måndag, november 26, 2007

Är Sverige på väg in i ett demokratiskt mörker?

Det kan man undra, för enligt en artikel i SvD så vill 49 % av avdelningsordförandena i IF Metall utesluta medlemmar i SD. Jag tror knappt mina ögon när jag läser det och får både nypa mig i armen och läsa meningen flera gånger. Hälften av alla avdelningsordförande i organisationen vill alltså utesluta medlemmar i ett politiskt parti som uppfyller alla demokratiska kriterier som man kan ställa på ett politiskt parti. Detta mina damer och herrar är inget annat än en glimt av det skräckscenario som målades upp i Orwells 1984, några år för sent kom skräcksamhället men ändå.

Vi kan fråga oss vad reaktionen skulle bli om dessa avdelningsordföranden ville utesluta moderater, eller varför inte homosexuella eller utvecklingsstörda för den delen? Vi vet att det skulle bli ett ramaskri utan like och något sådant skulle ingen ordförande göra sig skyldig till, de vet nog vad som är opportunt och inte. Stödet för dessa odemokratiska åtgärder är betydligt lägre i de andra fackorganisationerna men Pappers ordförande, Jan-Henrik Sandberg, säger så här i SvD.

SD är en odemokratisk organisation och förespråkar saker vi inte delar. Men att generellt utesluta medlemmar tycker jag inte man ska göra.

Snälla Sandberg, vad är det som är odemokratisk med SD, kan du inte en enda gång förklara det? Det som alldeles uppenbart är odemokratiskt är ju att utesluta medlemmar p.g.a. deras politiska åsikter. Detta är ju befängt, man beter sig odemokratiskt och vill utesluta medlemmar p.g.a. deras politiska åsikter med förevändningen att de som man vill utesluta är odemokratiska. Jag tror att detta faktiskt är värre än i Orwells skräckscenario, inte ens där skulle väl något dylikt kunna hända, det skulle anses som alltför orealistiskt.

Länk SvD

7 kommentarer:

Anonym sa...

Från Kurtan,

Robsten,tro inte på denna här typen av undersökningar.

De är gjorda för att manipulera potentiella sympatisörer inom dessa fackförbund. Ännu ett exempel på etablisemangets desperata propaganda mot Sd.

Ett enkelt konstaterande:
Har de frågat samtliga medlemmar i dessa fackförbund. NATURLIGTVIS INTE !

Tror du inte att de som sympatiserar drar sig för att öppet meddela att de sympatiserar med Sd när de vet vad dom "djävlarna" som säger sig stå för demokrati och "allas lika värde" kommer att bestraffa dem ?!

Ta denna undersökning med en stor nypa salt.... Fortsätt att sprida sanningen och verkligheten till folket. Till slut svänger pendeln...

MVH

ola sa...

Om vanliga medlemmar får rösta så tycker tvärtemot 84% att Sd:are skall tillåtas i facket:

http://www.da.se/home/da/mfraga.nsf/resultat?ReadForm

Vad förvånande...not

Anonym sa...

Det mest uppseendeväckande med denna undersökning är väl ändå att av männen fick SD 4,9%. Av kvinnorna 6,7% !!!!! ??
Nån som har en hållbar teori varför?

http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/unid/9897EA29E0074C57C125739C004E1E8A?OpenDocument

Mvh Sven-Olof

Magnus Andersson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Magnus Andersson sa...

Det vore intressant om förslaget drivits på av Grafiska, då en majoritet av dem ska ha varit kommunister från 60- och 70-talet. Med tanke på demokratiska idealet alltså.

Såg i en socialistisk tidskrift att största fackförening i SKP var just Grafiska, och jag minns själv vilka pro-kommunistiska idéer det förbundet företrädde på 70-talet. (Kommenterade och länkade just uppgiften om kommunistiska Grafiska på GoV.)

Sosse-politruker och Grafiska-typer (vilka mycket väl kan vårda Grafiskas tradition och vara KPML(r)-radikala i dag) upphör nog aldrig att förvåna.

Såg förresten detta i Expo redan tidigt i morse (då jag råkade gå in på sidan eftersom jag just läst en Expobok om SD). Man kan kanske undra om de propagerat för att få de vänstervridna facken att fatta det beslutet? Expo som skrupelfritt samarbetade med AFA lär ju inte ta kloka beslut här.

Anonym sa...

Artikeln, eller snarare artiklar-na i Dagens Arbete säger en hel del om SAP:s syn och taktik gentemot SD.

Väldigt intressant tyckte jag.

SAP-LO ser sig verkligen som arbetarsveriges förmyndare/målsmän.

Ganska motbjudande, vare sig man sympatiserar med SD eller ej.

GiS

Addem sa...

Jag ser inget fel i LO vill utesluta dem som inte bekänner sig till Socialdemokratin. Det är fullt frivlligt att vara med i ett fackförbund. Även fast jag inte är Sd-sympatisör så ser jag ändå det "äckliga" i den här undersökningen.

Jag tror inte vi kommer se en förändring i LO. Även i danska motsvarigheten till LO så är det Socialdemokraterna som bestämmer.

Europa kommer gå under innan de här århundradet är slut. Det är bara att packa väskorna grabbar för vi ska till Amerika!