söndag, april 29, 2007

Irakier skall lockas att återvända

Först tyckte jag förslaget såg bra ut, Irakier som fått asyl här skall ändå lockas att återvända hem till sitt land med en rejäl starthjälp. Det skulle vara bra både för Sverige och Irak, Sverige kan inte ta emot fler asylsökande och Irak behöver sina utbildade medborgare. Sedan läste jag artikel en gång till, inte bara skummade vissa meningar som jag gjorde första gången, då förstod jag. Det är Irakier som fått AVSLAG på sin asylansökan som skall lockas tillbaka. Obegripligt! Fullständigt obegripligt, de skall väl helt enkelt bara åka tillbaka med första bästa plan, hur tänker regeringen här? Skall våra skattepengar gå till bidrag för att locka tillbaka personer till deras hemländer när de fått avslag på sin asylansökan? Phu, jag tar mig för pannan, det är värre än de tokigheter den Socialdemokratiska regeringen hittade på. Den borgerliga alliansregeringen har dessutom uttalat sig mot en bidragslinje i politiken, här inför de ett helt obegripligt bidrag som är fullständigt vansinnigt.

Det står så här i SvD, "Enligt TT innebär avtalet att Migrationsverket betalar 23000 kronor per person till Agef som står för lönen det första året.", 23000 kronor för varje person som fått avslag på sin asylansökan, detta av svenska skattepengar. Tankar går till Bildtregeringen som öste pengar över flyktingorganisationen i vårt land under en tid när landet förblödde ekonomiskt, skall denna regering börja likadant? Jag får mycket onda aningar, regeringen visar ingen som helst principfasthet när det gäller dessa frågor, de har ingen känsla för vilka signaler de sänder ut varken i vårt land eller i omvärlden. Det är ju så enkelt, får man avslag på sin asylansökan skall man åka hem igen, eller försöka i något annat land, det skall inte behöva några mutor för det.

Länk SvD

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Marthin sa...

I en bok jag har någonstans i gömmorna här, står det att läsa; "...men utredning, överklagande och ny ansökan tar ett och ett halvt till två år och under tiden står vi för uppehället. 20 miljoner kronor om dagen." (Klippte citatet från Bokus. Skriften i fråga heter Flyktingpolitik i analys, utgiven år 1993).

Bara som en parallell till det nu uppdagade vansinnet, år 2007. Det lär, som de flesta egentligen vet, ha skenat iväg rejält sedan dess.

Sven-Olof sa...

När de har fått avslag på sin ansökan, skall de sättas på första bästa plan hem. Med en räkning från Svenska staten, på uppehälle och administrativa kostnader. Denna räkning skall krävas in, om de någonsin återvänder, eller vägrar att lämna och gömmer sig.

För den som vägrar acceptera ett avvisningsbeslut, skall ingen ekonomisk framtid återstå i det här landet.

MVH Sven-Olof

Robsten sa...

Ja du Martin, i "Exit Folkhemssverige" står det tydligt att de ständiga överklaganden gör att tiden blir så lång att de som inte har asylskäl ändå får asyl till slut av "humanitära" skäl, ännu värre således.
Jag håller med dig Sven-Olov, fast jag skulle nog mildra min framtoning lite. det viktiga är också att kön av asylsökande kortas och besluten kommer snabbare. regeringen skulle kunna korta kön avsevärt om de tog principbeslut, t.ex. att man måste ha identitetspapper för att få söka asyl. Identitetspapper har ju alla, även de i diktaturer (detta stämmer inte till hundra procent men näst intill).