fredag, maj 04, 2007

Kravaller i Hovsjö

Ja, det rapporteras om kravaller i stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Ett ungdomsgäng har ägnat sig åt vandalism och bilvältning. En tillskyndande polisbil blev utsatt för stenkastning den också. Tidigare har bussar blivit utsatta systematiskt för skadegörelse och stenkastning under körning.

Detta är allvarliga varningssignaler som Sveriges politiker bör ta på största allvar. Att respekten för polisväsendet är noll och respekten för det övriga samhället också närmar sig noll är något som på sikt kan eskalera till flera områden. Det som händer i Hovsjö, Ronna och Rosengård kan sprida sig och visar på allvarliga problem i det svenska samhället. Orsakerna till dessa problem torde vara en släpphänt politik från statsmakterna under lång tid.

Länk SvD

Länk DN

Andra bloggar om: ,

13 kommentarer:

Seb sa...

Politikerna, ja herregud, Svenskarna och deras "någon annans ansvar".
Du tycker inte föräldrarna bör ta det största ansvaret?

Anonym sa...

Absolut, jag brukar vara den förste att påtala föräldrarnas ansvar. Men i vårt land har politiker och media belyst ungdomsproblem på ett sätt där färälödrarnmas ansvar på ett frapperande sätt lyst med sin frånvaro. Ett exempel, näör mobbning diskuteras, hur många gånger har skolans ansvar poängterats och hur många gånger har föräldrarnas ansvar poängterats? Slår återigen tillbaka på politikerna, och i viss mån media. det hela tenderar att bli en cirkel omöjlig att ta sig ur.
Robsten.

Anonym sa...

Problemet är väll att när polisen tog i med hårdhandskarna vid götgatan kravallerna så var Gudrun schyman och hela vänstern snabbt där och klagade. När de tog i med hårdhandskarna i göteborg var vänster där och klagade. Jag skulle vilja se poliser som inte tar till reträtt utan stannar och skjuter istället, köp in lite israeliska gummikulor och testa på ligisterna i rosengård och i hovsjö. Det borde inge lite respekt för polisen.

Andreas sa...

Jag håller fullständigt med, anledningen till att sånt här händer är ju att det finns noll respekt för polisen. Jag har faktiskt ingen aning om varför, men när jag var i yngre tonåren (eller för den delen övre också) så hade jag en väldig respekt för polisen. Jag hade ALDRIG vågat hålla på sådär. Jag minns när vi hade krossat en fönsterruta på en urgammal klubblokal i skogsbrynet (vi var väl 12 år) och hörde polissirener långt borta, vi blev vääääldigt skraja och kutade in i skogen och gömde oss där i flera timmar! =) Med facit i hand hade vi ju kunnat hoppa upp på snutens motorhuv, pissa på rutan och sen moona dom, utan att få mer än en ett bryskt ord och en hemkörning till mamma med orden "Gör inte om det". Patetiskt. Självklart förordar jag inte att man ska brotta ner 12-åringar som krossat sin första och enda ruta på en ödetomt, utan det är mer bristen på respekt överhuvudtaget som måste åtgärdas på något sätt. De 15-17-åringar som håller på så som i Rosengård och Hovsjö är inga oskyldiga dunungar som är rädda för att de råkat krossa en ruta. Ta i med hårdhandskarna när det behövs-och det behövs när det kastas sten mot polisen! Det behövs INTE när den ungdomliga förövaren redan är så respektfull för polisen som i ovanstående exempel.

Robsten, för övrigt, såg du det här blogg-inlägget, som också är ett svar på artikeln i SVD:

http://killerclownblogger.blogspot.com/2007/05/jag-frstr-dom.html

Andreas sa...

Vet inte var annars jag ska skriva det här, du har inte publicerat något inlägg om just bostadsfrågan på ett tag, vad jag sett.

Jag står i Stockholms stads bostadsförmedlings kö för fömedling av hyresrätter (stockholms största). Just nu bor jag med min flickvän rätt okej, så jag är inte i akut behov av bostad, men jag loggar ändå in då och då och tittar och anmäler intresse för någon lägenhet jag tycker är trevlig. Jag har bara stått i kö ett par år, så jag kan i princip aldrig få någon lägenhet jag vill. Inte så att jag måste ha en 2:a i innerstan direkt, utan jag nöjer mig mer än väl med t.ex. Sollentuna, Huddinge, eller Fruängen. Det är alltid otroligt långa kötider på lägenheter som dessa. Även i områden som Nacka, Vällingby (Blackeberg/Råcksta), och Tumba är det långa kötider. Men till t.ex. Jordbro, Vårby gård, Alby, Hässelby och Husby är det nästan så att man kan få tag på en lägenhet direkt eller efter bara ett år i kö. Alltså är lägenheterna i de förstnämnda områdena mer attraktiva och fler folk anmäler intresse för dom än för de sistnämnda områdena. Hur kommer det här sig? Förorter/områden som torde vara likvärdiga på de flesta plan, har otroliga skillnader i kötid för att få en lägenhet? Det handlar inte om närheten till Stockholms innerstad, för Tumba är längre ifrån Stockholm (södra Botkyrka kommun) än vad Alby (norra Botkyrka kommun) är, men är ändå mer attraktivt att leta bostad i. Kan det här möjligen bero på svenskarnas vardagsrasism/smygrasism/nazistiska läggning? Förmodligen, om du frågar en politiker på riksnivå. Själv så söker jag inte lägenhet i de områdena på grund av sådant som hela tiden händer i Hovsjö och Rosengård (som ingalunda är isolerade händelser för dessa områden), eller snarare för att jag inte känner för att få min mobil stulen av ett kaxigt gäng 15-åringar med kniv. Jag bodde i Kista i två år, och tröttnade liksom på "svennebög" efter ett tag. Min vän i Husby blev misshandlad två gånger, med enda anledning av att han var svensk (och hårdrockare). "Jävla svenne! Hårdrockarjävel!". (och vi är vuxna, inte skolungdomar). Man säger att svensken är intolerant, men jag har då aldrig träffat folk som är MER intoleranta än jag gjort i de mer segregerade förorterna.

123KGB sa...

Intressantare än att det finns folk i olika områden i Sverige som har noll respekt för polisväsendet är ju vad polisen själva gör för att förtjäna respekten.

Polisbilen i Hovsjö blir utsatt för stenkastning. Vad gör polisen åt det?
Ingenting. Åker tillbaks till stationen.
I min värld har polisen förtjänat noll respekt efter detta beteende!

Det sitter för dåliga och svaga chefer inom Polisväsendet. Sedan blir det inte bättre av att det finns politiker inblandade i polisens styrning.
I Hovsjö väljer man att inte agera pga att man oroar sig för hur det uppfattas i massmedia. I Göteborg (EU-kravallerna) låter man amerikansk säkerhetstjänst styra hur man agerar (G.Bushs besök).

Fram för en polis som beteer sig lika mot alla medborgare!

Anonym sa...

Det är bara att inse faktum: De här typerna för krig mot oss. Det har ingenting att göra med vad någon har gjort utan bara med vilka vi är: "Otrogna".

Det här börjar bli jäkligt tröttsamt. Trösten är förstås att till slut fattar t.o.m. de sista osjälvständiga ja-sägarna att de har satsat på fel häst: Att springa med och bräka ikapp med multikultiflocken kommer INTE att vara gynnsamt för karriären i framtiden. Så, nu är det snart bara de mest inbitna och förhärdade landsförrädarna kvar i det gänget.

Anonym sa...

Till "Anonym" här ovanför. För det första ska vi inte dela upp något i "oss" och "dom", det är fel väg att gå. För det andra, tona ner din retorik lite, du kommer inte komma någon vart med det där, förutom att få folk mer fientligt inställda till folk som kritiserar rådande invandringspolitiska situation.

Grue sa...

Håller faktiskt med den andre anonym (hitta ett nick för sjutton, det är krångligt med flera anonyma). PK-iterna vill inget hellre än att kunna avskriva oss invandringskritiska som galna hatiska mänskor. Därför är det extra viktigt att vi är sansade och kommer med statistik och argument istället för retorik.

Robsten sa...

Andreas, jag behöver väl inte kommentera så mycket, du är ju liksom och nosar på svaren, fast du inte riktigt vågar bita till;-)

Andreas sa...

Grue, jag är ledsen, det var jag som var den "andra anonym", jag missade bara att lägga till mitt namn! Fast visst ska vi alla komma med vettig retorik! Retorik kan väl snarare defineras som "konsten att tala", på ett ungefär. Robsten har en alldeles lysande retorik tycker jag, medan den Anonym som jag kommenterade hade en lite väl "uppskruvad" retorik, så att säga. Då syftar jag på ordval som "landsförrädare" och så. Hoppas du förstår vad jag menar. Det är viktigt att vi kommer med vettig retorik, samt statistik och argument, som du säger. Och alltid alltid artighet. Det här är inget spel för galleriet eller ögontjäneri, som nog många vill ha det till, utan en nödvändighet för personer som sympatiserar med ett så stigmatiserat område som kritik mot rådande invandringspolitiska situation. Nödvändigt för att, som sägs, vartenda PK-fanatiker letar efter varje möjlighet att kasta skit på invandringspolitikens kritiker.

Robsten, haha, kul att höra, men vad menar du med att jag "inte riktigt vågar bita till"? =) Berätta gärna!

Pär sa...

Haha fan va sköna kids! :D Mer sånt tack!

Robsten sa...

Hmmm.....när jag läser ditt första inlägg en gång till så biter du verkligen till, i slutet på ditt inlägg. Ser ut som att jag får korrigera min utsaga en smula.