måndag, maj 09, 2011

Expo på besök - krönika


Av en lärare fick jag via E-post denna beskrivning av ett besök från Alexander Bengtsson, Expo. Detta besök initierades tydligen för att åtgärda problem samt icke önskvärda attityder bland elever. Jag publicerar brevet i sin helhet här, detta för att ge en bild av den statligt initierade propaganda som tydligen pågår runt om i landet. Demokratiskt är detta en mycket tvivelaktig verksamhet. 


Hej!


Tack för bra sida. Vispade ihop detta efter mitt besök i Angered förra veckan då demagogen och propagandisten Alexander Bengtsson var där och spydde galla över SD. Hoppas ni kan göra något av det:
Alexander Bengtssons föreläste om Högerextremism på Blå Stället, Angered, 27 april 2011. Mot slutet av föreläsningen hånar Alexander Bengtsson Jimmie Åkesson, och talar om hur Åkesson inte arbetat utöver sin politiska verksamhet och nu är en av Sveriges högst betalda politiker. Själv undrar jag över Bengtssons arbetslivserfarenhet? (fråga 1) Är det en 26-årig världsveteran som berättar för oss om livet, eller en som inte har erfarenhet? Bengtssons enda arbetslivserfarenhet verkar vara professionell åsiktsmaskin för medieetablissemanget. Och detta förstås på skattebetalarnas bekostnad, ty Expo klarar lika lite av att försörja sig själv som de flesta andra vänsterprojekt. Bengtsson är lika vänstervriden som de flesta av sina kollegor i journalistkåren. Så vad har alltså Bengtsson gjort under sin karriär? På sin fina tidningsredaktion sitter Bengtsson och skriver samma åsikter om och om igen i artiklar, böcker, nätforum och föredrag. Jag uppmanar Bengtsson att komma ner från sitt elfenbenstorn för att se på den verklighet han är så mån om att beskriva. Har Alexander Bengtsson någonsin tagit med en mellanstadieklass till ett allmänt badhus och pratat med en badvaktmästare som berättar om skolklasser på besök där tjejerna ”knappt kan gå på toaletterna ensamma utan att riskera att bli våldtagna”? Vill du gissa etniciteten på förövarna, Bengtsson? (fråga 2)


Jag däremot är äkta vara, lika äkta som ett knäckebröd. Jag har arbetat i femton år som lärare i Göteborg med kranskommuner; från Gunnared i norr till Kungsbacka i söder; Mölndal, Haga, Linnéstaden, Vasastaden, Johanneberg, Munkebäck, Hisingen; på minst tjugo olika skolor och gymnasium runtom i hela staden; i centrum och periferin, i rika stadsdelar och fattiga, i stora och små, i problemområden och i högstatusskolor; och med alla sorters människor, invandrare och svenskar, fattiga och rika, vackra och fula, dumma och smarta; på alla nivåer: gymnasiet, högstadiet, mellanstadiet, lågstadiet, förskolan. Det jag har sett är den gemensamma faktorn: minst 80-90% av problemen i dagens skola orsakas av invandrare!


I hela den varierande mångfald av skolor jag varit på gäller att förövarna bakom nästan samtliga problem är invandrare! Vartenda problem på varenda skola; alltifrån ”småsaker” som klotter, skadegörelse, vandalisering, stölder, luntning, hela vägen upp till grova kriminella övergrepp: bötning, utpressning, misshandel, knivskärningar, överfall, gruppvåldtäkter, mordbrand och mord. Alexander Bengtssons prat om socioekonomiska orsaker till problem är helt enkelt falskt. (påstående/hävdande/anklagelse/fakta 1) Samma förhållande gäller de specialskolor där ynkliga sociopatslynglar, med ett uppförande som gör att de helt enkelt inte kan tillåtas vistas på vanliga skolor interneras. Även där kan man lätt räkna ett invandrarklientel på 60-70%. Allt fler skolor börjar förvandlas till dessa specialskolor, bara i större skala. Och överallt samma brist på handling: ingen gör något! Såtillvida man helt enkelt inte stänger ner hela skolor, vilket man gjort med inte mindre än tre skolor runtom i Göteborg, samtliga med en stor andel invandrare: Högsbo, Biskopsgården, Lövgärdesskolan. För om någon skulle säga det jag säger ovan ringer rektorn, eller en förälder, eller en reporter, efter Expo och ber dem skicka Alexander Bengtsson för att komma och föreläsa om den rätta värdegrunden och den rätta människosynen. Ingen vågar protestera för att inte bli uthängd, eller förföljd, som rasist och inte kallad att dela klubben Sveriges gemensamma värdegrund och inte har den av Expo godkända människosynen. (påstående 2)


Jag vet vad som sägs i lärarrum och vaktmästarbostäder när dörren är stängd och mikrofonen är avstängd. O ja, jag har hört saker som skulle få varenda ”antirasist” att baxna. Men när lärarna står upp i podiet och talar, eller när journalister lyssnar, eller när hjältarna från Expo är på besök för att upprepa sina floskler om ”värdegrund” och ”människosyn”, då talar ingen om den där enda eleven man mött under hela sin karriär, som var från Somalia och faktiskt var intelligent. Eller efter det senaste sexuella övervåldet som skett på skolan (”incidenten” som ni på Expo kallar det när det begås av invandrare (påstående 3)), då nickar ingen instämmande och uttalar sig om ”översexualiserade xxxxxbarn”. Så mycket ger Sveriges lärarkår för det officiella pladdret om ”människosyn” och ”värdegrund”. Där har Janne Josefsson lite att göra! En del påstår att Sverige inte har en kultur. Det har vi och en av de riktigt dåliga delarna med denna kultur är konflikträdsla. Lägg ihop detta med rädslan för att bli offer så får vi dagens situation där kunskapsnivån i skolan sjunker som en sten. Offer för vad undrar någon? Offer för den veritabla konspiration som är etablissemangets media, i kollaboration med politiker och tjänstemän på varenda nivå i nämnder och styrelser. Lägg sedan till professionella stöt-trupper som Expo, AFA och deras gelikar vilka bedriver uthängningar, utfrysningar, förföljelser, hatkampanjer och ren terror mot dem som vågar ha fel åsikter. (påstående 4)


Alexander Bengtsson berättar i en intervju om hur han mobbades i skolan. Det är min fullständiga övertygelse att Alexander Bengtssons osunda fixering vid SD och hela hans verksamhet handlar om att bekämpa sina egna demoner och trauman genom att slå tillbaka mot just dessa rednecks, raggare och bonnläppar. (påstående 5) Bitterheten i Bengtssons liv lyser igenom i hånet mot Jimmie Åkessons lön. Bengtsson är besviken över att han själv inte kan klämma fram högre lön ur skattebetalarna, trots att han har en så mycket ädlare värdegrund och människosyn. Lika bittert är hånet mot den omtyckte, uppskattade och beundrade TV-personligheten och nöjesprofilen Bert Karlsson. Det Bengtsson säger i sitt hån är ingenting annat än att han vill byta plats med Karlsson, att få skratta med en miljon TV-tittare istället för att inse att han och hans Expo, efter femton år och outtömliga resurser från staten varken lyckats skrämma folket till att rösta rätt eller ens hålla käften. (påstående 6) I själva verket är ju hela den ”antirasistiska” kampen ingenting annat än ett tjugofem år långt misslyckande, vilket senast bevisades för hundrade gången då Sannfinländarna kom in i Finlands riksdag. Tiotals miljoner över hela Europa ser faran i islamisering och ökad social oro. Vad är orsaken till Expos misslyckande enligt dem själva? Som vanligt saknar de självinsikt och skyller allt på regeringar och kapitalet; det är alltid någon annans fel. Men en lära som förklarar allt förklarar ingenting, och eftersom Bengtsson med flera anser sig förklara alla problem med socioekonomiska strukturer kan de inte nå någon lösning. Ett underhållande bevis på att Alexander Bengtsson och den s.k. ”antirasistiska” rörelsen har fel när de skyller alla problem på social miljö, är den danska polisens offentliga påstående att kriminaliteten bland invandrare beror på inavel! (påstående 7) Vad ger ni mig för det? LÄNK.


Likt autistiska papegojor upprepar den s.k. antirasistiska rörelsen samma mantra om människosyn, värdegrund, legitimering, kollektiv skuldbeläggning, vi och dem tänkande. Tack vare deras arbete har problemen som orsakats av invandringen fått samma status i det svenska samhället som sexualiteten i det viktorianska: alla vet att det finns, alla tänker på det, men ingen pratar om det. Man sopar det under mattan, rensar bort det ur tidningar och TV, man osynliggör, isolerar eller helt enkelt förföljer de som försöker ställa frågor. Bluffen har fungerat förvånansvärt bra. Ännu idag kan ingen tillåtas tala fritt, men fasaden har fått sprickor: inte bara stöds nya tankar av hundratusentals i Sverige. Vi ser nya medier, nya artiklar, nya böcker och även offentliga personer som vågar ta bladet från munnen. Redan idag är en stor del av dem som varnar homosexuella och judar; förr eller senare kommer även tongivande kvinnokämpar att våga vägra kalla dem som förespråkar sharialagar, kvinnlig underkastelse, homofobi och antisemitism för ”kamrat”. Den dagen, Alexander Bengtsson, den dagen har du och din rörelse förlorat.
Undertecknat: En biffig kille med texten I am a motherfucker på ryggen
PS: skriver detta för publicering i Expo, inte som privat diskussion mellan två personer; några i publiken vid föreläsningen ville ha debatt. OK, då debatteras så alla får läsa.
PPS: lägger in ”fråga #” att svara på samt ”påstående #” att bemöta, ehuru jag inte har stort hopp om att du gör det; vissa frågor/påståenden upprepas i olika former.
Mvh
urverksapelsin

21 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige är inte Sverige längre.
Allemand

Anonym sa...

Staten finansierar alltså en organisation som åker skolor runt för att propagera mot ett visst riksdagsparti.

Det där snacket om "antirasism" verkar bara vara en täckmantel för att bedriva politisk opinionsbildning för barn och ungdomar mot ett demokratiskt valt parti.

Märkligt att det tillåts fortgå i skolorna. Mjae, märkligt är det ju inte egentligen. Vi lever ju i Sverige och här har i alla fall jag slutat att förvånas över maktelitens tilltag. Även om jag inte blir förvånad längre, får jag samma olustkänsla varje gång jag läser om sånt här.

Robsten sa...

Instämmer i olustkänslan

Anonym sa...

"Själv anser inte heller Alexander Bengtsson att Sverigedemokraterna i dag kan ses som ett parti inom extremhögern."


http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.3134327--sverigedemokraterna-ses-som-forradare-

cavatus.wordpress.com sa...

Vi skulle behöva en blogg som likt Merit Wagers tillåter lärare att rapportera anonymt om vad som försiggår i den svenska skolan. Kanske Robsten kan bli en sådan mötesplats i fortsättningen? Detta är en mycket bra början i alla fall.

Anonym sa...

Det kommer att bli värre - mycket värre!

Det räcker inte med att våra skolelever hjärntvättas från Vänster av Expo. Nu ska de även angripas från höger av Bengt Westerberg, känd massinvandringsapostel och SD-hatare samt nyligen utnämnd till regeringen Reinfeldts propagandachef inom skolområdet.
Citat av Westerberg efter utnämningen: "Skolan är en arena där jag tror man kan göra en hel del därför att där möter man alla människor, man möter unga människor i ett formbart skede i deras liv då de inte har bildat sig färdiga uppfattningar ..."

Anonym I

Christian sa...

Jag har många vänner som utbildat sig till lärare i Malmö och bilden man får av deras berättelser ifrån de mångkulturella delarna är direkt skrämmande. Det trista är att all kritik viftas bort då den direkt kan brännmärkas med epitetet "främlingsfientlig" eftersom det i samtliga fall handlar om invandrare och de negativa konsekvenserna av massinvandringen.

Jag tror att om folk satte sig ner och läste partiprogrammen utan partiernas symboler skulle kanske 30-45% av mina vänner märka att de faktiskt sympatiserar väldigt mycket med just SD, men om kan man ju inte rösta på eftersom media säger att dom är rasister.

det kommer bli värre innan det blir bättre, tro mig.

Robin Shadowes sa...

@Cavatus, mycket bra förslag!

Stig sa...

Om det vore så att problemen med invandrarungdomarnas beteende låg på nivån klotter, lindrig skadegörelse, småstölder och luntning, störande av lektioner, skolk, usla prestationer på prov och betyg och uppkäftighet mot lärarna då hade jag köpt argumentet om att socioekonomiska orsaker ligger bakom. Det är ju ändå där man måste börja analysen, söka efter orsakerna.
Men när det nästan går över gränsen för vad som kan betraktas som friskt öht och tenderar att bli gravt asocialt och kriminellt beteende och rent av sociopatiska tecken visar sig då håller inte den socioekonomiska förklaringsmodellen längre, i synnerhet inte när problemen begränsas till enbart invandrarnas barn. Eller rent av en viss typ av invandrare och deras barn/ungdomar.
Maffiametoder som bötning, utpressning, misshandel och Jerzy Sarneckis definition av "pojkstreck" som så grova brott som våldtäckter, gruppvåldtäckter, mordbrand, skolbränder och knivskärningar är i mina ögon solklara tecken på att de har kriminella och/eller starkt aggressiva fäder som projicerar sitt kulturellt betingade hat på sina söner.
I värsta fall beror det på inavel och alla kusingiften eller är genetiskt betingat från de våldskulturer de kommer/härstammar från vilket jag faktiskt inte utesluter hur rasistiskt det än låter (den biologiska verkligheten är inte PK eller ideologisk över huvud taget).

Stig sa...

Att hatet och aggresiviteten har kulturella rötter och förmedlas och projiceras från fäder till söner, generation efter generation, kan man se i denna skrämmande video från en hatmoské i England. Liknande "undervisning" av mer familjär karaktär pågår i tusentals hem i Rosengård, Bersjön, Rinkeby och alla de andra ökända ghettona.
http://www.dailymotion.com/video/xe00y6_under-moskens-tackmantel-1_news

(Om man klickar på cc-subtitles kan man få det svensktextat)

Anonym sa...

Alex framför egen poesi.

http://www.youtube.com/watch?v=myYhEnUZzg4

Robsten sa...

Ja, jag har aldrig förstått mig på konstnärer och kulturknuttar. Föredrar Schyffert, han var faktiskt bra. Och den där amerikanen Chris Rock tror jag han heter.

Stig sa...

har aldrig ens hört talas om Alex Bengtsson men efter att ha sett YouTube-klippet undrar jag om han är försöksutskriven eller bara har permission.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=myYhEnUZzg4

Han är ju helt rabiat!
Är det verkligen någon som har förtroende för den pajasen?

Robsten sa...

Nej!

Anonym sa...

Detta är orättvist. Var var alla studiedagar och kampanjer när vår son blev kallad jävla svenne på vår skola. Ingen brydde sig.
I sverige gillar man mest olika.

Eva-Marie

http://petterssons.bloggsida.se/politik/6285

Nostradamus_i_norr sa...

Detta var en alldeles utsökt redogörelse från skolans värld.

Skolan är den absolut bästa platsen för indoktrinering och det insåg (s) innan 2:a världskriget. På bästa DDR-manér utformas nu metoder för att indoktrinera elever i svenska skolor till ’att tänka lika och att tänka rätt’. Den svenska konformistiska skolan hade fått de nu avlidna röda kommunistkoryféerna i östblocket att bli gröna av avund, i det fall att de hade fått uppleva den svenska indoktrineringsskolan. I stället för att förmedla kunskaper och uppmuntra till kritiskt tänkande skall eleverna fostras till ’den rätta politiska läran’. Orwells 1984 och Huntfords bok ”The Totalitarians”, den senare skriven om oss svenskar, blir mer aktuella för var dag som går. ’Minnen från landet där den offentliga lögnen fått en svindlande omfattning’ av professor emeritus Jacob W.F. Sundberg som finns här är väl värd att läsa:
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=Minnen+fr%C3%A5n+landet+d%C3%A4r+den+offentliga+l%C3%B6gnen+f%C3%A5tt+en+svindlande+omfattning&meta

Anonym sa...

Ett lysande inlägg i debatten.
Stilistiskt korrekt med verkligheten som följeslagre i varje ord.
Skall sprida detta över alla bloggar och via facebook.

Robsten sa...

Tack Anonym.

Anonym sa...

Words! Instämmer till fullo! Klockren analys!

Torsten sa...

Mycket bra analys över denna vidriga propagandaapparat som
Expo är. Utöver att dom lever
av statliga bidrag, så bidrager
även Allm. Arvsfonden med stora
summor till detta åbäke, och det
är väldigt stötande, därför att
dessa medel är avlidna personers,
som i god tro överlämnat det till
staten, för att användas till vettiga ändamål, och dit räknas
knappast Expo!