett tecken på en totalhavererad politik, så är gängens uppträdande i övrigt ett absolut tecken på just detta. Den verkligt intressant frågan blir då, varför försöker Sabuni så desperat förneka integrationsproblemen, så desperat att hon stammande sätter hela sin trovärdighet på spel?

Länk DN

Länk SvD

Länk SVT

19 kommentarer:

1ttan sa...

Tja, multi-kulti känns väl snart inte så hett längre bland för våra självutvalda up-and-coming politiker- och "journalist"-broilers. Man undrar just vad som blir nästa stora innegrej/trend i den 10m3 intellektuella ankdamm som kallas Zverige?

Nej, ett mer lättindoktrinerat, tankesvagt och indolent folkslag än svenskarna har man faktiskt extremt S-V-Å-R-T att tänka sig; tror minsannn inte ens nordkoreanerna slår av svennarna i denna gren!

z999 sa...

"Vad jag än skriver så blir det oerhört förutsägbart och självklart för läsarna här. Analysen har alla redan gjort och slutsatserna är redan dragna och fastslagna."

Njaa, inte alltid helt förutsägbart. Och sen har inte alla läsare samma åsikter om vad som är lämpliga åtgärder även om de ser problemen på samma sätt.

Anders sa...

Jag misstänker, att Sabuni helt enkelt kaske är DUM. Jag tror, att man misstar sig på, vad hon egentligen har under pannbenet.

Jag tror/misstänker, att hon har en ansenlig verbal förmåga utan att ha någon samtidig förmåga att (själv) kunna analysera problemen.

Fundera på den möjligheten, Robsten, nästa gång Sabuni säger något förbryllande..

Anders sa...

"Kaske" skall givetvis vara kanske.

Anonym sa...

Det blir alltid bråk med invandrare!!

Anonym sa...

Jag kommer ihåg programmet Debatt som handlade om flyktingpolitiken. På en direkt fråga från programlederskan om Sabuni trodde om hon hade folkets stöd när det gäller den nuvarande diskursen svarade hon till slut:

"-ja, dom röstade ju på oss"

/Paraflex

Anonym sa...

Skulle gissa på att det är islamister som varken vill ha fester med musik och dans eller integrering via Rinkebyakademien som har härjat runt. Jag tycker mönstret blir allt tydligare. Sätt SÄPO på saken!

Anders sa...

Jag minns hur häpen Janne Josefsson såg ut, när Sabuni hävdade att möjligheten att lyckas med integrationen var helt oberoende av, hur många som Sverige tog emot.

Josefsson ställde samma fråga en gång till, med stor skepsis i rösten och Sabuni påstod ånyo tvärsäkert, att Sverige kunde ta emot hur många som helst per år, utan att det påverkade integrationen.

Zico sa...

Det är ju egentligen skrattretande, men minsta uttalande om att migrationspolitiken skulle kunna vara misslyckad, så skulle hela journalistdrevet angripa på bred front.

Sveriges journalister är inte oberoende rapportörer av vad som händer utan betalda opinionsbildare. Och i och med att de flesta är vänstervridna, går naturligtvis drevet mot alla som, oavsett hur god orsak de än må ha, råkar uttala sig i negativ riktning från "kulturberikningen".

Det skulle behövas en öppnare debatt om migrationspolitikens för- och nackdelar, men så länge journalisterna ligger och ruvar som ett damoklessvärd över varje politiker, kan inget av detta komma på tal.

Anonym sa...

Problemet är invandringen!

Problemet med invandringen är politikerna som tillåter den!

Enkelt - eller hur!

Tjosssan så det blev i Sverige!

och - oj va det kostar!

hej

Sally

Robsten sa...

Nä, jag tror inte Sabuni är så dum (men jag vet naturligtvis inte) skulle hon påstå att invandringens storlek har ett direkt samband med hur integrationen fungerar kunde hon lika gärna säga att "Sverigedemokraterna har rätt", vilket ju är en omöjlighet.

Robsten sa...

"Det blir alltid bråk med invandrare!!"

Nä, fick jag bestämma politiken skulle vi inte ha några bråk alls med invandrare ;-)

Kraxpelax sa...

Politikersvamlet går ju ohejdat an och bara en sak är säker: att utvecklingen kommer att fortsätta med fullständigt enkel tendensutdragning, eftersom de väldiga socioekonomiska drivkrafterna därbakom är massivt övermäktiga. Alla förstår att massinvandringen har avgörande betydelse, i det att mångfaldssahället obönhörligt bryter upp solidaritet och skattevilja, men alla förtiger den sanning som är oss alla helt uppenbar. Vilket meningslöst hyckleri! Jag är den ENDE i landet som talar klarspråk om sakernas rätta förhållanden i samhället, och därtil presterar en trovärdig förklaring och djupanalys utan ideologiska skygglappar. Läs här.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Robsten sa...

"Jag är den ENDE i landet som talar klarspråk om sakernas rätta förhållanden i samhället, och därtil presterar en trovärdig förklaring och djupanalys utan ideologiska skygglappar."

Så blygsamma vi var då, he, he ;-)

Stig sa...

Jag minns så väl vad du skrev i vintras: "Det blir en varm sommar ute i förorterna vilket kan gynna SD" (ung.). Nu är den varma sommaren här och alla dessa bränder anses snart vara det första vårtecknet i Det Nya Sverige.
Majoriteten av svenska folket verkar dessutom acceptera det ("vi lever ju i en globaliserad värld" som det så snusförnuftigt heter numera och ungefär så här är det ju i oroshärdar ute i världen, typ Palestina) annars hade SD legat långt över fyraprocentsspärren. Bidragsmutorna från de rödgröna och skattesänkarlöftena från alliansen är viktigare för den lättflörtade medelsvensson som tycks ge blanka fan i vart Sverige är på väg. ”Det fixar nog polisen och socialtjänsten så småningom och vad angår det mig vad som sker därute, i MITT område är det lugnt och fint” eller hur i fasiken tänker han, dvs dom där 90 % röstberättigade mutkolvarna som röstar med plånboken?
När det brann i Rosengård förra sommaren påstods det att det bara var en liten klick som härjade och sedan var det ”en liten klick” som härjade i Backa, sedan uppstod ”en liten klick” i Biskopsgården och ännu en ”en liten klick” mordbrännare Bergsjön.
När man inte ens visste vilka det var och om det var samma lilla klick varje gång hur kunde man då veta att det bara var ”en liten klick” ? Ja, så säger myndigheterna för att skydda de skötsamma ungdomarna från att bli fördömda. I Rinkeby verkar det nu snarare som att de skötsamma ungdomarna utgör den där lilla klicken, säkert lika illa i de flesta invandrarghetton.
Ingen har väl nu mage att påstå att de 50 ligistererna och mordbrännarna i Rinkeby är också en liten klick? Inte ens den mest politiskt korrekte multikultiförsvarare kan påstå det.
Den pseudopsykologiska analysen går alltid ut på att de känner sig utanför i samhället. Men hur kan man då vara så förbannat korkad att man bränner ner Rinkebyakademin som jonbbar med att ”guida ungdomar in i vuxenvärldens arbetsplatser och lära de dem koder, regler och sociala färdigheter de behöver i framtiden som arbetstagare/arbetsgivare”. Utanförkaps- argumentet är härmed helt kört (om det ine var det innan).
Nu är den officiella och urlöjliga orsaken att dessa stackare inte kom in på en fest (en reaktion helt i nivå med muhammedkarikatyrerna). Men den verkliga orsaken finns hos dessa 50 Rinkebyligisters föräldrar som projicerar sitt hat, avsky och ringaktning mot svenska samhället och kulturen bl.a. för att de är uppvuxna i kulturer där manlig aggression lovprisas och ses som något maskulint och handlingskraftigt. Det gäller bara att hitta en anledning att låta reptilhjärnan ta över. Nu fann dom en.
Socialt arv är helt okej att prata om när det gäller etniska svenskar men inte om invandrarbarn/ungdomar - såvida det inte är smickrande för dem.

Robsten sa...

"Det blir en varm sommar ute i förorterna vilket kan gynna SD" (ung.). "

För tidigt, för tidigt, kidsen ute i förorterna får lära sig timing också. I augusti skall de börja härja på allvar. Faktiskt så är Björklunds och Sabunis besök ute i Rinkeby ett tecken på det stundande valet, eller?

"När det brann i Rosengård förra sommaren påstods det att det bara var en liten klick som härjade och sedan var det ”en liten klick” som härjade i Backa,"

En sade något liknande på jobbet i dag, jag gick i taket direkt. Klart det är en relativt "liten klick" som utför dåden, men det är ett tecken likafullt på den allvarliga smhällssjukdomen, massvis med människor runt om gör också det möjligt för denna lilla klick att härja, varför fanns inga sådana "klickar" föpr 20 år sedan?

Stig sa...

"massvis med människor runt om gör också det möjligt för denna lilla klick att härja, varför fanns inga sådana "klickar" för 20 år sedan?"

Ja, och även våra pajaser till lagstiftare och Kalle Anka-lagar och straffsatser gör det möjligt för slynglarna att härja som de vill utan rädsla för konsekvenserna för givetvis respekterar de inte lag och ordning när "straffen" blir samhällstjänst.
Dryga böter och skadestånd för de straffmyndiga och för de icke-straffmyndigas föräldrar är det enda rätta. Straffarbete för de som inte kan betala, dvs hela bunten.
De "skötsamma" invandrarna (för gamla för att kasta sten) imiterar den svenska flatheten så bra att man kan tro det är en parodi, som ungdomsledaren Hussein i Rinkeby säger " De som gjorde det här är ungdomar som inte verkar tro på något. De är sura på samhället, de har inget jobb och de är fattiga".
Så bland vissa invandare finns en viss vilja att assimiliseras och anamma ursvenska bortförlkaringsmodeller.

Anonym sa...

Sabuni ger ju intryck av att vara intelligent och av att vara en ordentligt "integrerad muslim", väldigt aptitlig faktiskt, MEN ÄR HON DET I SJÄL OCH HJÄRTA? När jag nu läser att hon skall ha sagt att "integrationsmöjligheterna" - jag använder hellre ASSIMILERING - inte alls beror på antalet flyktingar som Sverige tar emot, så slår man sig ju för pannan!!! VAD DÖLJER SIG BAKOM FASADEN, EN SMART ISLAMIST, SOM NÄSTLAT SIG IN I REGERINGEN? Är det en normal eller onormal reaktion att reagera bestört över hennes påstående? Jag påstår att den som inte förskräcks av något sådant är en mycket ointelligent person! JAG KAN MYCKET VÄL FÖRESTÄLLA MIG ATT DET VAR ETT FÖNSTER IN MOT SABUNIS ANNARS VÄL DOLDA INRE SOM ÖPPNADES!

Robsten sa...

Fullt normal reaktion Anonym.