onsdag, juli 11, 2007

Hur långt kan man gå för att få asyl?


Första rubrikerna talade om en kvinna som varit bunden i fyra eller fem dygn och som våldtagits hela tiden, instängd i en lägenhet. Övergreppen skulle ha utförts av tre män. Vi blev alla chockade av en sådan utstuderad grymhet och både TV och tidningar rapporterade om saken med svarta rubriker. Det första märkliga förhållandet var att de tre männen inte var i lägenheten när polisen stormade in, i stället var det en medelålders kvinna i lägenheten tillsammans med det förmenta offret. Den medelålders kvinnan fördes bort av polisen med huvudet täckt av en jacka, det var väl här någonstans man började undra hur det egentligen låg till. I dag läser jag att historien förmodligen är uppdiktad från början till slut. Stämmer detta så har paret, den bundna kvinnan och hennes man, ljugit inte bara för polisen utan för hela svenska folket. Det står i tidningen att paret söker asyl, jag kan i alla fall inte tänka mig någon annan orsak att genomföra detta bedrägeri än att bättra på sina asylskäl. Jag kan ju omöjligt veta det i detta läge men någon annan orsak torde inte gå att upptäcka ens med ett teleskop. Så då inställer sig frågan hur långt man kan gå för att erhålla asyl.

För någon vecka sedan (2007-07-04) tog Uppdrag granskning sommarspecial upp frågan om de apatiska flyktingbarnen. För det första så misstolkade redaktionen avsiktligt vad psykologer och psykiatriker sade, dessutom så föreslog en psykolog att de skulle göra ett toxiskt test så han slapp sitta och spekulera. Vad jag förstod så gjordes aldrig några toxiska tester på barnen, i alla fall nämndes de inte vidare med ett ord i programmet. Däremot ältades vad psykologen sagt och inte sagt in absurdum, detta i stället för att göra ett toxiskt test och få svar på alla frågor en gång för alla, ett mycket misstänkt upplägg.

En annan läkare blev näst intill häcklad i samma program för att han föreslog att föräldrarna kunde utnyttja sina barn för att få asyl. Hade samma läkare sagt att en kvinna kan fejka en våldtäkt för att få asyl så hade väl läkaren blivit anmäld för hets mot folkgrupp och allmänt uthängd till bespottning.

Länk SvD

Första versionen SvD

Länk DN


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet! Kan inte annat än att hålla med dig.

Anders sa...

Det vet du väl, att Sverige är världens mest politiskt korrekta land. Ingen jävel vågar öppna käften och säga vad man faktiskt tror utav rädsla för angrepp från PK-maffian.

Ibland, rätt ofta faktiskt, önskar jag att jag bodde i ett land där man faktiskt vågade säga vad man tyckte och trodde utan att bli verbalt misshandlad utav någon bara för att denne någon själv är rädd för just det. Att bli påhoppad alltså.

Robsten sa...

Vi kanske skall arbeta på att ändra den rådande paradigmen Anders.

Natta sa...

ja men vadå.. bara för att det inte var en stor summa ska jag vara glad? nej jag ska inte vara glad för jag har inga pengar på kontot. hade fått min förskottslön (det enda jag hade på kontot) för att idag överföra till mamma men sså ser jag att någon handlat för förskottspengarna.. det är inte lika kul då? :S jag handlar allt med kort men det har inte med det att göra. jag gick in på internetbanken på jobbet.. och så har de säkert hackat sig in.. inte så svårt direkt fick jag veta av pappa. en it tekniker på jobbet hade varnat honom att gå in på internetbanken på jobbet.

Robsten sa...

Jag förstår din besvikelse Natti, jag gjorde ett klumpigt försök att muntra upp dig och att inte se allt i svart. Mycket klokt råd av din pappa, dessutom rekommenderar jag nog Föreningssparbanken, deras säkerhet ligger nog i topp.

Robsten sa...

Dessutom skall du helst kolla din dator för trojaner och annat skit, ladda ner detta antivirusprgram som är gratis och mycket bra, om du inte redan har ett mycket bra antivirusprogram
http://www.free-av.com/antivirus/allinonen.html

Du kan också scanna din eller jobbets dator online på dessa länkar

http://support.f-secure.se/swe/home/ols.shtml

http://us.mcafee.com/root/mfs/default.asp?cid=9914

http://www.kaspersky.com/virusscanner

Dessa onlinescanningar fungerar bara i InternetExplorer och inte i Firefox som de flesta antagligen använder till vardags. OBS installera inget program på jobbets dator, då blir IT-chefen "pissed of". Hoppas jag varit till någon hjälp Nattis;-)

politisktinkorrekt sa...

Det finns en spricka i PK-alliansen: Merit Wager. Inte nog med att hon nyligen skrev om diskrimineringen av svenskar när det gäller hets mot folkgrupp och hatbrott, nu skriver hon om behovet av att tillämpa grundlagen för att stoppa asylinvandringen.
Wow!

Merits blogg

Robsten sa...

Tack för länken PIK, ja, jag vet inte, är det en signal från högre ort eller går Wager före, eller representerar hon en något mer konservativ inriktning i den samhälliga debatten? Jag är mycket orolig för den situation vi nu står inför.