torsdag, juli 12, 2007

Min blogglista


Jag har inga blogglänkar i den högra listen, många har det men jag vill inte grotta med html i denna mall, jag är rädd att jag förstör något, html har aldrig varit min starka sida. Just därför tänkte jag presentera de bloggar jag läser regelbundet, alla minst en gång om dagen men i vissa fall ögnar jag igenom en del bloggar två, ja kanske tre gånger om dagen. Jag har delat upp bloggarna i lite olika kategorier och bemödat mig om att inte bara läsa de bloggar jag själv håller med i åsiktsmässigt utan jag har försökt läsa och hittar bloggar från lite olika läger i det politiska landskapet. Nu har kanske en del blogginnehavare åsikter om i vilken kategori jag lagt dem i, må så vara, jag har inte mätt med guldvåg och jag har ibland lagt någon blogg i en mapp som haft minst antal bloggar när jag tvekat en smula. Här kommer listan.

Värdekonservativ

Jomshof

Åkesson

SD-blogg

Z999

Jorma

Roger

Leandersson

Konservativ

Pejle

Paleon Funebo

Oskorei

Strokirk

Rakryggad

Soderbaum

Tre kronor

Kulturrevolution

Gudmund

Korkeken

Magnus orerar

Engelbrekt

Political junkie

Reactionary front

Gustavsson i Säffle

Stolthet

Liberal

Moderskeppet (tja, jag kommenterade i dag i alla fall)

Pophöger (Infantil, borde ta bort)

Alexandersson (kul, spännande och rolig)

Malm (gäsp)

Federley (läsvärd, trots allt)

Sundin (ofta uppdaterad och han är tre gånger intelligentare än sin kompis popghöger)

Oberoende

Lodenius (kul, rolig och annorlunda, håller koll på rasister)

Magnus tankar (ja, gäsp tror jag)

Politikerbloggen (senaste skvallret)

Wager (bra)

Schlaug (kul, intressant, annorlunda vinklingar)

Per Wirtén (gäsp)

Långström (åsiktsmässig motpol men är ändå lite svag för henne, märkligt)

Vänster

Joel Malmström (intressant understundom, motpol, von überperspektiv)

Signerat Kjellström (gäsp)

Enn Kokk (lite annorlunda, ibland väldigt läsvärt)

Fotolasse (gäsp)

Yazdanfar (personligt, spontant men vänster)

PromeMorian (vänster men ibland läsvärt)

Luciano Astudillo (well, vänster var ordet)

Alt & Misc

En muslims tankar (jag vill förstå)

Eldkvarn (yeah)

Struck (tveksam konservativ)

Selig (PK)

Nathalie (väldigt annorlunda, en annan planet, rosa planet)

Nadja (åsiktsmässig motpol)

Slätt (Bajare, annars motpol)

Syrran (grrrrrrr, jag hatar dig, eller dina åsikter i alla fall)

Jag lägger inte till någon kommentar till det konservativa lägret då jag själv hör dit och inte gärna vill poängsätta bloggar som jag betraktar som vänbloggar, de flesta på min blogg har dessutom koll på denna kategori. Jag har delat upp det konservativa lägret i två olika mappar mest för att det skall bli hanterligt. Jag skulle ha kunnat dela upp den kategorin i ”systemkritisk konservativ” och ”konservativ”, det hade varit det bästa men jag vill inte strula med något som är invant. På den konservativa fronten tror jag mig ha koll de intressanta bloggarna men har ni tips på någon oberoende politisk blogg eller en vänster dito så skulle det vara kul, en del är inte särskilt originella på denna lista. Ett evigt upprepande av ett partiprogram som man redan har koll på är inte särskilt roligt. Åtminstone en tre fyra bloggar borde åka från denna lista, det är ju sant.

UPPDATERING:

Jag har lagt till Leandersson då han efter ett par bra artiklar på SD blogg verkligen förtjänar att läsas. Jag har funderat på att ta bort några bloggar från min lista men det slutade med att jag enbart tog bort Nathalie:s rosa blogg, blir någon besvärad när man ger goda råd så är det väl bäst att "dunsta", ungdomen får klara sig själva. Syrran ligger kvar, ser det som en nyttig självspäkning att läsa henne, man längtar nästan efter en hederlig tagelskjorta i stället. Pophöger får vara kvar, jag nästan njuter när han upprepar sig för hundrafemtionde gången. Luciano tycker jag fler borde läsa, han är riksdagsman för S och titeln på hans blogg är "Jag älskar Sverige", det förpliktigar.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

24 kommentarer:

Anonym sa...

Läser du inte erixon.com ?

Robsten sa...

Nä, jag tog till slut bort honom från min lista. han hade en del uppfriskande ideer, helt klart, men ibland så hade han lika tokiga ideer. Sedan skrev han lite väl mycket om amerikansk politik, inte mitt stora intresse här i livet. Därefter så ville han ha betalt för att blogga o.s.v., det som avgjorde var väl att han inte hade någon kommentarsfunktion, då tappade jag slutgiltligt intresset.

Grue sa...

Ingerö är bra tycker jag. Gudmund är inte konservativ utan liberal i min värld men men.

Syrran är en praktidiot, en förvuxen tonåring, ja.

Robsten sa...

Ja du Grue, nog är han liberal när han skriver för tidningen, och han kunde nog lika gärna hamna i den liberala mappen. Men jag undrar om han verkligen är så liberal. När han inte skrivit för tidningen har han väl inte alltid varit så liberal.
Ingerö får jag kolla upp, tack för tipset.

Robsten sa...

Nä, Ingerö är multikultiförespråkare och HBS (vad fan HTB??) förespråkare och allt möjligt, jag orkar inte med flera sådana i min blogglista, han åker ur igen.

~Karin Långström Vinge~ sa...

Det får jag tacka för! Det är väl bra om vi kan utmana varann litegrann - aldrig bra att bara omge sig med jasägare.

Så lite meta:

Du behöver inte gotta med html. Gå in på din dashboard och klicka på layout. Då kan du bara skriva i länkar och spara.

Robsten sa...

Ha, ha, har vi dambesök här, känns som man blev tagen på bar gärning, jag borde kanske ha vårdat mitt språk lite, var är kammen?
Hmmm... det där med jasägare är väl mina ord ja om jag minns rätt, men jag har väl en ganska präktig blogglista ändå att läsa igenom varje morgon, och skall vi vara ärliga, jag läser bra många bloggar som inte ligger i mitt läger s.a.s
Jag får kika på tipset du kom med, tack för det. Jag blir orolig varje gång jag skall grotta med htlm, speciellt på bloggen (jag har en riktig hemsida byggd med Dreamweaver också), tänk om jag sabbar allt?

Natta sa...

nej men säg det till personerna som inte gillar min blogg. de fattar ju inte att de inte behöver besöka den hela tiden och skriva skitiga kommentarer.
jag har försökt ignorera men eftersom de skriver flera ggr och angriper mig PERSONLIGEN och kallar mig massa DUMMA ord.. då blir jag för fasiken sur.
jag skulle aldrig ge ut något.. aldrig mitt nummer, aldrig mitt namn, aldrig min adress.. och det behöver inte min pappa säga till mig. jag är inte dum om du nu tror det!

Robsten sa...

Jepp! Men det är ju precis det du skall ignorera, dom vill ju att du skall bli sur, när du blir det så uoppnår de sitt mål och det uppmuntrar dem. Ta bort alla kommentarer av dem på din blogg och skit i dom förövrigt.

Robsten sa...

Jag har tittat på Karins råd här men jag har ingen "Layout". Förmodligen så måste jag uppdatera bloggen och då står det att "vissa saker" försvinner. Är det den htlm jag lagt in så blir det strul, hmmm...Nä jag tvekar faktiskt och röra i detta, måhända är jag en smula konservativ av mig;-)
PS. Mycket av det här kom när jag gick över till Googleskonto, innan var det lättare DS.

Engelbrektsson sa...

Mycket trevligt att du läser min blogg, jag läser även din regelbundet. Vill inte ha för många i min länklista, men nu har jag rensat lite och lägger till dig! :)

Ett tips är att använda RSS-flöden för att läsa bloggar, google har sin Google Reader där man kan prenumerera, så slipper man besöka bloggarna varje dag, särskilt såhär i semestertider då vissa uppdaterar mer sällan.

Angående kategoriseringen... egentligen anser jag att vänster/höger-skalan är ganska utspelad, men om jag ska placera mig någonstans blir det faktiskt åt vänster. Sen att dagens vänster är hycklare och pajasar, ja... det är ju större delen av högern också. Fast folkhemsromantik kanske till viss del kan ses som konservatism antar jag, även om folkshemstankarna och socialdemokratin i början av 1900-talet var oerhört radikal och ickekonservativ.

Robsten sa...

Tack Engelbreksson,
Ja det här med konservatism är ett kapitel för sig, de gamla ledarna i det forna Sovjet betraktades som konservativa. Så egentligen är konservatism inte en ideologi på samma sätt som liberalism eller socialism utan snarare en underideologi (demokrati är en överidelogi, du kan vara en demokratisk socialdemokrat, eller en demokratisk liberal) du kan alltså inte bara vara konservativ utan du bör helst ha ett prefix, såsom vänster eller mitten (mitt fall) eller, det kanske vanligaste högerut.

Robsten sa...

Nä, jag föraktar tokliberalerna lika mycket som flumsocialisterna, nästan mer, det är något så oerhört naivt och tonårsaktigt över dem. Ta Svansbo (pophöger), han sitter på ett café och betraktar sitt wienerbröd, det här har kapitalismen åstakommit, kapitalsimen är min gud, t.o.m. fyllningen ovanpå wienerbrödet är gjort av kapitalister, är karlen riktigt klok?

Redaktör Slätt sa...

Herregud Robsten, läser du min blogg för mina bajenhistorier? De innehåller ju fullständigt förvirrade tankar och så finns ju de som anser att jag är intellektuell hantlangare åt huliganerna. Kastat bananer har jag gjort också.

Men allvarligt Robsten. Jag vill dricka öl med dig under Norra. Jag vet ju inte vem du är men du måste komma fram och säga hej. I det tillståndet kanske du måste säga hej två gånger, ibland är jag så i dimman att jag inte vet vem jag är.

Annars, Cork imorgon. Kommer gå åt helvete, förstås.
Forza!

Robsten sa...

Hört talas om söder glöder? jag kommer att ha på mig en viss tröja, med vissa namnteckningar (som den ikon du är så har du säkert en likadan), vi ses, jag bjuder på malten, det är en hedersak för en konsevativ.

Redaktör Slätt sa...

Jupp, men jag kör utan matchtröja mer och mer. Min mage ser för jävlig ut i matchtröja och istället för att göra något åt det så har jag vanliga kläder, inte någon casualtrend från min sida alltså utan bara allmänt hyfs om att magar ska man bespara sin omgivning - såvida det inte är en rejäl pondusmage i stil med Stenbecks eller GW:s.

Oklart var jag står imorgon och på Råsunda säljer de ju bara lättöl så vi får ta det mot Kalmar hemma helt enkelt.

Robsten sa...

Men vad fan! jag sade "söder glöder" skall du inte dit Slätt? OK. jag skall kolla om jag kan komma på nästa hemma, aldrig att jag åker till Kalmar, vi hörs och ses, då blir det säkert ett jävla surr, bevaremig väl.

Robsten sa...

Kalmar hemma! OK , jag har sänkt några malt jag också nu, t.o.m. whisky.Kalmar hemma skall jag kolla.

Robsten sa...

Nämen, whiskyn börjar gå till huvudet nu, jag drack några irländska i goda vänners lag. Tala om var nästa hemma är, jag menar när.

Robsten sa...

Nä, jag tog nog en för mycket och är tvungen att lämna walk ower till i morgon, dessutom är jag liteb sugen på en till!!

Redaktör Slätt sa...

Robsten! Det är ju bara att älska dina sköna inlägg. Önskar att det fanns angivelse när dessa inlägg gjordes. Nästa hemma är mot Kalmar på onsdag, förutsätter att det är avspark 19 för det är väl knappast Canal+ veckans match. Jävla brögäng från Kalmar. Ses där!

Robsten sa...

Vi får se, jag meddelar vidare;-)

Selig sa...

Tack att jag finns kvar på din lista, trots att även jag är en "multikultiförespråkare". -- Och tack för att du inte försökte placera mig i höger-vänster skalan. De allra allra flesta som försöker gissar nämligen ganska så fel :-)

Robsten sa...

Varsågod;-)
Nä jag har ju inga säkra indikationer på var du står på höger - vänsterskalan, jag skulle aldrig drömma om att sätta in dig där utan att ha något rejält att gå på. jag vet att många, även de från min politiska hemvist, genast skulle lägga in dig till vänster, vilket jag inte kan göra. Mitt kall här i livet verkar vara att höja debattnivån. Förövrigt är denna höger - vänsterskala alltmer obsolet, den saknar snart all betydelse förutom i ekonomisk politik där den fortfarande äger en viss relevans.