onsdag, mars 12, 2008

Sahlin under galgen

I artiklar både i DN och SvD står det om Sahlins omsvängning, EBO-lagen skall bort och flyktingar skall tvingas till kommuner som fram till i dag inte tagit emot flyktingar. Bakgrunden är bl.a. att flera tunga socialdemokratiska kommunpolitiker sagt ifrån och att det är en helt uppenbar krissituation i flera kommuner. Sahlin säger enligt SvD så här.

Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än hela Nordamerika. Det håller inte, sade Sahlin på pressträffen.

Yes, wake up and smell the coffee. Om nu enbart Södertälje tar emot fler flyktingar än Nordamerika kan man ju tänka sig att Sverige som nation kanske tar emot för många flyktingar. Skulle Sahlin möjligen kunna dra denna slutsats? Tveksamt naturligtvis, vi får ju inte öppna Pandoras ask och säga det alla redan vet.

Orsaken till att debatten plötsligt kommer upp om asylpolitiken kan vi också spekulera i. Vad har hänt som plötsligt lossar på de politiska tungorna?

Länk DN

Länk SvD

8 kommentarer:

Krille sa...

Hon säger:

"Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än hela Nordamerika. Det håller inte."

Hon borde säga:

"Sverige tar emot fler flyktingar från Irak än hela Nordamerika. Det håller inte."

Leo Sundberg sa...

Visst har SD:s framgångar börjat skrämma riksdagspolitiker. Men Sd är nu nere på 2,5 % i senaste opinionsmätningen.

Om folkopinionen låter sig duperas så lätt av symboliska krav på medborgarskapstest, försörjningskrav och utlokalisering då bådar det inte gott.

Grundproblemet med massinvandring återstår ju.

Jonny sa...

Precis, grundproblemet består! I staden där jag bor försöker politikerna sprida "problemen" till nya stadsdelar. Detta antas väl vara integrationsfrämjande (alt. alla måste ta ansvar...). Effekten verkar dock bli den förväntade: tidigare hyfsat ordnade och välfungerande områden blir...öh, mindre väl fungerande... Och med ständig påfyllning av nyanlända så lär slutresultatet bli? Kanske en rejäl ökning av antalet "utsatta områden"??? Nej, ett perfekt mångkulturellt samhälle så klart! Bara alla goda krafter samarbetar och tar sitt ansvar etc. ;)

Robsten sa...

Right Krille,-)
Folkopinionen har nog inte duperats så lätt, SD ligger under det verkliga resultatet i alla mätningar.
Dessutom gör jag allt för att inte denna opinion skall låta sig duperas.

Fördelen med att flyktingarna sprider på sig är att det blir fler röster för en annan politik på nationell nivå.

ola sa...

Jag tror att Sahlins förslag om att tvinga kommuner att ta emot flyktingar kommer att få motsatt effekt. Sömniga välmående kommuner med helvita villaområden och bostadsområden skall få sin beskärda del av somalier och irakier. Tror nog att mötet med mångkulturen kan bli det motsatta. När tonårsdottern blir kallad för hora och grabben får sin mobiltelefon "konfiskerad" av det lokala invandrargänget är det nog inte så kul längre.

Anonym sa...

Leo, den opinionsundersökning du refererar till var en telefonundersökning. Jag misstänker starkt att många uppfattar det som "skämmigt" att faktiskt SÄGA att man sympatiserar med SD. Det är trist, men så är det.

Skulle vara intressant med en undersökning där SD står med som ett av de förtryckta alternativen. Då kan människor sätta sitt kryss för SD även om de inte vill skylta offentligt med detta.

Men det lär vi nog få vänta länge på, tyvärr.

/RL

Anonym sa...

Hur vore det om måna muslim skulle ta och kanske föreslå att sverige har tagit emot alldeles åt helvete för många outbildade människor...

Johan sa...

Tror att det här kan slå tillbaka på Sahlin mångdubbelt..

Eftersom hon och hennes parti inte tål att makten delas av andra partier överhuvudtaget, kan många borgerliga väljare känna sig desillutionerade vid nästa val, och välja SD i en betydligt högre grad än hittills. Även s väljare som ser vad invandringen gör med samhället..