torsdag, november 29, 2007

Tar DN:s ledarredaktion intryck av min blogg?

Jag börjar så smått undra om inte DN:s ledarredaktion faktiskt läser och tar lite intryck av vad som skrivs på denna blogg. I dagens ledare finns det formuleringar och beskrivningar av verkligheten vi nog inte sett förut. Måhända har jag drabbats av hybris, men visst kan man börja undra, läs detta ur dagens ledare.

Men samtidigt ska man komma ihåg att kommunalråd som Göran Johansson och Malmös Illmar Reepalu faktiskt står i en verklighet där stenarna far genom luften, där infödda svenskar flyttar ut, där bidraget till eget boende för nyanlända asylsökande resulterat i att 20 personer lever i en tvåa och att vissa stadsdelar håller på att gettofieras.

Och

Däremot kan man av EU:s medlemsländer kräva en samordning och ett delat ansvar så att även andra länder kan erbjuda en fristad. Sverige kan inte - och bör inte - ensamt ta emot majoriteten av alla flyktingar från ett visst konfliktområde.

Nåja, jag kanske inbillar mig. Men en liten tillnyktring på de problem vi har i samband med vår flykting och integrationspolitik kan nog skönjas på flera håll i det etablerade samhället. Vi har dock lång väg kvar att vandra.

Länk DN

Länk tidigare artikel av mig i ämnet

5 kommentarer:

Fredrik sa...

Invandringspolitiken är det enda område där svenska politiker inte vill ska vara "lagom" :) Möjlig svensk diaspora i resten av norden om 20 år? Nej, jag skojar inte...

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Varför inte göra ett byte!?!?!?
Folk från mellanöstern, vana att förstöra ett land, flyttar till Sverige och kör nationen i botten tillsammans med "Skuggan" Reinfeldt och "Hjärnkakan" Mona!
Vi, de etniska svenskarna kallade barbarer, flyttar till mellanöstern och bygger upp "Babylon" igen!!!!

nm08 sa...

Cool att se din rubrik vid DNs ledare. Det gagnar din blogg, DN och demokratin. Vårda språket och punktmarkera!

Att 08-DN tar intryck av bloggare är en självklarhet.

Eftersom det knappast finns några självständiga intelektuella kvar i provinsiella 08-media, måste de hämta syre från de fria skribenterna ute i landet.

Andreas sa...

Hej Robsten, long time no speak. Hoppas allt är väl med dig.

Håller precis en liten debatt med en bloggare som skrivit lite ogenomtänkta saker. Kanske intressant för dig och läsare här att ta del av också.

http://andwelookedsogood.blogspot.com/2007/11/vafan.html

Förresten, som jag tidigare nämnt så har jag inga ambitioner att starta en egen blogg, även om jag har gott om åsikter. Därför tänkte jag tipsa om ett ämne som kanske är intressant. In gratistidningen Stockholm City finns det onsdagen den 21/11 en artikel som heter "Skolor klarar inte att ge behörighet", i vilken det fastslås att "Fler av skolorna med svaga resultat har en stor andel elever som kommit till Sverige sent och som har svårare än andra tt klara målen, säger skolborgarrådet Lotta Edholm (fp)." Tidigare i artikeln står det att "Enligt skolverket är det dock föräldrarnas utbildningsnivå snarare än deras pengar som avgör hur det går för barnen".
Vad är det då som är intressant med detta? Tja, själv reflekterade jag väl mest över hur oerhört mycket det ständigt klagas över att vi inte tar till vara på invandranas kompetenser, att vi har mängder med akademiskt utbildade invandrade som får städa eller köra taxi. Det klagas ibland så till den mån att man lätt kan tro att minst 75% av invandrarna/nysvenskarna/etc är läkare, civilingenjörer, företagsekonomer, etc. Hur rimmar då detta med de slusatser som dras i artikeln? Svaret är att det gör det naturligtvis inte. Att det FINNS invandrade med akademisk utbildning som tvingas städa är självfallet, men det är knappast så vanligt som politiskt korrekta tyckare vill påskina. Och det är knappast ett samhällsfenomen som är förbehållet invandrarna, känner en hel mängd folk infödda svenskar med akademisk utbildning som tvingas försörja sig på allt annat än det de är utbildade för.

Robsten sa...

Tack för tänkvärda kommentarer;-)