tisdag, september 04, 2007

Tidningar brända i Örebro

I lördags kastades ett hundratal exemplar av Nerikes Allehanda i en fontän. I går natt var det dags igen: hundratals tidningar brändes upp i en busskur i Vivalla (ett invandrartätt och problemfyllt område). Nerikes Allehanda skriver om detta här och här.

Riksmedia mörkar dock som vanligt och om man över huvud taget rapporterar om det gör man det på en undanskymd plats. De anser inte, som man skulle kunna tro, att deras uppgift är att kontrollera makthavarnas förehavanden; nej, deras uppgift är att kontrollera folket så att det inte "tänker fel". Därav kommer sig den mycket politiserade rapporteringen kring rondellhundarna och övriga konflikter med islamister.

3 kommentarer:

Trader sa...

Vad kan man säga? "The religion of peace and love" har visat sitt rätta ansikte igen, och svensk riksmedia hukar som vanligt.

Anonym sa...

Det finns yttrandefrihet ochkränk ...varför väljer man den andra ...ju det är pennger i forsta hand och uppföstran.

det finns mycket annat att man skriva ...knark, våld..(rån, våldtäckter, och att acceptera dom andra som dom är...FRIHET...undrrar om det finns sådant på verkligheten eller bara på papper

oskar sa...

I UK har man precis gett fyra personer som uppmanade till våldshandlingar i samband med protesterna mot danska ambassaden förra året mellan 4 och 6 års fängelse (BBC länk nedan). Tydligen hade man använt polisens filmer från demonstrationerna som bevis. Man skulle kunna önska att polisen gjorde något liknande här i Sverige för att visa att det inte går an att hota och uppmana till mord.

BBC länk: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6904622.stm