torsdag, februari 03, 2011

Har Kurdo Baksi drabbats av en diktatorisk arvssynd?


Kurdo Baksi intervjuas i Second opinion och ger där sin syn på medias behandling av SD. Inte oväntat tycker Baksi att SD borde ha tigits ihjäl av media alternativt svartmålats ännu mer, om nu detta är möjligt. Så här uttrycker sig Baksi i Second Opinion.

De senaste tre åren har medierna anammat Sverigedemokraternas sätt att beskriva verkligheten. Jag förstår inte heller varför man skulle redovisa Sverigedemokraternas opinionssiffror så långt innan valet. Det ledde bara till onödig publicitet och gratisreklam.

Baksi kommer ju inte från en demokratisk kultur men man tycker ändå att han borde ha anammat de mest grundläggande demokratiska principerna under den långa tid han varit här. En sådan princip är att man inte tystar politiska motståndare för att slippa höra vad de har att säga. Denna princip gäller även politiska motståndare som man själv tycker har helt ”fel”. Det är ju så med politik, tycker alla likadant så brukar det tyda på en diktatorisk struktur i bakgrunden.

Annars var väl grundtanken med vår flyktingmottagning att de som flydde från diktaturer och grymma envåldshärskare skulle få en fristad i vårt subarktiska land. Det visar sig påfallande ofta att många som erhållit denna fristad i vårt land själva visar upp just de tendenser som de säger sig ha flytt ifrån. Kanske finns det någon slags arvssynd som poppar upp när vissa människor väl kommit undan sina diktatoriska plågoandar.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar vilka media han läser?

"...anammat Sverigedemokraternas sätt att beskriva verkligheten"

Blodsven sa...

Har aldrig hört denne pajas någonsin sagt något begripligt...

Goten sa...

Den kurdiske nationalisten Kurdo Baksi skulle passa framför gardinen i fönstret med diktarorn Mubarak.

Same tradition, same shit.

Anonym sa...

Baksi är ganska känd för sin höga IQ så hans uttalande är knappast förvånade.

Anonym sa...

Det finns goda skäl att undra om det finns genetiska kopplingar till intolerans. Den nya vetenskapen påstår ju det och det är väl därför det aldrig kan bli demokrati i länder med sådana befolkningar. Deras hjärnor är inte tillräckligt mogna.

cavatus.wordpress.com sa...

Hans syster Nalin Pekgul är av samma skrot och korn - känslosamma utbrott och ett upprepande av invektiv likt mantra om meningsmotståndare. Ja, det måste ligga i generna.