torsdag, juli 05, 2007

Hanne Kjöller frispråkigare än vanligt


Ja, man är inte riktigt van vid dessa tongångar från vår mediala elit, som denna artikel i DN signerat. För ett par år sedan en omöjlig artikel, nu plötslig möjlig, något har nog hänt i alla fall. Jag tror ju att Kjöller får på pälsen för denna artikel, men tack i alla fall Kjöller, du har ett moraliskt och etiskt patos, utan tvivel. Vågar man aldrig skriva eller säga något som man på förhand vet att man får problem med så har man helt enkelt ingen moralisk resning, man måste ju våga riskera något och våga få ovänner, i annat fall ylar man bara med i den vanliga allsången på Skansen där man alltid får de förväntade klapparna på axeln och det vanliga gnället från de politiska motståndarna. Kjöller har bevisat att hon vågar gå ett steg längre, jag tycker inte alltid som du Kjöller men du har min respekt, utan tvivel. Vad skriver då Kjöller? Jo, här skriver hon om den aningslöshet och den eftergiftspolitik gentemot muslimer och dess värderingar som är å vanlig i vårt land,

- Eventuell antisemitism ursäktas med situationen i Mellanöstern. Att muslimer, precis som alla andra i vårt land, borde kunna skilja på israeler och judar, på människor och politik, är sällan ett krav som ställs. När muslimska män begränsar sina fruars och döttrars frihet bemöts det som ett klass- snarare än ett kulturproblem, vilket i sig betyder att problemet kan utbildas bort. Om pappan, som man ju kan förmoda det är, bara reser sig ur sin socialgrupp så kommer flickorna att få det mycket bättre. Allt oönskat beteende som kolliderar med det liberala samhällets idéer om alla människors lika värde, allas rätt att uttrycka en åsikt, allas rätt till religionen men också rätt från religionen, individen - inte familjen - som samhällets minsta beståndsdel blir i majoritetssamhällets ögon blott en fråga om utanförskap och bristande integration. Inte att några faktiskt har helt andra ideal.

Problemet är den politiska korrekthet som både den politiska eliten och faktiskt den mediala eliten faktisk står bakom och har skapat. Denna korrekthet har ju gjort det omöjligt för någon aktör att ställa krav, säga att nu är det nog. Också många liberaler har varit med i detta spel, liberaler som Westerberg är väl själva arkitekterna tillsammans med delar av socialdemokratin bakom denna syn, en syn att vi skall tolerera allt annars är vi intoleranta och främlingsfientliga. En lite mer omfattande analys vad som skapat detta av Kjöller skulle inte vara helt fel, men då kommer vi in på riktiga känsliga ämnen, vi skall kanske ta ett steg i taget.

Vidare skriver Kjöller,

- Någon gång, någonstans måste Sverige i likhet med andra västländer försöka besvara frågan vad vi ska göra med konventionsflyktingar som inte kan avvisas men som aldrig kommer att bli några demokrater, utan som tvärtom använder västvärldens frihet för att planera och organisera andra människors ofrihet. Vad ska vi göra när terrorister, muslimska eller andra, knackar på dörren och med hänvisning till Genèvekonventionen och risken för tortyr i hemlandet vill slå ned sina bopålar i den svenska myllan?

Ja, nu kom du in på en annan känslig fråga Kjöller, jag har ju ett svar, men det är tyvärr inte politisk gångbart i dag, kanske i morgon. Frågan är ställd i alla fall och det är första viktiga steget. Sanningen är väl den att vi behöver se över alla regler och hela politiken vad gäller flyktingmottagning.

Länk DN


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, du Robsten - "ett steg i taget" - har dere nå egentlig tid til det? Mer enn 2 millioner innvandrere & etterkommere i Sverige allerede - og tilstrømningen vokser eksponensielt. Hvor mange riksdagsvalg tror du dere har på dere for å få endret kursen? Tre? To? Kanskje bare ett?
Én ting er i alle fall sikkert: jo lenger man venter, jo verre blir utfallet. Jeg forutser at SD kommer til å fremstå som de rene pusekatter i forhold til hva som kommer til å komme siden, hvis ikke kursen legges om veldig snart.

Robsten sa...

Ett steg i taget för den mediala eliten, inget annat. det är väl ingen som tror att någon skall skriva "njae SD har egentligen haft rätt hela tiden".

politisktinkorrekt sa...

Jag har länge hävdat att vissa människor inte har moralisk rätt till asyl. Till exempel anhängare av hedersmord. Spelar ingen roll sen om de flyr för livet. Vem bryr sig?

Sedan har vi gett tillräckligt många (för att inte säga för många) flyktingar - i vissa fall bluff-flyktingar - asyl.

Vi måste verka för invandringsstopp från tredje världen och speciellt terroristproducerande länder.
Det bör bli en del av vår säkerhetspolitik och försvarspolitik.

Vidare bör vi ha uppsamlingsläger utanför EU för flyktingar och
ge ökad stöd till grannländer i konfliktområden, där flyktingar kan vistas utan för stora kulturkrockar, temporärt tills de kan återvandra.

Vi måste även i Frankrikes efterföljd öka bidragen till de som vill återvandra från Sverige.
De som avskyr svensk kultur och är arbetslösa lär nappa.

Robsten sa...

Tyvärr lär väl inte Sahlin och Westerberg nappa.

Knute sa...

"För ett par år sedan en omöjlig artikel", jo det stämmer nog men inte för fem-sex år sen, då var nog debatten frispråkigare. Allting har blivit så inlindat och finkänsligt, antagligen av rädsla för nya muhammedkriser och för lagen om hets mot folkgrupp.

Robsten sa...

Jag har nog en känsla av att "vindarna håller på att vända" Knute, vad säger andra här?