lördag, mars 19, 2011

En härdsmälta i sydöstra Europa?


Den stora händelsen är självklart de problem Japan ställts inför efter en kraftig jordbävning, efterföljande tsunami samt de problem kärnkraftverken drabbats av som en följd av elavbrott. En alarmerande hög strålning har mätts upp utanför ett kärnkraftsverk i Japan och de har uppenbara problem med kylningen.

Nu verkar det som om en härdsmälta måste ha skett någonstans i sydöstra Europa. Åker man pendeltåg i Stockholm så finns det en uppsjö av människor som går runt i pendeltågen och lägger ut små inplastade lappar. Dessa lappar förtäljer att innehavaren av lappen är förälder till ett barn som har leukemi. Det är i sig inget konstigt, barn kan drabbas av leukemi. Det konstiga är att alla människor som går runt i pendeltågen har ett barn som dabbats av just leukemi. Det är dessutom väldigt många människor som går runt med dessa inplastade lappar.

När jag åkte pendeltåg i går så kom en kvinna fram och lämnade en lapp där hon förde fram att hennes barn drabbats av den dödliga sjukdomen leukemi. En timme efter så åkte en bekant till mig pendeltåg, han stötte på inte mindre än två föräldrar som också hade barn med leukemi. Det är så många föräldrar, gissningsvis från sydöstra Europa, som har barn vilka drabbats av leukemi så de har massproducerat lapparna och använder samma lappar, vilket en sjuåring på pendeltåget upptäckte när jag åkte sist.

Jag är inte snål av naturen. Jag skänker alltid en slant om någon kommer fram och säger att de saknar mat eller tak över huvudet. Jag är ju själv lyckligt lottad och det är nästan skamligt att inte ge en tia till någon som inte ens har mat för dagen. Tyvärr så kan jag inte med uppbringande av hela mitt logiska tänkande förstå hur ihopsamlade pengar kan räcka till en behandling av leukemi. Just därför skänker jag inte någon slant till dem som har barn som drabbats av leukemi. Jag har dock full förtröstan då regeringen i sin outsägliga visdom gjort upp med MP om vård för alla dem som gissningsvis saknar alla papper och vistas i vårt land illegalt. När regeringens uppgörelse med MP gått igenom kommer alla dessa barn med leukemi få sin vård och vi kommer då att slippa se alla dessa människor dela ut lappar med begäran om hjälp för sina drabbade barn.

Det är så många barn från sydöstra Europa som har leukemi så vi kan tala om en ren farsot, en epidemi i leukemi. Enda förklaringen till denna epidemi är att ett hemligt kärnkraftverk råkat ut för en härdsmälta och att mycket höga strålningsnivåer uppkommit i ett stort område. Jag tycker att vår regering, som verkligen anammat ett globalt perspektiv, borde ta upp frågan om en hemlig kärnkraftskatastrof i EU. En stor undersökning borde initieras och alla fakta skall fram på bordet. Tystnaden från media är också besvärande. Nog måste våra annars så pigga journalister också stött på alla dessa föräldrar vilkas barn så mystiskt har drabbats av leukemi?        

10 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Ensamkommande leukemisjuka apatiska flyktingbarn kommer väl bli nästa bluff man försöker sälja in till det sovande snarkande folket.

Anonym sa...

Mitt i prick Robsten!

Robsten sa...

Tack Anonym, inte precis den svåraste artikel man skrivit, he, he.

Jonny sa...

Denna härdsmälta verkar också ha drabbat en viss folkgrupp oproportionerligt hårt. Ren rasism, alltså.

Anonym sa...

Det är samma barn som i Bukarest tvättar din vindruta för en krona vid rödljuset. De ser ut som de har leukemi. Har själv sett dem på plats.
Allemand

Anonym sa...

Dessa lappar med barn som har antingen leukemi, diabetes, eller någon annan åkomma tillhör ju som sagt en och samma serie. Filnamnet står på baksidan, så ett tag roade jag mig med att samla på dessa tiggarlappar. Fick tyvärr aldrig ihop hela serien och åkte på några dubbletter, men det var lite av ett pyssel för att liva upp tråkiga resor. Har tyvärr inte kvar lapparna men jag hittade en blogg som handlar om just detta.

http://www.metrobloggen.se/tiggarlappen

// L

z999 sa...

Enligt rykten är dom romer som utnyttjar sin rätt att som eu-medborgare resa runt i Europa och tigga.

Rune sa...

Typisk zigenargrej att använda sina barn för tiggerier.
Urgammalt och klassiskt trick från denna folkgrupp!

Anonym sa...

I Malmö har vi begåvats med två zigenarherrar som står och skakar som faan medan de tigger. Ibland skakar de mer och ibland mindre. De har nog också varit utsatta för samma härdsmälta.

Eva-Marie

z999 sa...

För mig är ordet romer ett skällsord som jag använder om zigenare som jag tycker illa om. Ordet zigenare låter sagoaktigt och positivt i mina öron.Förstår mig faktiskt inte på de zigenare som föredrar att kallas romer och frivilligt trampar det gamla ordet zigenare i smutsen.