torsdag, maj 19, 2011

Ännu en professor


Ännu en professor ger prov på sin intelektuella kapacitet när på Secund Opinion kommer med ett sanslöst påstående. Professor Kent Asp publicerar sig med en artikel där han analyserar valrörelsen 2010 och journalisternas insatser i samband med detta val. I början av sin artikel fäller Asp detta påstående, som i alla fall fick mig att hicka med kaffe i halsen.


Men det finns ingen grund för Sverigedemokraterna att betrakta sig som misshandlade av nyhetsmedierna.


Asp som titulerar sig professor i journalistik anser tydligen att SD blev helt objektivt behandlade i valrörelsen. Asp anser tydligen att det är helt normalt med Expressens valsedel nedtryckt i gatsmutsen och Aftonbladets numera förlöjligade hand. Andra exempel finns det gott om. Kronkursen och ekonomin skulle drabbas om SD kom in i riksdagen, Zlatan var inte svensk för SD enligt DN-kultur. Vi kunde läsa om pigga förslag som att sätta SD i karantän efter valet om de mot förmodan kom in i demokratins finrum. Allt detta är alltså normalt enligt journalistprofessor Asp. Vad bra, då vet jag vad ribban skall ligga på denna blogg till nästa valrörelse. 

Länk Secund opinion.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så djupt hoppas jag att du aldrig sjunker.
Allemand

Anonym sa...

Om redan professorn är helt enögd, hur många öppna ögon kommer då de av honom utbildade journalisterna att ha?

Robin Shadowes sa...

I de blindas rike är den enögde kung, det vet du väl?

Martin sa...

Jag tror man bör läsa hans forskning innan man kritistera honom. Det låter som han har kvantifierbara data i gruden. Hans slutsatser kanske är litet märkliga eller skruvade men det betyder inte att inte forskningen i sig är ointressant.

mullis sa...

vi har nog lite för många professorer i vårt land, idag verkar man kunna bli professor ganska lätt, meriterna verkar inte vara så viktiga, viktigare som belöning för att man är korrekt.

Robsten sa...

Martin, jag tar det inte för helt otroligt att professorn verkligen tycker att SD blev illa behandlade, men att hans sedan skrev något annat. Jag måste däremot reagera på vad han faktiskt skriver.