tisdag, september 04, 2007

Al-Qaida i Danmark?

Dansk polis har slagit till mot en lägenhet där det framställts sprängämnen ämnade för terrorattentat enligt danska medier. Enligt DN så greps åtta personer, men bara två av dem har häktats vilket kan te sig lite märkligt. Chefen för PET, Jakob Scharf säger i en intervju,

- Vi har också funnit bevis för att de nu gripna personerna har haft kontakter med ledande personer inom al-Qaida

Detta är mycket uppseendeväckande uppgifter. Man undrar hur de fått fram uppgifterna, på SVT trodde en terroristexpert att någon form av infiltration måste ha förekommit för att så snabbt få fram dessa uppgifter.

Det har tidigare förekommit tillslag i Danmark mot liknande terrorceller. Vi i Sverige har varit förskonade från dessa typer av terrorgrupper. Så man kan anta att de svenska regeringarnas undfallande politik har effekt i alla fall. Det lilla Danmark blev ju uppmärksammat världen över för några teckningar i Jyllandsposten som retade gallfeber på muslimer världen över. Dessutom har ju Danmark skickat ett mindre antal danska soldater till Irak, en symbolisk styrka som utmärkt sig mest för att av misstag skjuta ner varandra. Det räcker tydligen för att bli måltavla för Al-Qaida (stavningen Al-Queda torde vara mer riktig och används av Ahmed Rashid) så de undfallande svenska politikerna kanske har blivit informerade om "vad som gäller", det torde förresten allmänheten också kunna räkna ut nuförtiden, utan att få någon "insida information".

Länk DN

4 kommentarer:

Grue sa...

Genast börjar svensk media skylla på Dansk Folkeparti. Tydligen ska man köra undfallenhetspolitik i det oändliga enligt dom. Dom verkar inte ha lärt sig av München-38.

Sen var dom ju välintegrerade och hade arbete:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=130&a=367009

"Ett par av dem har i medierna identifierats av andra som övervarade polisaktionerna. En av de gripna uppges vara elektriker, en annan taxichaufför. Deras grannar och bekanta säger sig vara förvånade och chockade över misstankarna.
- Han som är så artig och väluppfostrad, verkligen välintegrerad. Så kommenterade en av de gripnas grannar till en radioreporter som var tidigt på plats på en av de adresser som stormades av polis.

Den beskrivningen styrker bilden av terrorister som "hemvävda", det vill säga personer som inte är utsända från utlandet, men som har radikaliserats efter en till synes problemfri uppväxt i Danmark, säger den tidigare PET-chefen Hans-Jørgen Bonnichsen.
- Det passar in perfekt i vad vi har sett tidigare, säger han till nyhetsbyrån Ritzau."

Hur var det nu Reinfeldt, allt skulle ju lösa sig bara vi "bröt utanförskapet" och fixade jobb åt alla? Det var ju likadant i England tidigare i somras, läkare som bombade.

Knute sa...

Islamisterna hatar oss oavsett vad vi än gör. Hur mycket pengar vi än skickar till Gaza och Afghanistan börjar de skrika så fort de får se en rondellhund. No Quarter skriver bra om det: http://noquarter.wordpress.com/2007/09/04/the-prime-directive/

Knute sa...

Undras om inte Muhammedkrisen och de danska trupperna i Irak bara är en förevändning för islamisterna att ta över Danmark. Invandringen är inte så liten som den svenska demoniserande propagandan gör gällande, stigningen mellan 2005 och 2006 var 28 procent. Stor illegal invandring dessutom. Ett litet land, inte underligt att många danskar känner sig hotade.

http://www.lilliput-information.com/status06.html

Trader sa...

En sak är säker, det går inte att utbilda bort terrorism. Att var "artig och välintegrerad" är definitivt inte någon vaccinering, det visar såväl det danska exemplet som det skottska, där ett gäng läkare bestämmer sig för att spränga en flygplats.