söndag, maj 08, 2011

Ett samhälle i förfall - Elite lever fortfarande


Den E-postlista som för flera år sedan blev uppmärksammad för att ägna sig åt grövsta tänkbara förnedring av vissa personer, främst då sådana som inte föll Alexander bard på läppen, lever fortfarande. Nyheter24 har publicerat uppgifter om att Jenny Östergren blivit ett nytt mål för herr Bards ursinne sedan hon skrivit en krönika i Expressen där hon varit kritisk till bruket av droger. Så här har Bard uppmanat sina deltagare på Elite att agera mot Östergren. 


Förresten, apropå något helt annat med endast lös koppling till din och min arbetsplats TV4, så ondgör sig gamla Elitfavoriten Jenny Östergren över min granne Persbrandt och laddet på krogarna i en krönika i tidningen idag. Argumentet är att knark fortfarande är bajs (ja, hon använder exakt de orden). Med tanke på att Jenny därmed diskat sig själv från att tas på allvar överhuvudtaget, så kanske vi kan få höra något mer om hennes senaste herraffärer? Om Jenny slår lågt och fegt så kan väl vi hämnas mot henne genom att slå lågt och fegt tillbaka?


Få se nu, Ola Lindholm har åkt fast för att ha testats positivt för kokain. Hela samhället och hela vår media stormar mot Lindholm som sannolikt får sparken från ett antal uppdrag. Samtidigt går Bard, som själv är anställd på TV4, till storms mot Östergren för att hon har skrivit en drogkritisk krönika. Bard uppmanar t.o.m. medlemmarna på E-postlistan att ”slå lågt och fegt”. Jag har lite svårt att få ihop det, luktar det inte lite dubbelmoral här? Vi måste också påpeka att Bard inte heller tappar stilen när han går till storms mot ”Nyheter24”, de kallar han för ”ett rövhål.” Men snälla Bard, du är ju representant för Liberaldemokraterna nu, tänk om Åkesson sade något liknande om TV4? 


Apropå dubbelmoral så undrar vi hur det, rent moraliskt, rimmar med att TV4, som med fanatisk ihärdighet propagerat för ”humanism” och ”allas lika värde” anställer en person som grundat E-postlistan Elite, där tankarna närmast går till nazisternas övermänniskoideal. Får vi påminna om Bards egen beskrivning av Elite. Så här lyder den. 


Tycker du att hat är en fantastisk känsla? Vill du tillhöra en utvald skara människor som anser sig vara fysiskt och mentalt överlägsna alla andra? Vill du ha rätten att förlöjliga, håna och jaga underlägsna människor? Blir du upphetsad av att avslöja kända kollegers och bekantas sexuella äventyr, deras otrohet, deras knark- och alkoholvanor? Och, när du väl kommit in i den exklusiva skaran - är du beredd att hänga ut, skada och förstöra livet för den som läcker till utom stående?
Då borde du tillhöra sändlistan Elit, som funnits i drygt 15 år och som styrs enväldigt av artisten och debattören Alexander Bard.


TV4 anställer alltså en person som står för ovanstående värderingar, samtidigt som de systematiskt går till angrepp mot SD för dess påstådda bristande ”människosyn”. Jaha, det är alltså OK med Bards människosyn, bara man inte röstar på fel parti? Nu luktar det inte lite dubbelmoral längre, nu stinker det. Jag har dessutom tidigare skrivit om Jan Söderqvist, en annan medlem i Elite, som efter valet beskrev Sverigedemokratiska väljare som i princip utvecklingsstörda. Söderqvist har tillsammans med Bard dessutom bildat partiet Liberaldemokraterna, ett parti som nog inte borde ha ordet ”demokraterna” i sitt namn. Söderqvist skriver nu artiklar tillsammans med Newsmills chefredaktör Sakine Madon. Vi måste i rättvisans namn påpeka att Madon ändå avhållit sig från sådana utspel som Bard och Söderqvist tillåtit sig.   


Dubbelmoralen verkar finnas överallt i vårt samhälle dessa dagar. Vi hittar den ofta från de som skriker högst och rabblar oftast teser om ”allas lika värde”. Kan inte TV4 göra ett uttalande om Bards lathund för E-postlistan Elite, hur det rimmar med alla högstämda deklarationer? Eller är det, när allt kommer omkring, inte annat än ren simpel partipolitik, där TV4 ställt sig på det politiska etablissemangets sida?


Nu hoppas jag att jag får ihop alla länkar här:


Länk Resume ”Rövhål”


Länk Nyheter24 ”slå lågt och fegt”


Länk SvD ”Ola förlorar jobben”


Länk DN ”E-postlistan Elite”

Länk Robsten "Söderqvist eftervalsanalys

17 kommentarer:

Anonym sa...

TV4 är den största katastrofen för svenskt media sedan Gustav Vasa.
Allemand

ddayperspective sa...

Bard har jag alltid ogillat. Blotta åsynen känns på något vis unken. Per automatik tänker jag på Hitler, fler aom gör det?

En man som börjar närma sig ålderspension så sakteliga i kortbrallor är bara för mycket? Kanske ska vi vara glada för att regredieringen inte hamnat på blöjstadiet?

Musikalisk begåvning? Nej knappast. Har aldrig hört något öroninfallande alster, men det kanske är dimmigt drogrus som krävs för att man ska uppskatta?

Att inte Stureplanskrogarna tröttnar!

Robsten sa...

Jag har också haft svårt för Bard, han blir så omotiverat aggressiv om någon anmäler en avvikande åsikt, rena raseriutbrott. Får jag gissa att Liberala partiet kommer att rasa ihop p.g.a. att Bard flippar ur?

Nä, nu skal jag sätta på mig shorts och dricka mitt efterlängtade morgonkaffe (nr2) utomhus, med en annan laptop i knät, he, he.

Anonym sa...

Snälla Robsten - att säga att Alexander Bard går till storms mot ett "rövhål" är väl ändå lite väl grafiskt uttryckt. Bespara oss sådant.

Robsten sa...

Va, vad har jag sagt? Jag refererar ju enbart till detta:

http://www.resume.se/nyheter/2011/05/05/ingenting-till-overs-for-r/

ddayperspective sa...

Bard har ju själv använt ordet "rövhål" och såvitt jag förstår har han inte gjort någon ansats att dölja egen specialkunskap! Om jag nu med detta åsyftar hans stilistiska förmåga eller nåt annat överlåter jag till läsaren att avgöra.

Robsten sa...

Ja, jo, ehum...nu kan jag förstå vad Anonym här syftar på. Med tanke på Bards preferenser när det gäller akter av mer sexuell natur kan man få bilder framför ögonen man ryggar en smula inför vid uttalandet "Bard går till storms mot ett rövhål", det är sant.

Robsten sa...

Alltså problemen kommer att uppstå hela tiden. jag föreslår att enbart vi som är dedikerat heterosexuella skall använda ord som "rövhål" och liknande som invektiv, det kan lätt bli så fel annars. Vad tycker ni om detta förslag?

Robin Shadowes sa...

Bard är spritt språngande galen. Dom som gynnar denna galning med att köpa hans undermåliga produkter är inte bara lika tosiga som Bard. Dom lider dessutom av sällsynt dålig smak.

Lille Kurt! sa...

Det "hele" påminner mig om mina universitetsstudier i början på 1970-talet då ett antal av studenterna var starkt engagerade i "marxist - leninisterna" och ansåg sig tillhöra eliten på svenska universitet. Vi övriga, med normala demokratiska åsikter, "häcklades" i vanlig ordning som "tröga och ointelligenta borgare"!
Dessa "marxist - leninister", ingen nämnd och ingen glömd, fick senare i livet smak på pengar och kapitalismens "sötma" och glömde snabbt sin ungdoms "ideal"!
Liknande företeelser förekom under det andra världskriget när den "svenska eliten" innehade "Adolfs porträtt" på "första parkett" och gjorde strålande affärer med Nazi - Tyskland! När sedan "krigslyckan" vände för "Adolf", så gjorde den "svenska eliten" en helomvändning i "brallan" och gjorde sig plötsligt som förkämpar för de allierade och Winston Churchill och dennes tidigare, av den "svenska eliten", så "häcklade krämarnation" Storbritannien!
Vi ser dessa fenomen även i dag tydligen, då vissa självutnämnda utser ser sig att tillhöra den svenska "eliten" av något kryptiskt!

mariastuart sa...

Alexander Bard har av några piratpartister föreslagits som ny partiledare i ett sammanslaget Liberaldemokraterna-Piratpartiet.
Det skulle bli piratrörelsens död på två röda.
Förslaget togs inte väl upp av den nya partiledaren Anna Troberg och andra i partiledningen. Men ett förbluffande antal medlemmar verkar stödja idén. Om jag vore Troberg skulle jag fundera allvarligt på vilka mullvadar som finns i hennes närhet.
Blotta tanken på Bard som partiledare är skrattretande. Det kan bli några röster från Stureplansfolket men inte mycket mer. Han väcker avsky hos de flesta med sin aggressiva framtoning.

Robsten sa...

Är det Rick Falkvinge som ligger bakom? lite samma andas barn som Bard, Söderqvist och grabbarna. jag tar för givet att Troberg skulle lämna skutan i så fall.

Ett misstag från Piratpartiets sida och smart av Liberala Partiet. Här har vi nog tydliga vinnare och förlorare.

Robsten sa...

Gardell har lite samma aggresivitet som Bard, fast inte alls lika manifest.

Anonym sa...

Bard är väl bland det äckligaste man kan beskåda i Sverige!?

mariastuart sa...

Jag tror inte att Rick Falkvinge ligger bakom. Han avgick för att han själv ville, och han hade tränat sin efterträdare i ett helt år innan dess. Jag kan inte tänka mig att han vill förgöra sin egen skapelse.
Visst är han lite lik Bard och politiskt står han långt till höger, han har kallat sig själv ultrakapitalist.

Men spänningarna mellan höger och vänster har funnits i partiet från början (jag har följt partiet på bloggar och partiforum då och då under några år). Redan efter EU-valet pratades det om att utvidga partiprogrammet i liberal riktning. Många invände att om man officiellt skulle bli ett liberalt parti så skulle partiet kunna delas mitt itu. Diskussionerna har sen fortsatt och många av de högljudda har varit nyliberaler och en del kallar sig själva libertarianer. Det är nog här man ska söka upprorsmakarna. Ett antal personer har hoppat av partiet och gått till liberaldemokraterna. Andra är i gång med att bilda ännu ett nytt parti, liberal... nånting det också.
Jag såg att nåt snille tyckte att det var bra om Bard "tog över" piratpartiet, för då fick han en färdig organisation och slapp göra jobbet själv. Det togs inte heller så väl upp.
Anna Troberg skulle säkert inte stanna kvar om det hände, inte Emma Andersson i styrelsen heller. För att inte tala om Amelia Andersdotter som är EU-parlamentariker med rötter hos vänstern.
Jag tror att det som hänt är den gamla klassikern att föröka sig genom delning.

Jag förutspår ingen lysande framtid för något av partierna. Det hela påminner mycket om 70-talet fast den här gången är det högern i stället för vänstern som håller på.

Nostradamus_i_norr sa...

Citat ur DN-artikeln:

"Wästberg, Kinberg Batra och de andra kan inte ha missat välkomstmejlet som skickas till varje ny medlem på listan. Där står bland annat: "Den gemensamma nämnaren för Elits medlemmar är deras fysiska och mentala perfektion, stora självförtroende och intresse för att föra elektroniska diskussioner med andra vackra och intressanta människor med stort och sunt självförtroende."

Det här stinker ju nazism och kommunistisk elitism!

Robsten sa...

Ja, visst gör det, och ingen reagerar speciellt mycket. Märkligt, märkligt, har vi accepterat nazistiska idéer, bara de är rätt förpackade. Om nu detta är "rätt" förpackning, den är ju lika otrevlig som den i original. jag fattar nada.