tisdag, februari 27, 2007

Existens KD eller SD

Jag är Anna Lindmarks värsta och argaste kritiker. Jag har ofta blivit så arg att jag måste ut och promenera för att få ner blodtrycket. Jag hade väl väntat mig något liknande även denna gång, det blev dock inte så. Programmet var ganska bra faktiskt, visst SD fick sig en liten släng, det var kanske för en gångs skull berättigat också. Lindmark påstod att SD vill framstå som mer kristet än vad det faktiskt är, det kan faktiskt ligga något i det. Jag tror att det är den kristna värdegrunden som de flesta SD:are månar om i första hand, inte gudstron.

Konflikten inom KD speglade Lindmark mycket bra, jag måste erkänna att det känns mycket konstigt att berömma Lindmark. Det finns en konflikt inom KD mellan de värdekonservativa och den nya linje som Hägglund driver tillsammans med Alliansen. Partiledningen inom KD har mycket svårt att hantera denna konflikt, partisekreteraren vred sig som en mask när Lindmark satte åt honom. Han framstod som urtypen för en hal, lögnaktig och munvig politiker när Lindmark gång på gång påpekade att det var KD:are ute i landet som ifrågasatte partiets nya linje. Det skymtade fram att SD försökte överta de besvikna väljare som vänder KD ryggen. Dock skall det sägas att det nog inte är någon lyckad strategi att försöka vinna dessa väljare medvetet, de är nämligen alldeles för få, det finns enormt mycket större väljargrupper från andra partier som det lönar sig ofantligt mycket mer att försöka vinna.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Josef K. sa...

Jag tror att en kristen profilering hjälper sd mycket. KDs partiledning har på ett sätt en poäng med att försöka skaka av sig frikyrkostämpel, men sd behöver aldrig göra det - för de har ingen.

Men en allmän kristen profilering lockar alla som är potentiella sd-väljare. KD, S och C gar flest kyrkobesökare bland sina väljare. Och det är nog däreifrån SDs väljare kommer.

Sen finns det naturligtvis en jhel drös andra frågor som SD borde driva också.

Robsten sa...

Ja, KD och S utan tvekan. Med Socialdemokraternas fullständiga politiska och moraliska bankrutt finns en enorm potential där, läste du Pekguls artikel där hon berättade om kuppandet av S-kvinnorna?
jag har alltid sett potentialen från S, KD, och M, möjligen från FP, konstigt nog inte från C.

Josef K. sa...

Ja, Pekguls agerande är ett riktigt lågvattenmärke. Och samtidigt är det ju knappt några av väljarna som bryr sig om ifall det är en man eller kvinna - folk är smartare än så, de bryr sig om vad man står för.

Jo, jag tror nog att det finns somliga centerpartister som går över. framförallt i Skåne har det nog varit så. FP däremot tror jag inte ett smack på. Det är fel människor. Men M, absolut.