söndag, juni 06, 2010

Nationaldagen

Denna dag, den 6e juni är det Sveriges nationaldag, det var denna dag 1523 som Gustav Vasa utsågs till Sveriges konung. Med Gustav Vasa så började också en enhetligare nation växa fram med regler och lagar som gällde i hela riket. Konungens utsända män började också röra sig i hela riket (nåja) och för att kontrollera att konungens dekret åtlyddes. Denna dag, den 6e juni är således en rimlig dag för vår nationaldag.

Denna dag vill vi fira vårt land Sverige med dess kultur, historia och dess historiskt sett hårt arbetande befolkning. Det Svenska samhället byggdes av torpare, bönder, skogsarbetare och industriarbetare i smutsiga och farliga fabriker. Landet byggdes också av seriösa, hårt arbetande kapitalister som med förslagenhet och intelligens byggde upp strukturerna för vår industri och förde en hård kamp mot företag i andra nationer. Landet byggdes också av statens nitiska tjänstemän som såg till att alla, oavsett börd följde de regler och lagar som Sveriges riksdag stiftat. Landet byggdes dessutom av landets alla lärare som tragglat basala kunskaper i generation efter generation av busiga lintottar som haft myror i baken och helst velat spela fotboll. Alla dessa grupper skall vi hedra denna dag och hissa flaggan för.

Landet byggdes inte av chefredaktörer på SvD som naturligtvis dagen innan nationaldagen skall demonstrera hur antirasistiska de är genom att släppa en artikel av Ola Karlman, ordförande Ungdom Mot Rasism. Det är naturligtvis Karlmans demokratiska rätt att uttrycka sina åsikter och SvD:s demokratiska rätt att publicera vad de vill, bäst att poängtera det. Karlman som rent konkret talar om Nazism, i alla fall i början av sin artikel glider snabbt in på andra grupper av människor som är lika mycket emot nazism som han själv. Karlman talar om att ”rösta demokratiskt”, det är lika med att rösta på den etablerade makteliten, de som alla tycker likadant och snarast gjort gemensam front mot folket. Vem som då är politisk motståndare är inte så jättesvårt att räkna ut. Vi tar bara ett citat av Karlman denna nationaldag, så här skriver Karlman i sin artikel.

Detta är ett konkret exempel på att rasister är specialister på att själva skapa motsättningar, som de sedan politiserar. Låt oss exemplifiera denna logik på en aktuell politisk fråga – integrationen. Om rasistiska idéströmningar existerar så försvåras integrationen och utbytet mellan människor. Rasismen politiserar frågan genom att tala i termer av att integrationspolitiken har havererat, vilket i sin tur förklaras genom invandrares påstådda svårighet att integrera sig. I detta fall skulle ju det skapade ”problemet” försvinna, om rasismen försvann.
Genom denna logik kan vi konstatera att det är rasismen som är det stora problemet i samhället

Nu har ju hela det politiska etablissemanget talat om att ”integrationspolitiken havererat” t.o.m. socialdemokraterna har ju sagt detta, vilka är då kvar Karlman? Sedan blandar så klart Karlman ihop rasister med alla de människor som är kritiska till vår nuvarande immigrationspolitik, detta för att lägga en liten dimridå över hela problematiken så han lättare kan framföra sina teorier. Fakta är att det inte var ”rasister” eller ens systemkritiker i övrigt som gjorde så integrationspolitiken havererade. Däremot har alla dessa grupper fått ökat stöd och dessutom erhållit ännu fler argument just p.g.a. alla svårigheterna med integrationen, men det är en helt annan sak. Det är inte så att alla i t.ex. Rosengård skulle haft jobb och varit integrerade om SD folkliga stöd varit hälften så stort, men det är faktiskt vad Karlman säger.

Om det vore så som Karlman påstår att alla svårigheter med integrationen berodde på ”påstådda svårigheter med integrationen” av rasister, så vore problemet lättlöst. Men hur skulle en försvinnande liten grupp av äkta rasister kunna påverka integrationen av alla dessa stora grupper av människor som flyttat till vårt land? Hur skulle ens Sverigedemokrater kunna göra det som själva är rabiat motarbetade av det etablerade politiska skiktet? Karlman påstår att det är budbärarna som är själva problemet (nu är ju nästan alla budbärare i just detta budskap dessutom) och att det i övrigt inte finns något problem. Mycket få människor lär tro på Karlmans budskap, som själv symboliserar raka motsatsen till ”verklighetens folk”.


Länk SvD

6 kommentarer:

z999 sa...

Bra inlägg! Eftersom det är Gustav Vasa som firas så kan det vara på sin plats att minnas att han var den förste i Sverige som vågade gå emot kyrkan (katolska på den tiden) genom att avskaffa latinet i gudstjänsterna, och därmed minska kyrkans makt.
Idag finns det dom som pissar på hans grav och minne genom att de vill införa lagar mot hädelse av religion.

Robin Shadowes sa...

Framför allt har jag ingen lust att se burundiska folkdanser eller lyssna på skränig arabisk disco denna dag. Om detta gör mig till rasist så är det väl något jag får ta.

z999 sa...

Jag funderade på om jag själv skulle kunna vara så oförskämd att jag skulle försöka försvenska ett annat lands nationaldag, svaret blev nej.

Stig sa...

På STV1 och TV4 "firar" man idag nationadagen med att prata vackert om invandring och blandkultur och visa upp negrer i Slottskogen och intervjua en muslima i TV-studion osv.. osv..
Den väluppfostrade och PK-trimmade svensken firar alltså natonaldagen genom att be om ursäkt för att han firar den. I vilket annat land bär man sig åt på det viset??
Jag säger bara som Herman Lindqvist: "Sverige är ett exotiskt land"!

Anonym sa...

För det första är inte nationaldagen genuint svensk. Inte många brydde sig om nationaldagen, eller som den hette förr "svenska flaggans dag", förr.

För det andra är det invandrarna som påverkat Sverige och fått oss att börja införa nationaldagen, nåt som de ofta firat.

http://ligator.blogg.se/2010/june/nationaldagen-och-invandrarna.html

Robsten sa...

"För det första är inte nationaldagen genuint svensk"

Va? Vilken konstig kommentar. Den svenska nationaldagen skall vara "genuint svensk" alla länder har väl sina nationaldagar, den Argentinska nationaldagen är väl "genuint Argentinsk".

"Inte många brydde sig om nationaldagen, eller som den hette förr "svenska flaggans dag", förr."

Det stämmer, fanns inte så stor anledning innan att fira den kraftfullt, den svenska nationalismen har legat på ett annat plan. Nu däremot finns det anledning att ändra på detta. Jag själv kommer dock aldrig att vara med på något ståhej! Ligger inte för mig, är alldeles för svensk för det. Lite typiskt kanske.

"För det andra är det invandrarna som påverkat Sverige och fått oss att börja införa nationaldagen, nåt som de ofta firat.
"

Ja, de har ju ofta varit hämningslösa och inte burit på det självförakt som vi inympats med, så lite stämmer det absolut.

Dessutom har den svenska nationaldagen ökat sin betydelse hos den svenska befolkningen som reaktion mot den "antinationalism" som jag gissar att du står för, coh också en reaktion mot den tokglobalisering och multikultivurm som jag också gissar att du står för.

Jag har roat mig med att kolla var t.ex. SD har sitt största stöd, mycket lätt på den val.se hemsida som finns numera. Det är ofelbart så att där SD och för allt i världen andra nationalistiska partier har sitt största stöd, där hänger det flesta svenska flaggor vid husknutarna. Ofta lite äldre villaområden nära etniska enklaver. Mönstret är så tydligt så det är statistiskt höjt över alla tvivel. Även den svenska flaggan kan faktiskt ses som en symbol mot mångkulturalismen. Ingen vill säga det högt men så är det.