onsdag, februari 28, 2007

Hur man kapar ett parti

Nalin Pekgul, S-kvinnornas ordförande, ger sin syn på tiden efter valet i en intervju med SvD-reportern Lova Olsson. Intervjun är politiskt högintressant, så intressant att Pekgul nog inte förstår det själv. Vi får här bakgrunden till den fanatism inom partiet som till vilket pris som helst vill ha en kvinnlig partiledare efter Göran Persson. Pekgul avslöjar att det fanns en "hemlig" kvinnopakt som till varje pris skulle stoppa en man från att bli nästa ordförande. Många tillfrågade kvinnor har tydligt sagt nej till att efterträda Göran Person, nu skriver Pekgul,

- Ett antal kvinnor hade lovat att de skulle ompröva sitt beslut om det skulle bli aktuellt med en man. Alla var beredda.

På frågan om de verkligen skulle ha ändrat sig svarar Pekgul,

- Ja, det hade de gjort. Det fanns en otrolig solidaritet mellan dem, och det viktigaste för alla var att det skulle bli en kvinna. Snacka om att systerskapet segrade.

Jaha, det viktigaste för alla var att det blev en kvinna. Det socialdemokratiska partiet är i praktiken kapat av kvinnoorganisationen, det är de som styr och ställer inom partiet. Nu undrar man vad de socialdemokratiska väljarna tycker om det. Ytterst få socialdemokratiska väljare anser t.ex. att det viktigaste var att det bliv en kvinna som nästa ordförande. Denna gång tackade de möjliga kvinnliga kandidaterna nej till ordförandejobbet, kvar blev en omöjlig kandidat. Det spelar tydligen ingen roll att Sahlin har mycket lågt förtroende inom den egna väljarkåren, det spelar ingen roll att det väsentligt ökar Alliansens chanser 2010, det viktigaste var att det blev en kvinna, partiet är i princip kapat av kvinnoklubben.

En gång i tiden var det Socialdemokratiska partiet den arbetande befolkningens parti, det parti som tog tillvara på dess intressen, nu har olika särintressen kapat partiet och använder partiet för sina syften. Var finns alla de män och kvinnor som vill kämpa för alla andra frågor? De är tydligen marginaliserade och överkörda. Till nästa kongress är Pekgul väldigt självsäker på att ett förslag om lagstiftning om fler pappamånader kommer att gå igenom, trots ett stort motstånd mot det inom partiet. Hur kan hon vara så säker på framgång trots detta massiva motstånd bland gräsrötterna? Därför att partiet är i princip i händerna på en klick feminister, dit hör ju även Sahlin, skulle Sahlin börja krångla så hjälper nog en liten påminnelse om vilka det var som satte henne vid makten.

Att kapa ett flygplan är i dag sannolikt svårt med de utökade säkerhetsåtgärder som flygbolagen vidtagit, men hur kan man kapa ett helt parti? Denna utveckling startade för länge sedan när partiet gjorde sig alltmer politiskt korrekt. Det började med varannan damernas och fortsatte med diverse mer eller mindre extrema feministiska utspel. Partiets kärna har sakta men säkert urholkats genom åren. Samtidigt har avståndet mellan de valda yrkespolitikerna och väljarkåren stadigt ökat. Utvecklingen har gått dithän att det råder en egen verklighet inom partitoppen och den verklighet som vi andra lever under har alltmer försvunnit. Det är förklaringen till att en klick feminister i praktiken kan ta över Sveriges största parti.

Andra bloggar om: , ,


1 kommentar:

Rune sa...

Precis! S-partiet kapas av feminister som dessutom leds av en utlänning.
En gång i tiden gjorde sig svenskarna av med de utländska fogdarna. Det kanske blir dags för en ny omgång snart igen.