tisdag, maj 01, 2007

Vart är Hyresgästföreningen på väg?

Slöläste lite på Hyresgästföreningens hemsida, då upptäcker jag plötsligt något som kallas "Samling mot diskriminering, segregation och rasism", jag är ju inte för diskriminering eller rasism såklart men i dessa dagar blir man ju lite misstänksam då dessa begrepp används lite hur som helst och som politiska slagträn mest. Så här står det på Hyresgästföreningens hemsida,

" Syftet var att lyfta frågor om diskriminering, segregation och rasism till den politiska agendan på ett mer påtagligt och konsekvent sätt men också att hitta en gemensam plattform för ett fortsatt arbete i de egna organisationerna, Charta 06, se bilaga."

Det fanns ingen bilaga så jag letar upp "Charta 06" i alla fall. Där står det bl.a.

"Utbilda om rasism, diskriminering och kolonialism, särskilt den svenska rasismens och diskrimineringens historia"

Låter lite väl likt något som Masoud Kamali spottat fram, jag klickar vidare på hemsidan, då hittar jag namnen på deltagarna, där finns förutom Barbro Engman, förbundsordförande Hyresgästföreningen också namn som Masoud Kamali (mycket riktigt), America Vera Zavala, författare och debattör och Mehmet Kaplan, Sveriges Muslimska Råd. Bland organisationerna som är med på tåget finns, Gringo, Zanyar Adami, Kurdiska Riksförbundet, Centrum mot Rasism, Sveriges Muslimska Råd samt Iranska Riksförbundet.

Nåväl, det hela mynnade ut i ett upprop, detta finns här. Jag orkade inte ens läsa hela uppropet, jag kollade till slut bara vilka som undertecknat uppropet, dröm om min förvåning när jag såg Tobias Hübinette bland undertecknarna, jag trodde han satt inne för mordbrand. Har de verkligen besökt fängelset för att få hans namnteckning?

Hyresgästföreningen skall ta tillvara sina medlemmars intresse, inget annat. Jag betalar varje månad 75 kronor för att de skall göra just det. När jag väl behövde deras hjälp, med en oriktig städräkning vid en flytt, så fick jag ingen hjälp. I stället ägnar de sig åt sådant här som beskrivits i denna artikel. Jag tror det är dags att gå ur denna förening som verkar ha spårat ur rejält.

Andra bloggar om: , ,

3 kommentarer:

Grue sa...

Haha, Hubinnette. Dom förnekar sig inte när dom tar in en sån galning.

Jag håller med - det svenska samhället är alldeles för politiserat som du tar upp. När jag pluggade var det kårobligatorium och kåren gav bistånd (!) till diverse mer eller mindre suspekta länder i Tredje världen. Jag som trodde dom skulle ta tillvara studenternas intressen...

Anonym sa...

Blev Hübinette dömd för mordbrand den här gången? Han verkar ju inte sitta inne iaf, om man tittar på hans hemsida.

Robsten sa...

Vet ej, han kanske är släppt. Nog fan måste han ha blivit dömd.