fredag, maj 13, 2011

Fördel idiotin


DN:s ledarredaktion har skrivit en artikel med rubriken ”Fördel populisten”. Detta med anledning av att Sannfinländarna har hoppat av regeringsförhandlingarna när övriga partier, däribland de finska Socialdemokraterna, bifallit stödlån till Portugal. Redaktionen på DN frukar nu att Sannfinländarna skall få ökat stöd bland väljarna, speciellt sedan de partier som bekämpade varandra ihärdigt under valrörelsen, nu förnöjt går armkrok i denna uppgörelse. 


I artikeln skriver redaktionen att det finska socialdemokratiska partiet ljugit om sin negativa inställning till EU, detta för att locka till sig EU-kritiska väljare. Det allvarligaste enligt redaktionen är dock inte att de finska socialdemokraterna uppenbarligen lurat sina väljare under valrörelsen, utan att Sannfinländarna därigenom kan få ökat stöd. Så här står det i ledaren.


Men under valrörelsen förde Socialdemokraterna fram många invändningar mot ett finländskt deltagande i nya räddningspaket. Partiet lockade väljare genom att låta nästan lika kritiskt mot Bryssel som populistiska Sannfinländarna.


Nu kan man tro att det alltså är Socialdemokraterna som redaktionen bl.a. i rubriken, framställer som populister, men redaktionen slår alla rekord genom att i stället kalla Sannfinländarna för populister. Det är alltså inte Socialdemokraterna, som uppenbarligen ljugit i valrörelsen för att locka väljare, som är populister. Det är alltså DN själv som påstår att Socialdemokraterna ljugit i valrörelsen, bäst att påpeka det en gång till. Kan det bli mer avslöjande? De vilka ledarredaktionen inte delar politisk uppfattning med är populister, övriga partier kan bete sig precis hur som helst, utan att förtjäna detta epitet.

Länk DN

9 kommentarer:

mullis sa...

klockrent

Anonym sa...

Varför har du två bloggar ?

Robsten sa...

Därför att den ena är anonym (utom för några hundra smartskallar) och där kan jag skriva utan att TV4 ringer och jag måste stå tillsvars för varenda kommentar som allehanda människor skrivit. Den andra är som du kanske märkt inte anonym. Men det genererar en hel del extra arbete, det är sant.

Robin Shadowes sa...

The Soundtrack of Robsten's Life?

http://www.youtube.com/watch?v=6iaR3WO71j4

Robsten sa...

;-)

Or: http://www.youtube.com/watch?v=9oXITU16wGo

Robsten sa...

Lena Sundström är bekant med Carina Hägg, vem är förvånad? Jo lite, faktiskt.

http://twitter.com/#!/LenaSundstrom/statuses/68986168452198400

Sedan, en av Sundströms kompisar,
http://twitter.com/#!/LenaSundstrom/statuses/69154667799654400
Lady gaga har en tunn röst.

jag gillar inte gaga, men det enda hon inte har, är en tunn röst.

Thomas! sa...

V.S.B = Vilket skulle bevisas, att journalister saknar total kognitiv förmåga på samtliga plan!

Robin Shadowes sa...

Aha, du är alltså en hårdrockare eller rent av en hård rockare om man nu får lov att särskriva som undantag? LOL!

Robsten sa...

Tror fan de uppträder på Tyrol i kväll, om jag är rätt informerad.