tisdag, maj 01, 2007

Politiskt våld i Sverige – Anno 2007

Ja, finns det politiskt våld i Sverige i dag, eller är det något som bara hör hemma i Colombia eller Irak? Visst finns detta våld även i Sverige, SvD publicerar i dag en artikel där Sahlin sägs vara hotad av högerextremister NSF (nationalsocialistisk front) inför sitt första majtal. Detta är ju oacceptabelt i en demokrati och borde straffas hårt. Vi får se i dag hur det går, jag tror personligen att det inte blir så mycket av detta våld. Annat politiskt våld är dock media inte lika snabba att synliggöra redan innan det inträffat. SD har regelbundet utsatts för politiskt våld vid sina möten runt om i landet, det har systematiskt förföljts av organisationer som AFA. Denna organisation har sedan skrutit om sina våldsaktioner på sin hemsida. Varken Freivalds eller någon annan från det politiska etablissemanget har funderat på att stänga deras hemsida. När det gäller politiskt våld från AFA så har Sahlin själv varit en del av det politiska etablissemang som implicit legitimerat detta uppifrån. Så här står det i boken "Exit Folkhemssverige",

"På hög politisk nivå har länge etiketten "främlingsfientlig" delats ut generöst, varefter man utan att diskutera med de "främlingsfientliga" förklarat att de skall bekämpas med alla medel (t.ex. Schori riksdagen 21 maj 97) I den atmosfären har grupper som AFA känt acceptans uppifrån för att i sina aktioner inte bara störa utan även ta till järnrören. I valrörelsen har de och andra likasinnade misshandlat "främlingsfientliga", som delat ut sitt valmaterial."

Nu har inte SD riktigt samma skydd som den socialdemokratiske partiledaren, de får inte heller samma uppbackning och publicitet som henne heller. Naturligtvis tar alla demokratiskt sinnade personer bestämt avstånd från allt politiskt våld, vem det än drabbar. Även Sahlin skall få hålla sitt förstamajtal utan att få sina demokratiska rättigheter naggade i kanten.

Länk SvD

Andra bloggar om: ,

4 kommentarer:

Skuncke sa...

1:a maj är parodisk. Vänsterns klagan på det samhälle som de själva skapat.

Det är skrämmande att dessa vänsterextremister år från år tillåts fortsätta med sitt förtryck, terroristkramande och sjuka mångkulturalism.

Robsten sa...

Du har väl läst avd dilledanten Ohly sade i sitt tal?

Jonas sa...

Menar du att NSF ska straffas hårt för att SvD fantiserat ihop fantiserat ihop en hotbild?

SvenE sa...

Relm, du baserar allt du påstår på det du läst i media. Som åskådare till NSF:s torgmöte framför domkyrkan, kan jag bara säga att allt förlöpte mycket lugnt. Detta bekräftas också av polisen på plats. Det förekom aldrig några skanderade hot mot Mona Sahlin, men en och annan kritisk kommentar fälldes av talaren, tyckte jag mig höra. Det "skreks" aldrig. Som Jonas skriver stämmer det mycket riktigt att sossarna befann sig i en helt annan del av Kalmar i stadsparken närmare bestämt. Vad man än tycker om NSF, så existerar mötesfrihet i Sverige. Det är allstå inget "olagligt" att hålla ett offentligt möte på ett torg.