tisdag, november 27, 2007

Dags att taga strid mot facket

Fackpamp efter fackpamp träder fram och säger sig vilja arbeta för att begränsa SD:s framgångar och inflytande över medlemmarna inom olika fack. Det verkar vara en självklarhet att fackpampar av olika kulör ser som sin uppgift att valla in sina medlemmar i "rätt" partipolitisk folla. Hela 49 % av IF Metalls avdelningsordföranden vill utesluta medlemmar i SD. Undersökningen är gjord av Novus Opinion på uppdrag av Dagens Arbete. Vi frågar oss hur fackföreningen rent praktiskt skall ta reda på vilka som är medlemmar och inte. De vill kanske sätta SÄPO på denna grannlaga uppgift, eller skall andra medlemmar i facket ägna sig åt angiveri som i det forna Östtyskland?

I Dagens Arbete uttalar sig Tommy Andersson, Grafikernas ordförande efter att undersökningen gjord av Novus Opinion visat att 5,8 % av Grafikerna, IF Metall och Pappers medlemmar skulle rösta på SD.

Det måste till en rejäl satsning, det har vi insett och jobbar med. Och då tror jag att de här siffrorna kommer att se annorlunda ut om några år.

Verkligen, grafikernas fackförening jobbar hårt på att få dess medlemmar att inte rösta fel. Man tar sig för pannan, var det inte meningen att fackföreningar skall tillvarata sina medlemmars intressen gentemot arbetsgivaren? Vi börjar närma oss rena diktaturfasoner, skulle detta ske i Ryssland skulle vi alla samfällt stämma upp i högljudda protesttjut, nu händer just detta i det vi själva gärna vill se som demokratins högborg, Sverige. Nej mina vänner, det är dags att draga blanka vapen mot dessa fackföreningspampar, nog nu! Inte bara de som sympatiserar med SD eller är allmänt systemkritiska utan alla de med demokratiska ideal borde visa vad verklig åsiktsfrihet och demokrati är. Gå ur de fackföreningar ni är medlem i om de beter sig som IF Metall och Grafikernas. De kämpar i alla fall inte för era intressen utan ägnar sig åt partipolitik i stället, detta för de pengar som ni betalat in till fackföreningen, för att denna skall tillvara era intressen. Visa vad ni tycker om dessa diktaturfasoner som just nu läggs i dagen. Det enda språk dessa fackföreningspampar förstår är en rejäl spark i det vi normalt betecknar som "skrevet".

Länk dagens arbete


Länk DN

3 kommentarer:

Anonym sa...

LO´s fackföreningar är och har alltid varit veritabla STASI-nästen.Deras förtroendevalda har full koll på vilka medlemmar som inte stöder (S). IB försvann inte bara för att de blev avslöjade, de finns fortfarande kvar på lokal nivå.

Anonym sa...

Alltså, att ta strid mot facket låter inte som rätt prioritering. Jajamänsan, slåss gärna mot de pampar som inte har några demokratiska värderingar, men att slåss mot facket som helhet ...?

Det är faktiskt så att det finns massor av fackliga företrädare därute som tar fajten för sina medlemmar, de ger fan i centrala politiska påbud och slåss för sina medlemmar istället.

Pamparna som bara kämpar för att få behålla sina egna förmåner och för den "sanna" läran, dem kan vi gärna bekämpa. Men att slåss mot facket som helhet? Obegåvat. Då kan vi inte säga att vi står på den vanlige svenskens sida.

z999 sa...

Anonym:
"Det är faktiskt så att det finns massor av fackliga företrädare därute som tar fajten för sina medlemmar, de ger fan i centrala politiska påbud och slåss för sina medlemmar istället."

Har du något exempel på det möjligen?