måndag, maj 16, 2011

SD framåt i Västra Götaland och kan bli vågmästare


Det har som bekant varit omval i Västra Götaland, eftersom det slarvades lite för mycket vid valet i september just i denna krets. SD gick i detta omval framåt och fick 5,8 procent av rösterna, vilket ger 9 mandat och en möjlig vågmästarroll. Nu är det så att det största blocket i detta omval blev det rödgröna, framförallt gick S framåt och blev störtsa parti. Så här står det i DN om den nya situationen och SD:s vågmästarroll.


Tonläget under valrörelsen har varit hårt mellan framför allt Socialdemokraterna och Moderaterna. Men nu utesluter inte S ett samarbete med M.


Både S och M:s väljare har alltså invaggats i den tron att M och S är politiska fiender och att det finns avgörande skillnader i dessa två partiers politik. Nu skall de möjligen samarbeta i alla fall, bara för att stänga ute SD från en vågmästarroll. Så mycket för demokratin och folkviljan. Förmodligen blir det inga fler omval hur mycket slarv som än uppdagas efter ett val. Det är tydligt att SD:s väljare orkar släpa sig till vallokalen i högre grad än övriga partiers väljare. 


Både S och M har med sin skarpa retorik mot SD målat in sig i ett hörn. Nu är prestige och simpel hämnlystnad viktigare än de väljare som man i valrörelsen slagits om. Öppnar S för ett samarbete med något alliansparti så visar det ändå bara hur rätt Sverigedemokrater hela tiden haft när de påstått att den verkliga oppositionen i svensk politik egentligen är SD.

Länk DN

Länk SvD

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag kan bara instämma Robsten, det blir med en blandad känsla av avsmak och vällust vi nu kommer se upptakten till 2014 års valrörelse.
jag undrar verkligen om Alliansen har förmåga att dra rätt slutsatser av bakslaget i V-götaland. Jag tror snarare att man kommer fokusera ännu mer på vänsterextrema frågor.
SD kommer spelas rätt i händerna när Alliansen och S börjar spela under täcket och de närmar sig varann.
Det fattas bara några feta skandaler och så har Reinfeldt gloria hamnat rejält på sne.
De finns där, frågan är om inte SAAB-affären kommer visa på ett aktivt arbete från Maud och Reinfeldt för att bli av med 4000 industrijobb.
Vi vet ju alla att det är FAS 3, pizzabakning och städjobb som räknas.

Stig sa...

Inte undra på att dom inte vill samarbeta med SD ens på det regionala planet så hemska krav och förslag som SD kommer med, t.ex. att läkaren ska kunna tala flytande svenska så att denne förstår patientens problem och så att patienten förstår vilken diagnos som ställts. Invandrare får ju ofta ha en tolk i olika viktiga sammanhang (t.ex. på socialen, polisen, tingsrätten etc)så varför skulle inte vi pursvenskar nödgas ha en arabisk-svensk tolk med oss när vi skall till vårdcentalen? Det ska vara jämlikt annars ställer man grupp mot grupp.
Men SD går även så långt att man kräver att hela sjukvårdspersonalen ska kunna det språk som är landets officiella språk!
Jag har aldrig varit i arabvärlden men säkerligen talas det massvis av europeiska språk på deras sjukhus, inte minst svenska, norska och danska...Eller? (får kolla på google)

SD:s hutlösa krav på en värdig ålderdom är kanske ännu värre, att de som byggt upp landet och den trygghet och välfärd vi nu ser spillrorna av ska sitta och vräka i sig hela två frukostägg och dessutom få mer än fem-tio minuters kostnadskrävande sällskap och samtal med personalen är ju höjden av slöseri på de som inte längre är produktiva i samhället? De som gjort sitt och envisas med att bara bli äldre och äldre. Dessa pengar kan ju läggas på skäggabarnen och lyxigare fångvård för betydligt yngre människor som både kulturberikar landet och blir framtidens pensionräddare.

Inga extremister på våra sjukhus!!!

Robsten sa...

Tror vi är en smula ironiska här ;-)

Stig sa...

JAG är väl aldrig ironisk ;-)