måndag, april 30, 2007

RSS-flöden

Nu finns det moderna saker som s.k. RSS-flöden. Man kan hålla koll på alla nyheter som tidningarna spottar ut. Vill man kolla de senaste nyheterna från SvD t.ex. så klickar man på SvD-inrikes eller SvD-toppnyheter. Jag själv har en RSS-läsare som heter Feedreader.
Där lägger jag bara in RSS-koden så trillar nyheterna in. Det går sannolikt lika bra att lägga in koden i Firefox eller Explorer, klickar ni så skall ni få hem RSS-flöderna i era webbläsare. man kan också lägga in RSS-flöden från vissa bloggar, man klickar längst upp till höger i adressfältet så kan man lägga in dessa flöden, då får man ett meddelande när det kommer en ny artikel. Det finns en annan mycket viktig funktion med dessa flöden, man kan via portalen Bloggar.se
se vilka som skriver t.ex. om Sverigedemokraterna, vill man hålla koll på blogginlägg om som handlar om detta så klickar man här, sedan skriver man in sin E-postadress i fältet samt klickar på knappen "Fixa ett RSS-flöde". Då får man besked om alla nya artiklar om Sverigedemokraterna vilket kan vara kul och nyttigt.

4 kommentarer:

Erik Almqvist sa...

Bättre teckning här: http://blogsearch.google.com/blogsearch?hl=en&ie=UTF-8&scoring=d&q=sverigedemokraterna+OR+sverigedemokrat+OR+sverigedemokraten+OR+sverigedemokraternas+OR+sverigedemokratiska&btnG=Search+Blogs

Erik Almqvist sa...

(jag kan stava till "täckning")

Robsten sa...

Ha, ha :-o Trevlig Valborg! Det gäller alla andra också.

Marthin sa...

Det skrivs otroligt mycket konstig- och felaktigheter, och när man läser medhållande kommentarer till det så känner jag personligen att hjärtmedicin innan 30 inte är så fjärran. Ungefär.

Trevlig Valborg..! :-)