onsdag, augusti 03, 2011

Sydsvenskan vinner inga priser i logik

I en stort uppslagen artikel går Sydsvenska Dagbladet till angrepp mot PI, Kent Ekeroth och SD som parti. Ekeroth har tidigare meddelat att han upplåtet ett konto hemsidan Politiskt Inkorrekt, så att hemsidan skall kunna samla in pengar för deras arbete. Det är ställt utom allt tvivel att Ekeroth gör detta som privatperson, inga beslut har tagits i någon styrelse angående detta konto (enligt de uppgifter jag fått). Trots detta gör Sydsvenskan allt i sin makt för att koppla både PI och kontot till SD.Riktigt illa blir det dock när Sydsvenskan går till angrepp för att PI lagt upp Breiviks manifest så att allmänheten kan ladda ned detta. Så här skriver Sydsvenskan om detta.

Det är samma webbplats som publicerat den misstänkte norske terroristens manifest och video – okommenterat och i sin helhet. Manifestet lades upp på hemsidan natten till söndagen den 24 juli, ett drygt dygn efter dödsskjutningarna på Utöja.

Samt
Kent Ekeroth är den enda fysiska personen som går att koppla till en sajt som publicerat Breiviks manifest i sin helhet. Var går gränsen för vad en riksdagsledamot kan göra som privatperson?
Denna blogg har ju valt att inte publicera manifestet, men gjorde jag det vore det i allmänhetens tjänst. Detta eftersom massvis med tidningar och andra medier har refererat till denna skrift. Stiftelsen Expo, en del tidningar och andra aktörer har med utgångspunkt av manifestet gjort kopplingar till både SD och allt möjligt annat. Är det inte rimligt att allmänheten kan få tillgång till manifestet och dra sina egna slutsatser? Tydligen inte enligt Sydsvenskan. Det är ”gammelmedia”, Expo och andra ”betrodda” aktörer som exklusivt skall ha tillgång till manifestet.


Om nu inte Breiviks manifest skulle nå en större allmänhet så skall ju inte media och andra aktörer refererar till det heller. Om kopplingar till manifestet görs är det ju en fördel och en förutsättning att vi alla kan kontrollera vad som står själva. Sydsvenskan dröm är tydligen att en massa slutsatser dras utifrån manifestet utan att någon enskild person eller parti kan kontrollera detta. Nu sprack den agendan eftersom i princip alla själva kan läsa Breiviks förvirrade tankar. Det som sätter stopp är väl snarast den egna orken och tålamodet. Till slut noterar vi att en del debattörer gått ut och sagt att det Breivik skrev i sitt ”Manifeste” är allmängods i vissa obskyra forum. Om nu detta är sant (vilket det inte är) så finns det ju heller ingen anledning att censurera manifestet. Nu är det en samling ideologiska hopkok med avarter av allt möjligt i manifestet. Den som orkar plöja denna skrift är väl bara att gratulera för ett tålamod och uthållighet utöver det vanliga.

Länk Sydsvenskan

11 kommentarer:

Anonym sa...

Sydsvenskan kämpar en ojämn kamp. De kommer att förlora stort när nästa tidningsmätning kommer.
Allemand

Anonym sa...

Jag rekommenderar härmed Aktuellt från igår den 02.08.2011.
De första 15 minuterna går åt till att grilla SD.
Därefter följer 5 minuter där SVT fördömer Vitryssland för det beteende man själv lägger i dagen i föregående inlägg.
Avslutningsvis kommer vädret. Också 5 minuter.
Detta är dagens viktiga världshändelser. Menar SVT.

Jag är inte SD-väljare. Men så sakta får jag lust.

Tjalle

ddayperspective sa...

Det dröjer säkert inte länge innan all personal hos Sydsvenskan bildar kö för att konvertera... Hoppas gubbsen snubblar på skäggen och kärringarna på tyllet och drattar på ändan!

ddayperspective sa...

HALLÅ "TJALLE"! För din egen skull och dina närståendes, vill du vara snäll och inse att du verkligen inte måste rösta på SD för att du tycker synd om dem, utan helt enkelt för din alldeles egen, barns och barnbarns skull! Varje annat parti i alliansen eller bland de röda inkl mp vore förödande riskfyllt! Det finns bara ett parti som insett hur illa Sverige är ute och helt utan självändamål för din och min skull, ja för Sveriges och alla medborgares skull (inkl invandrarna) driver de frågor som MÅSTE DRIVAS för att vårt land ska ha en chans att överleva som sekulär, parlamentarisk demokrati! DETTA ÄR EN ÖDESFRÅGA som helt överskuggar precis alla andra frågor... Klarar in SD och svenska folket tillsammans den utmaningen vid valet 2014 ÄR också slaget förlorat! SD måste komma i regeringsställning det är det alltsammans handlar om. Sker inte detta spelar de andra frågorna ingen betydelse... Det finns nog en imam beredd som kan tolka vad profeten skulle ha tyckt på medeltiden om miljöförstöringen idag och då inser du väl att ett parlament bara blir onödig kosmetik som betyder onödiga utgifter och så många ledamöter som VET vad de ställt till med och ångrar sig bittert kommer i så fall morgondagens makthavare känna är en belastning om du förstår?

mats c sa...

Halvt offtopic.

Den i början av 90-talet välkände nyliberale debattören Christian Gergils, som senare blev känd som vinnare i dokusåpan "Farmen", har här en intressant artikel om bristen på det psykiatriska perspektivet rörande ABB.

http://gergils.blogspot.com/2011/08/anders-behring-breivik-ett-aspergers.html?m=1

Anonym sa...

"Det är ställt utom allt tvivel att Ekeroth gör detta som privatperson"

Som "privatperson"? Ekeroths banner fanns på PI före riksdagsvalet, och han länkar till PI från sin blogg. Om du är av den åsikten att Ekeroth upprätthåller PI:s ekonomiska livlina "som privatperson" och inte som politiker, så har du en hel del att lära om världen och livet, min vän.

Det ligger en hel del komik i denna rätt så ansvarslösa undanflykt som du säljer, som du naturligtvis ALDRIG skulle tolerera om det handlade om en vänstersite och en vänsterpolitiker. Tänk så här: Antingen så är PI OK, och då är det OK att Ekeroth länkar till den som politiker. Du försvarar ju PI och då är det öht inget problem att Ekeroth sköter dess ekonomi. Så varför försvarar du Ekeroth med detta urbota idiotiska argument att handlandet inte är politiskt och att SD inte har ansvar för Ekeroths handlande.

Som flera sett har PI argumentationsmässigt havererat sedan Gustav Janssons frånfälle, tills den idag blivit en ganska påver gäll megafon för SD. Men för dig går det ännu bra att länka denna lågkvalitativa forum, som skulle skrämma 97 procent av befolkningen.

Robsten sa...

Nej! Du har fel rakt igenom.
"Som "privatperson"? Ekeroths banner fanns på PI före riksdagsvalet, och han länkar till PI från sin blogg."

Kee? Vad har det medsaken att göra, att han länkat till PI? Det gör jag också, jag länkar till sossen Enn Kokk och MParen Schlaug också. Har jag ett ansvar för deras bloggar också?

"som du naturligtvis ALDRIG skulle tolerera om det handlade om en vänstersite och en vänsterpolitiker."

Jo självklar skulle jag det, om de länkar till lagliga siter som inte förespråkar våld (t.ex. AFA). Du bara ANTAR att jag inte skulle tolerera detta, så bekvämt.

"Tänk så här: Antingen så är PI OK, och då är det OK att Ekeroth länkar till den som politiker."

Jag tänker nog hur jag vill, och det är enligt följande: PI är OK och jag läser den varje dag. Det är OK att Ekeroth länkar till den. Däremot kan det inte bli en officiell SD sida, självklart inte. Alla artiklar är inte enligt SD:s politik, vi kan inte driva en officiell sida som PI och om jag får något att säga till om skall vi inte göra det i framtiden heller. PI fyller sin funktion som en oberoende sida och skall göra så i fortsättningen också, basta. Slå alla tankar om att PI skulle bli officiell ur hågen, det kommer nämligen aldrig att hända.

"Ekeroth sköter dess ekonomi."

Ekeroth sköter inte dess ekonomi, HAN LÅNAR UT ETT KONTO, thats all! Jag har själv frågat honom om saken och jag har hans egna ord på det.

"Så varför försvarar du Ekeroth med detta urbota idiotiska argument att handlandet inte är politiskt"

Inte politiskt? Allt är väl helt uppenbart politiskt, ingen är väl så pantad så han tror att Ekeroth lånat ut sitt konto till Palestinarörelsen eller Ung vänster. Är det första gången du besöker denna blogg?

Det är däremot inte SD som lånat ut kontot, phhuu...upprepar jag mig?

"SD inte har ansvar för Ekeroths handlande."

Nä, i någon mån har ju SD ett ansvar för alla partimedlemmar. Därav en del uteslutningar. Men att ta någon i örat för att han privat lånat ut ett konto till PI, nä, det tänker jag då INTE förespråka.

"Som flera sett har PI argumentationsmässigt havererat sedan Gustav Janssons frånfälle"

Jasså? Ja han var ju bra och hans frånfälle svider säkert. Men du överdriver.

"tills den idag blivit en ganska påver gäll megafon för SD."

Så bra, det kan man säga om en hel del bloggar. Gör inte att SD får något ansvar för bloggarna.

"Men för dig går det ännu bra att länka denna lågkvalitativa forum, som skulle skrämma 97 procent av befolkningen."

Jag länkar till vilka jag vill på min egen blogg. På din blogg bestämmer du, här bestämmer jag. Jag har under tiden fått många åsikter om länkar, jag gillar många bloggar där jag inte riktigt gillar alla länkar. jag har ett utomordentligt tips, låt bli att klicka på de länkar ni inte gillar. Lite som TV, man kan välja både kanal och att stänga av skiten och läsa en god bok i stället.

Nisse sa...

De (SD)-entusiaster som inte ser några problem med att associeras med PI ska kanske fundera en vända till. Åtminstone om man ska attrahera andra än religiöst troende i högre grad än idag.

Det var förresten ett j-a tjafsande om det här kontot. Varför i hela fridens namn skaffar inte PI ett eget bg-nummer? Det tar 5 minuter att göra det på närmaste bankkontor.

Robsten sa...

"De (SD)-entusiaster som inte ser några problem med att associeras med PI ska kanske fundera en vända till. Åtminstone om man ska attrahera andra än religiöst troende i högre grad än idag."

Nämen "associeras"? Jag läser PI och har en länk till den, precis som till Enn Kokk och Birger Schlaug, associeras jag till dem också?

"Det var förresten ett j-a tjafsande om det här kontot. Varför i hela fridens namn skaffar inte PI ett eget bg-nummer? Det tar 5 minuter att göra det på närmaste bankkontor."

Vet ej, men tanken har väl slagit mig också. jag har förresten fått en förklaring men glömt bort den. Inte min sak egentligen och jag skiter i deras konto och hela problematiken.

Anonym sa...

PK-media blir bara mer och mer desperata. Inte ens gratis reklamfinansierad hemskickad morgontidning lockar, tidningen är inte värt mödan att slänga i pappersåtervinningen (givetvis oläst, gäsp* för att läsa den smörjan).

Jag skulle således inte ta emot en så kallad kvalitetsmorgontidning och läsa den ens om jag fick full betalning/lön för att läsa den.

Anonym sa...

Apropå mitt inlägg 16.09 ovan:
Jag trodde någon skulle uttrycka sin förundran över brasklappen efter cirka 11:15 in i sändningen som fick mig att må lite konstigt. Ett mästerstycke i politisk korrekthet.
Man betonar allas lika värde genom att antyda att en grupp inte ens förväntas klara lite kritiska yttringar ? Utan DO-anmälan ?
Ska detta genomföras konsekvent så måste Aktuellt få dubbel sändningstid ?

Ser nu att Merit Wager reagerat:
"Det behövs klara riktlinjer, det behövs ett Åsiktsverk!"
Läsvärt !

Tjalle