torsdag, november 29, 2007

Reinfeldt tar bladet från munnen (igen)


Ja förra gången Reinfeldt gav sin syn på det mångkulturella samhället var det Sverige och svenskarna som var att likna vid barbari. Nu när moderaterna skall formulera en "ny" politik för integration och mot segregation säger han så här.

- Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.

Verkligen, det mångkulturella samhället är mer spännande. Varför inte flytta till något av de intressanta mångkulturella samhällen som ju finns runt Stockholm. Reinfeldt bor ju numera i Sagerska palatset men har väl kvar sin villa i det kulturellt homogena Täby. Vad är det för dårar som inbillar sig att det mångkulturella samhället inte fungerar? Är det sådana misslyckade individer som råkar bo i dessa typer av mångkulturella samhällen?

För övrigt funderar den moderata arbetsgruppen på att invandrare som återvänder till sina hemländer skall få ta med sig den svenska pensionen hem till sitt ursprungsland. Förstår jag förslaget rätt så får ju alla pension, även de som inte arbetat en enda arbetsdag. Det skulle med et moderata förslaget gå att komma som flykting till Sverige, bo här några år, inte behöva arbeta, därefter kunna återvända till sitt hemland med svensk pension. Var det någon som tyckte att den moderata integrations och flyktingpolitiken var bättre än den socialdemokratiska?

Länk SvD

26 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande och intressant kanske kvinnan i Strömstad och bilisten i Hammarkullen kan instämma i. Deras möte med mångkulturen innebar deras död. Rektorn i Kungsängen hade inte samma otur, men nära var det. Jag kommer aldrig att rösta på något av de s.k. etablerade partierna igen.

Anonym sa...

Sverige blir bara sjukare och sjukare. Har man bara PUT och krisen i landet man kommer ifrån är över och det går att återvända så ska de väl i rimlighetens namn tvingas att göra detta utan att belasta svenska skattebetalarna resten av sitt liv. Att moderaterna dessutom säger att de ska kunna få ett bidrag för att återvända OCH få pension gör det ännu sjukare. Vad är då skillnaden mellan de svenskar som flyttar till Spanien efter pensionen? Inte får väl de ett rikligt bidrag för att flytta dit? Nu har verkligen Reinfeldt målat in sig i ett hörn. Fortsätter moderaterna på inslagen väg når de nog inte ens 10% nästa val så i otakt med folkopinionen som de är...

Robsten sa...

Håller med båda kommentarerna här;-)

Johan sa...

"För att utveckla sin politik på området tillsätter den moderata partistyrelsen i morgon en arbetsgrupp mot utanförskap och segregation som ska ta fram nya ståndpunkter inför valet 2010."

AKA : Värva röster åt SD!

För så länge ingen i M föreslår en minskning av invandringen kommer alla deras patetiska förslag leda till att SD får fler röster. Bara att tacka och ta emot alltså =).

Anonym sa...

Det blir inte en röst på M igen. Vilken jäkla flopp invandringspolitiken är för att inte tala om Tobias Billström. Det blir för stor belastning på sjukvården, skolorna och för många barnagiften, hedersmord, gäng , maffia. Är NI dumma i huvudet på partikanslit.

Magnus sa...

Håller med Robsten samt tidigare kommentatorer: Om nu det mångkulturella samhället "är ett mer spännande och mer intressant samhälle" varför bor då inte EN ENDA individ ur den politiska eliten i ett sådant område?!

Hur kan det vara möjligt att svenska folket accepterar detta otroliga hyckleri?

Anonym sa...

Arbetsgruppen moderaterna skall tillsätta kan väl åka runt i ghettona och sjunga "we shall owercome" så löser sig problemen. Förmodligen finns den en hel del sångare i övriga alliansen som kan bidra.

Varjager sa...

Den Ryggradslöse förnekar sig inte. In i absurdum skall vi vandra.

Fredrik sa...

Hahaha...kan inte Friggebo komma in o konsulta som dirigent? Det gick ju bra senast... Ja, jag är också extremt förbannad på förd inv.politik. Så långt från verkligheten kommer man inte. Reinfeldts senaste förslag (pension till flyktingar som vill flytta hem) är för oss dödliga en mardröm, för media "une orgasme infinitive". Maler det på TV om och om igen. Förvånar mig inte iof sig inte, dock kommer M fortsätta tappa i opinion. Det viktigaste för oss som uppmärksammat det skeva samhället är att PÅVERKA andra!!! Släkt, vänner etc...

Kör hårt, bröder och systrar!

Anonym sa...

Har dom blivit skvatt galna i Moderaterna ???
Jag har alltid röstat på M, men nu får det vara nog...

Anonym sa...

Ja man ubdrar vad som sker. Håller med inläggen. Dags att fundera på emigration. Som Ulf skrev i Expressen vi håller på och byter folk i Sverige. Irakier in Svenskar ut.

Anonym sa...

En extra bonus med att låta pensionärer få sin pension skickad till utlandet - vilket alltså inte etniska svenskar får - är att pensionen inte kommer tillbaka till statskassan i form av skatter och moms, eller landets invånare och företagare i form av konsumtion.

Om tillräckligt många accepterar erbjudandet är det som att dra ur proppen i Sveriges finanser och se på hur virveln bildas vid utflödet.

Grue sa...

Bra Robsten. Hade tänkt att skriva nåt själv men nu märker jag att jag inte behöver - du har redan sagt allt jag ville säga:)

Addam sa...

Jag är besviken på den nya regeringen. Först vänder de politiken till vänster och gör sitt bästa för att bevara felande institutioner. Sen är litet lagom populistiska och vägrar göra någonting åt SVT, Systembolaget, Apoteket och andra "psudo-statliga" institutioner. Först kallar Reinfeldt svenskar barbarer. Något han förmedlar människor från kulturer som inte har gjort allt för mycket för mänskligheten. Sen går ut Mufs ordförande Wykman ut och ylar om feminism. Sen finner vi Centerpartiets ordförande som säger att svenskar inte bidragit något till Sverige. Idagarna har vi haft att göra med den galna migrationsministern.

Reinfeldt avslutar med ett uttalande som påminner om Mona Sahlins värsta stunder.

Robsten sa...

Ha, ha. det var verkligen roligt at läsa kommentarerna här.

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Som tur är kommer "Det Nya Arbetarpartiet de Nya Moderaterna" att bli ett "One Night Stand" på den politiska kartan! Det gör absolut ingenting att De drar med sig "Pladder - Kärringen" Maud i fallet!!
Tyvärr, så är alternativet "Hjärnkakan" Mona, vilket innebär "Pest eller Kolera"!
Men vad göra, mer än emigrera????

Anonym sa...

Gå in på valhemsidan så ser ni att i Rosengårdsområdet i Malmö röstar i vissa valkretasar 80% på S och ca 2% på M. (Valkretsarna heter något i stil med skräpplinge.)

Vill M ha röster där behöver de fiska och det är väl det vi ser nu. Konstigt att de gör det så långt innan valet bara.

Magnus A sa...

Instämmer helt med nästan alla kommentarer här. Som det ser ut nu är det SD som gäller.

Om det möjligen skulle finnas ett rimligt alternativ är det om Jan Björklunds parti skulle skippa marxist-liberalerna (såna som Staffan Werme i Örebro är ett typfall av, och som LUF-Frida nog representerar) och ställa upp på Johanssons krav (vilken dock var inlindad i mycken "sejfande" "om-och-men"-retorik) att faktiskt stoppa och slänga ut illegala invandrare.

Moderaterna är som sagt nya vänster-progressiva postmodernister.

Centern har blivit en oas för ideologiska libertarianer, inte alldeles olika 60- och 70-talens marxister i teoretiska utopier, mähäiga i alla konkreta frågor där man tvingas ta ställning till verkliga problem som man saknar rimliga svar på (allt man har att komma med är anarkistisk "frihet", vilken är frånvaro av politik. Nej, dem kan man glömma - pronto!

Kristdemokraterna är iofs rätt värdekonervativa, men är -- t ex likt amerikanske kristne pastorn och presidentkandidaten Huckabee -- emot varje skärpning av invandringspolitik och -policy; allt i den kristna "godhetens"/snällismens namn.

-

Men Björklund då? Även om Björklund intar positionen nämnd ovan, skulle man då kunna lita på honom, och på Folkpartiet? Naturligtvis inte.

Ergo: SD!

Die Dumme Schwede!!!! sa...

Invandrad flykting och tillika pensionär erhåller 10.000:- sek netto per månad och eventuella hyresbidrag tillkommer! Utan att ha uträttad ett dugg för det svenska samhället bjuder det svenska politiska etablissemanget på detta !!!!
Min gamla mor erhåller 5.234:- sek netto per månad och eventuella hyresbidrag tillkommer!!!!
Vad har nu min gamla mor gjort för ont för att drabbas av denna orättvisa? Jo, min gamla mor har arbetat, betalat skatt, släpat och tagit hand om sina barn samtidigt! Dessutom är min gamla mor av etniskt svenskt ursprung och anses som "barbar" av "Skuggan" Fredrik och "tönt" av "Hjärnkakan" Mona!!!!
Är det någon som kan hjälpa mig att forsla ut min gamla mor ur Sverige och sedan ta in min gamla mor som politisk flykting igen???? Min gamla mors levnadsstandard kommer då att näst intill fördubblas i ett nafs!!!!

Bekymrad sa...

Ulf Nilsson är en nyliberal populistpajas. Han bryr sig inte om att svenskar byts ut mot exotiska folkslag, han gnäller bara över att Sverige inte är tillräckligt nyliberalt och driver en "arbetslinje". Den etniska frågan struntar han helt i.

I denna artikel kan vi också se att det enda som är värt att bevara är vår "demokrati" och våra "mänskliga rättigheter", precis den smörja som satt oss i klistret alltså. Att det skulle finnas ett svenskt folk, en svensk kultur eller ens européer som kanske borde bevaras finns inte i moderaternas föreställningsvärld. Vakna och inse att de driver precis den politik de vill driva!

De vet mycket väl hur illa det är ställt. De vill byta ut svenskar och andra européer mot folk från tredje världen. Deras syfte är att bryta ner den svenska och alla andra vita stater och folk då vi utgör det största hindret för deras älskade globalisering och framtida världsregering.

Anonym sa...

Nästa val måste bli en vattendelare för massinvandringen. Vårt land håller i en rasande fart på att förvandlas till ett helvete på jorden för oss etniska svenskar. SD kan nog få en 7-9% 2010 förhoppningsvis mer.

Anonym sa...

Men varför inte ge dom pension så dom och deras familjer flyttar tillbaka? Kanske då kan Landskrona bli en stad att bo i, som det är idag är det rent helsike med kulturberikarna.

Tror ni mig inte? OK! men det gör inget, jag vet var som händer här och det räcker för mig.

Snart kommer ni andra kommuner också att bli som Landskrona. Ett samhälle som bara fungerar under hot och våld, -Lycka till!

Robsten sa...

jag kan tänka mig ett engångsbelopp, men absolut ingen pension.

Anonym sa...

Oj oj oj. Det här landet är så sjukt så jag finner inte ord. Nu ska jag lugna nerverna med några stadiga glas och lämna medvetandevärlden ett tag, det här är mer dumheter än jag klarar av på en dag.

Anonym sa...

Renfäll sade: "...Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre..."

Jag säger bara; Se på Paris!

Exotisk invandrare sa...

Vad är det för propaganda som driver ni här. "vita folket", "10.000 i månaden" etc. Vem som får 10.000 i månaden dumbom??!! sjukt...
Lät er se så här på saken. Han vill göra precis det ni vill, men han vågar inte säga det (det kallas för politik). Varför inte skicka många gamla invandrare i sina hemländer och svenskar sliper dem i första hand, sen slipper ni bostadsbidrag, sen sjukvård, sen hemtjänst etc.eetc. Ändå så är det dags för alla dem arbetskraftinvandrare som kom hit att ta ut deras pension. För skulle du "SVENSKEN" tro att han ger pension till flyktingar??!!! Nej vännen, han är mer SD en alla i SD. Så fritt fram att rösta på honom,va inte rädda jag har inte mina föräldrar här att ta del på pension-kakan tyvärr.