onsdag, november 28, 2007

Väljarframgångar eller verkligheten

Enligt dagens ledare på DN är det fruktade framtida väljarframgångar för SD som fått Göran Johansson och Ilmar Reepalu att komma med de omdiskuterade förslagen att skicka ut alla flyktingar vilka har smugglats in till Sverige. Ledarredaktionen drar paralleller till NyD i början av nittiotalet och påpekar att NyD fick övriga riksdagspartier att skärpa flyktinglagstiftningen några år. Det är alldeles uppenbart att ledarredaktionen är orolig för att samma sak skall hända igen. De är inte oroliga för SD i sig utan för den påverkan SD:s framgångar kan få på övriga partier.

Ledarredaktionen tvingas erkänna att det i Johanssons och Reepalus hemkommuner är ett pressat läge med enormt stor flyktingtillströmning varje år. Men i övrigt är det bara partitaktik som ledarreaktionen ser bakom SD:s framgångar likväl som förmodade skärpningar av flyktingpolitiken i framtiden av riksdagspartierna. Det har tydligen inte fallit denna redaktion in att det kanske är något fel på svensk flyktingpolitik i grunden. Det har inte slagit denna redaktion att Sverige för en extremt generös flyktingpolitik jämfört med andra jämförbara västländer. Det har heller inte gått upp för de grånade herrar som sitter i DN-skrapans redaktionsrum att flertalet som får asyl faktiskt inte är flyktingar enligt Genèvekonventionen, samt att denna slappa och inkonsekventa flyktingpolitik medför stora påfrestningar för vårt land och dess ekonomi. Kan herrarna i DN:s ledarredaktion vara snälla att kliva ner från skyskrapan och komma ner till verkligheten?

Länk DN ledare

Länk DN Johansson

1 kommentar:

Anonym sa...

Ledarredaktionen drar paralleller till ND i början av nittiotalet och påpekar att ND fick övriga riksdagspartier att skärpa flyktinglagstiftningen några år."

Du kanske borde skriva "NyD" (som är den officiella förkortningen för Ny Demokrati) istället för "ND" som står för NationalDemokraternas. Kan lätt uppstå förvirring annars när det diskuteras flyktingpolitik. :)