torsdag, maj 12, 2011

Aftonbladet lovar att flytta utomlands


Om Aftonbladet inte tillåts publicera annonser från utländska spelbolag så lovar chefredaktör Helin att Aftonbladet skall flytta utomlands. Jag hoppas verkligen SD stödjer ett förbud mot utländska annonser för spelbolag. Detta är ett ypperligt tillfälle att vända på den hand som Aftonbladet hade på sin förstasida valdagen. Någon duktig illustratör borde rita en stoppande hand med texten ”Inga spelbolagsannonser” eller ”Vi gillar Malta och London”. Det är till Malta eller London Aftonbladet lovar att de skall flytta till, om de inte får sin vilja igenom. 


Grundaren av Aftonbladet, Lars johan Hierta, gav aldrig upp sitt tidningsprojekt, trots att dåtidens statsmakter gjorde allt för att stoppa tidningen. Då utgivning av Aftonbladet förbjöds ändrade Hierta bara namnet på tidningen, som därmed fick en lång rad av namn. Annat är det nu, det räcker tydligen med att Helin inte får ta in utländska spelannonser för att vi skall bli av med tidningen. Det är något som statsmakterna på 1800-talet inte mäktade med, ens med lagstiftning och rättsprocesser.

Länk Aftonbladet

3 kommentarer:

Goten sa...

Förbjud Aftonbladet i Sveriges alla mataffärer, eller kräv 18-års gräns för att handla mat.

Robin Shadowes sa...

Bye-bye, Aftonhoran! Hoppas vi aldrig mera möts igen.

Anonym sa...

Ja..
Och jag håller med dig.
Kunde jag göra en permanent denial of service på dem skulle jag ! Man undrar ju just vad det är som driver dem och vad som står bakom dem. ( jag vet, jag har svarat på min egen fråga.) Och att dom sedan vill ha nya finanser via externa annonser talar bara för vilka klåpare de är.