lördag, mars 15, 2008

Vad är felet med våra politiker?

Det kan man undra, enligt en artikel i DN så tar Södertälje emot fler flyktingar från Irak än hela Nordamerika de senaste åren, alltså inte enbart förra året. Smaka på det igen, Södertälje tar emot fler irakiska flyktingar än hela Nordamerika. Det vore absurt om Sverige tog emot fler flyktingar än hela Nordamerika. Nu orkar inte den relativt lilla staden Södertälje att svälja mer flyktingar, inte i denna omfattning och inte förmodligen inte alls.

Nu skall det slutas avtal med andra kommuner och med Gnosjö har redan ett avtal slutits. Det skall ställas hårdare krav på svenskundervisning och arbete. Detta är väl inte dumma förslag i sig men det stora problemet är ju flyktingarnas antal. Varför skall Sverige ensamt ta emot hälften av alla som flyr från Irak till väst? Varför skall vi ta emot fler irakflyktingar än hela Nordamerika? Vi lever i en demokrati, är detta verkligen vad svenska folket vill? Vad är det för fel på våra svenska politiker som tydligen gör tvärt emot vad alla andra regerande politiker i väst gör i flyktingfrågor?

Det blev många frågor, men vi har få svar. Nu är det dags att svenska folket i sann demokratisk anda får säga vad den tycker i dessa frågor. Detta är fullkomligt absurt och vansinnigt. Jag vill inte att vi hela tiden skall vinna något världsmästerskap i falsk humanism, andra nationer skrattar åt oss. Det har enligt artikeln skrivits mycket i amerikanska tidningar om antalet irakflyktingar Sverige tar emot. En viss förvåning kan märkas bland svenska politiker som kanske tror att alla nationer tävlar i falsk humanism. Det är nog nu, herregud vakna någon gång.

Länk DN

9 kommentarer:

Anonym sa...

För det första så kan man väl knappast beskriva det som "falsk" humanism om man faktiskt låter en familj/person i stabilt fungerande land istället för att skicka tillbaka dom till Sunnitriangelns dagliga helvete, (Migrationsverket ger endast asyl till irakier från Sunnitriangeln och åt personer som är utsatta för ett specifikt hot.) Att du sedan är så fruktansvärt ignorant/okunnig? att du inte inser att ivandringen under de senaste decennierna vart en plusaffär för den svenska ekonomin är märkligt. Sist men inte minst så ser Sveriges demografi fortfarande ut på ett sådant sett att vår åldrande befolkning med en allt mindre bas av yngre människor kräver att vi har en stor invandring för att säkra vårt framtida välfärdssamhälle.

Nodachi sa...

http://www.euroinvestor.se/News/ShowNewsStory.aspx?StoryID=9766183

Arbetslösheten är just nu runt 6%. På vilket sett är en analfabetisk man/kvinna från Irak en "plusaffär" för Sverige. Kanske först fixa arbete till personer i Sverige innan man tar fram bulldozern för att skopa all "skit" till Sverige? Sedan att det tar minst 3 år innan personen ens lär sig "Rinkebysvenska" gör saken inte bättre. Jag är själv gift med en kvinna från ett land UTANFÖR EU men jag vill fortfarande begränsa invandringen KRAFTIGT till Sverige.

"Senaste nytt, år 2067"
"Södertälje med kringliggande kommuner har deklarerat självständighet, nya landet heter "Förenade arabifierade staten av skandinavien". Sverige protesterar men får inget gehör."

Låter lite som Kosovo, eller hur?

Robsten sa...

Är det bara irakier från sunnitriangeln som får asyl, är det ett dagligt helvtete där?
Enda lösningen är ju att bygga upp landet Irak och få fred, lösningen 'är ju inte att den vettiga delen av befolkningen flyttar därifrån, lämnar kvar självmordsmombare och andra.
Om det är humanism och flytta till en betongförort där man aldrig får jobb vet jag inte, men Sverige verkar vara det enda landet i väst som ägnar sig åt denna form av humanism.
Alla beräkningar visar att vi förlorar massvis på den flyktingpolitik vi för, frågan som de lärde tvistar om är hur mycket.

Krille sa...

Sen är det banne mig dags att politiker och media tar upp det faktum, att det faktiskt är lugnt i norra irak. De styrande kurderna där, vägrar dock att ta emot irakiska medborgare!

Det kan ej vara riktigt att en "flykting" reser till andra sidan jorden, istället för att resa till den del av irak där det är lugnt. Men detta hör man ingeting om, bara att sverige är så inhumant , omänskligt osv. Jag säger som Carl Lidbom sade: Trams!

Det spelar ingen roll om vi så tog emot hela irak, Såna som wetterstrand, kalle arsson mfl skulle gnälla iaf. Sen är det väl dags att kräva av våra politiker att de börjar följa "Dublinavtalet" hade de bara gjort det så hade vi inte haft samma problem.

Asylhanteringssystemet har ju sedan länge havererat fullständigt. Nu är det bara att sitta o vänta på att välfärdssystemet havererar en gång för alla. Fortsätter denna galenskap så är vi där mycket snart. Men det rör knappast Wetterstrand,Larsson i ryggen. De klarar sig nog ändå.

lubbe ferrysson sa...

Att du sedan är så fruktansvärt ignorant/okunnig? att du inte inser att ivandringen under de senaste decennierna vart en plusaffär för den svenska ekonomin är märkligt.

Eh, har du några bevis eller fakta som styrker ditt märkliga påstående? Eller var det ett skämt som jag missuppfattade?

Anonym sa...

Anonym:

Du framför de vanliga propagandafraserna, men de stämmer inte. Invandringen till Sverige är en minusaffär rent ekonomiskt. Kulturellt och etnisk är det en katastrof.

Att vi har en åldrande befolkning och för låg nativitet är inget skäl till invandring. Det är sådant som politiker är till för att åtgärda, men svenska politiker har tappat orienteringen. Med rätt stimulans går det att få fart på det svenska nativiteten. Sunnitriangels problem är inte ett svenskt problem. De får lösa sina problem själva i sin egen region.

Anonym sa...

hahah....anonym....hur skev kan man bli egentligen....ajajaj...räcker inte alla artiklar som varje dag publiceras om den ökade brottsligheten för dig eller....nej,jag förstår det,du är inte ensamen om att leva på rosa moln,lycka till med dina "pensionsräddare" framöver,sen att det nästan uteslutande är outbildade människor från mellenöstern och afrika som strömmar in....jadu...lycka till med att rädda välfärden.

UltraV:s värld sa...

Robsten, du får ta bort min kommentar om du inte vill ha sådana stora klipp som detta jag lägger in. Men jag tycker det säger en hel del om hur sannolikt det är att dessa som kommer hit också kommer att arbeta.

På DN:s webb kan man läsa följande nyhet från den 28 feb-08
"Antalet äldre utlandsfödda ökar.
I takt med att befolkningen åldras kommer också antalet äldre som är födda utomlands att öka. Redan i dag finns 330.000 utlandsfödda människor som är 55 år eller äldre.
Enligt siffror som Statistiska centralbyrån (SCB) tagit fram åt pensionärsorganisationen SPF:s tidning Veteranen kommer antalet äldre utlandsfödda att om tio år vara 467.000. År 2050 är de 830.000, eller 22 procent av hela åldersgruppen.
Det ställer särskilda och höga krav på äldreomsorgen framöver. I dag är det ofta den äldres släktingar, oftast döttrar, som står för mycket av omhändertagandet. Omkring 70 procent av alla som har en anhöriganställning gäller anhörig med annan etnisk bakgrund, säger Anders Bergh på Socialstyrelsens äldreenhet till tidningen.
Det innebär i sin tur att många invandrarkvinnor inte kommer ut i det reguljära arbetslivet."

Leo Sundberg sa...

"att du inte inser att invandringen under de senaste decennierna vart en plusaffär för den svenska ekonomin är märkligt."

Det var en plusaffär en gång i tiden. Men den tiden (efter kriget när finnar, juggar och italienare kom för att arbetslivet BEHÖVDE DEM) är förbi sedan länge. Sveriges invandring är en (till största del) bidragsinvandring. Folk är sura och politikerna kör på med rasiststämpeln istället för att lyssna på majoriteten.

Om nu invandring är så bra, varför är problemen mindre i Finland och Danmark? Borde inte Finland vara nära ekonomisk kollaps med den restriktiva invandring de haft?

Och ändå har finska industriarbetare fått höjda timlöner, medan svenska arbetare får tunnare plånböcker för varje år. Hur kan det komma sig?

VAKNA!! j-vlar vad trött jag blir på såna som tror att jorden är platt och att invandring är bra...