onsdag, juli 04, 2007

TT och svenska språket


Håller TT på att uppfinna nya ord? I en rubrik skriver de "Gordon Brown vill styrka parlamentet", jaha, går Brown och delar ut cognac till ledamöterna?

ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

4 kommentarer:

Ökenvandring sa...

Haha, kul vinkling. Men tror du inte det skulle vara politiskt självmord att dela ut en fransk nationaldryck i det brittiska parlamentet? :)

Robsten sa...

Jo frogeaters är egentligen inte populära där. Men sanning och säga så dracks cognac allmänt i England fordom, under en svår bristperiod gick det inte helt enkelt att få tag i cognac, folk började i desperation dricka en konstig dryck från Irland i stället som de kallade "uisge beatha", det är ett gaeliskt ord och omöjligt att uttala för britter (och alla andra också) så det blev till slut Whiskey och i dag enbart whisky.

-Frihet och Whisky går hand i hand-
Robert Burns.

Grue sa...

TT är ett gäng stalinistiska 68-ävervintrare. Det vet du väl Robsten att det är borgerligt att kunna stava? TT gör sitt för att föra oss ett steg närmare världsrevolutionen.

Robsten sa...

Ja dom säger de, men jag vet inte, jag har inte reagerat speciellt på TT. Tror det är mest saker som rör Palestinakonflikten folk har reagerat på TT om. Jag har kollat olika mediers objektivitet under ett halvår eller så, och då försökt bortse från mina egna politiska preferenser (det är svårt jag lovar) bäst ut kommer faktiskt SVT, hur mycket folk än klagar på SVT så är andra medier värre, faktiskt. Sämst är väl DN och TV4. På SVT är faktiskt UR allra sämst, överlägset, och kulturprogram som mer eller mindre öppet förfäktar mångkultur och annat skit.
Kvällstidningarna läser jag överhuvudtaget inte.